Smörstekt broccoli
Smörstekt broccoli är ett så himla enkelt, men ack så gott tillbehör som är perfekt för dig som äter lchf.
Jag äter det otroligt ofta hemma hos oss. Jag älskar verkligen smaken och det krispiga som man får av färsk broccoli.
Ja, ska man göra smörstekt broccoli och få det så gott som möjligt, då ska man använda färsk broccoli istället för fryst broccoli. När man använder fryst broccoli så innehåller den ofta en hel del vatten och det gör att man inte får det där krispiga och goda som man vill.
Om du tycker om lite hetta, så kan du med fördel tillsätta lite färsk strimlad chili. Det är en smaksak och bara ett litet tips.
Tänk på att använda hela broccolihuvudet! Det är inte bara buketterna som man kan steka, utan även stjälken funkar riktigt bra att steka. På större broccolihuvuden så kan man behöva skala av det yttersta på stammen då den är lite träaktig, men kärnan, den är nästan det bästa på hela broccolin tycker jag. Så, använd stjälken med!
Ingredienser
- 500 g Broccoli
- 3 st Vitlöksklyftor, rivna
- 3 msk Olivolja
- 50 g Smör
- nymalen svartpeppar
- Örtsalt
Instruktioner
- Börja med att skära upp broccolin i lagom stora buketter/bitar. Här är det helt en smaksak hur stora bitar du vill ha. Jag tycker själv det är gott med lite större bita, för då blir det lite mer tuggmotstånd.
- Värm upp en stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja.
- Lägg i broccolin och stek på den så att den får lite färg och vänd runt.
- Tillsätt vitlöken och smöret när broccolin nästan är färdigstekt, dvs när den har fått fin färg och nästan är mjuk igenom.Salta och peppra och vänd runt allt.
- Låt fräsa några minuter till så att vitlöken mjuknar och alla smaker blandas.
- Servera direkt.Om du vill så kan du toppa det hela med lite hackad persilja.