Hoppa till innehåll
Open navigation

Smarrig kräftmacka

5 av 1 röst
Sparat av: st
Smarrig kräftmacka

Om det är så att du är superhungrig och sugen på något som är lätt att laga, då är denna smarriga kräftmackan något för dig.
Ett enkelt ostbröd i botten och sen massor av saker ovanpå som kommer hålla dig mätt länge.

Recept och bild: Sofie Marklund

Total tid: 40 minuter
Portioner: 4
Författare: LCHF-arkivet

Ingredienser

Ostbröd

Kräftröra

Övrigt

Instruktioner

Ostbröd

  • Blanda ägg, riven ost, fiberhusk och bakpulver i en bunke. Låt svälla några minuter. Klicka ut på ugnsplåt och grädda i ugnen på ca 200 g i sisådär 15-20 minuter. Ta ut och låt svalna.

Kräftröra

  • Blanda majonnäs och kräftost, rör ner räkorna. Smaksätt med pepparrot, limesaft, dill, salt och peppar. Ställ in i kylen ett tag så den får gotta ihop sig.

Montering

  • Skiva äggen och avokados och gör fyra rosor av laxen. Bred smör på ostmackorna, lägg på det skivade ägget, vräk på med en rejäl slev kräftröra och toppa sen med avokado och lax!Droppa några droppar lime eller citron över och sätt dig och njut!
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg