Smörstekt brysselkål med vitlök, ingefära och chili

star iconstar iconstar iconstar iconstar half icon 4 röster - Betygsätt

Brysselkål är en kålsort som jag verkligen älskar att både tillaga och äta! När man verkligen hittar en fin färsk brysselkål, som knappt behöver ansas…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Smörstekt brysselkål med vitlök, ingefära och chili
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Brysselkål är en kålsort som jag verkligen älskar att både tillaga och äta!
När man verkligen hittar en fin färsk brysselkål, som knappt behöver ansas något, det är bland det godaste som finns.

Just brysselkål är ett otroligt bra tillbehör inom lchf och keto som du kan äta istället för potatis.

Det går ju även att göra en god gratäng av brysselkål om man vill, men oftast så brukar jag smörsteka den och just detta receptet är en kryddig och smakrik variant av smörstekt brysselkål.

Recept och bild: Lena

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 500 g Färsk brysselkål
 0,50 st Röd chili
 2 msk Färsk ingefära
 2 msk Smör
 Nymalen svartpeppar

 

Gör så här:

1

Börja med att ansa bort eventuella blad som är dåliga på brysselkålen.
Dela vid behov på mitten.

2

Skär ner vitlök, ingefära och chili.

Smörstekt brysselkål med vitlök, ingefära och chili

3

Fräs allt i smöret tills dess att kålen mjuknat, cirka 10 minuter.

Den får gärna ha en liten liten kärna kvar så att den är lite al dente.
Smaka av med lite salt och peppar.

Smörstekt brysselkål med vitlök, ingefära och chili

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.8 / 5. Antal röster: 4

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 500 g Färsk brysselkål
 0,50 st Röd chili
 2 msk Färsk ingefära
 2 msk Smör
 Nymalen svartpeppar

Instruktioner

1

Börja med att ansa bort eventuella blad som är dåliga på brysselkålen.
Dela vid behov på mitten.

2

Skär ner vitlök, ingefära och chili.

Smörstekt brysselkål med vitlök, ingefära och chili

3

Fräs allt i smöret tills dess att kålen mjuknat, cirka 10 minuter.

Den får gärna ha en liten liten kärna kvar så att den är lite al dente.
Smaka av med lite salt och peppar.

Smörstekt brysselkål med vitlök, ingefära och chili

Smörstekt brysselkål med vitlök, ingefära och chili
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida