Smörstekt brysselkål med vitlök, ingefära och chili
1
Innehåll
Brysselkål är en kålsort som jag verkligen älskar att både tillaga och äta!
När man verkligen hittar en fin färsk brysselkål, som knappt behöver ansas något, det är bland det godaste som finns.
Just brysselkål är ett otroligt bra tillbehör inom lchf och keto som du kan äta istället för potatis.
Det går ju även att göra en god gratäng av brysselkål om man vill, men oftast så brukar jag smörsteka den och just detta receptet är en kryddig och smakrik variant av smörstekt brysselkål.
Recept och bild: Lena
Total tid: 10 minuter
Portioner: 4
Ingredienser
- 500 g Färsk brysselkål
- 0,5 st Röd chili
- 2 msk Färsk ingefära
- 2 Vitlöksklyftor
- 2 msk Smör
- salt
- nymalen svartpeppar
Instruktioner
- Börja med att ansa bort eventuella blad som är dåliga på brysselkålen. Dela vid behov på mitten.
- Skär ner vitlök, ingefära och chili.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
👍❤