En riktigt god vitlökssås som går att använda till det mesta.
Testa att göra egen, du kommer inte att ångra dig!
Receptet är riktigt enkelt att göra.
Följ mig gärna på Instagram för fler smarriga recept, matinspiration eller tips. @lchf_morsan
Ta fram en lämplig skål att blanda följande ingredienser i.
Blanda majonnäs och crème fraiche i skålen.
(jag tycker Hellmann´s Majonnäs passar bäst till denna sås)
Pressa sedan en stor vitlöksklyfta och blanda ner i röran.
(eller två minder vitlöksklyftor)
Krydda med salt, grovmalen svartpeppar och Italiensk salladskrydda efter smak.
Låt sedan stå övertäckt i kylen någon timme innan servering så att alla smaker får blandas och såsen får gotta till sig.
Använd tex. en glasburk med lock, plastlåda med lock eller dra över en plastfolie på skålen du blandat i.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Ta fram en lämplig skål att blanda följande ingredienser i.
Blanda majonnäs och crème fraiche i skålen.
(jag tycker Hellmann´s Majonnäs passar bäst till denna sås)
Pressa sedan en stor vitlöksklyfta och blanda ner i röran.
(eller två minder vitlöksklyftor)
Krydda med salt, grovmalen svartpeppar och Italiensk salladskrydda efter smak.
Låt sedan stå övertäckt i kylen någon timme innan servering så att alla smaker får blandas och såsen får gotta till sig.
Använd tex. en glasburk med lock, plastlåda med lock eller dra över en plastfolie på skålen du blandat i.