Smörstekt broccoli är ett så himla enkelt, men ack så gott tillbehör som är perfekt för dig som äter lchf.
Jag äter det otroligt ofta hemma hos oss. Jag älskar verkligen smaken och det krispiga som man får av färsk broccoli.
Ja, ska man göra smörstekt broccoli och få det så gott som möjligt, då ska man använda färsk broccoli istället för fryst broccoli. När man använder fryst broccoli så innehåller den ofta en hel del vatten och det gör att man inte får det där krispiga och goda som man vill.
Om du tycker om lite hetta, så kan du med fördel tillsätta lite färsk strimlad chili. Det är en smaksak och bara ett litet tips.
Tänk på att använda hela broccolihuvudet! Det är inte bara buketterna som man kan steka, utan även stjälken funkar riktigt bra att steka. På större broccolihuvuden så kan man behöva skala av det yttersta på stammen då den är lite träaktig, men kärnan, den är nästan det bästa på hela broccolin tycker jag. Så, använd stjälken med!
Börja med att skära upp broccolin i lagom stora buketter/bitar. Här är det helt en smaksak hur stora bitar du vill ha.
Jag tycker själv det är gott med lite större bita, för då blir det lite mer tuggmotstånd.
Värm upp en stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja.
Lägg i broccolin och stek på den så att den får lite färg och vänd runt.
Tillsätt vitlöken och smöret när broccolin nästan är färdigstekt, dvs när den har fått fin färg och nästan är mjuk igenom.
Salta och peppra och vänd runt allt.
Låt fräsa några minuter till så att vitlöken mjuknar och alla smaker blandas.
Servera direkt.
Om du vill så kan du toppa det hela med lite hackad persilja.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Börja med att skära upp broccolin i lagom stora buketter/bitar. Här är det helt en smaksak hur stora bitar du vill ha.
Jag tycker själv det är gott med lite större bita, för då blir det lite mer tuggmotstånd.
Värm upp en stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja.
Lägg i broccolin och stek på den så att den får lite färg och vänd runt.
Tillsätt vitlöken och smöret när broccolin nästan är färdigstekt, dvs när den har fått fin färg och nästan är mjuk igenom.
Salta och peppra och vänd runt allt.
Låt fräsa några minuter till så att vitlöken mjuknar och alla smaker blandas.
Servera direkt.
Om du vill så kan du toppa det hela med lite hackad persilja.