Smörstekt brysselkål, morot och rödkål

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 1 röster - Betygsätt

När det kommer till tillbehör till lchf-mat, så tycker jag att det absolut enklaste kan vara det godaste med. Just smörstekt brysselkål, morot och rödkål…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Smörstekt brysselkål, morot och rödkål
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning10 minTotalt20 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

När det kommer till tillbehör till lchf-mat, så tycker jag att det absolut enklaste kan vara det godaste med.
Just smörstekt brysselkål, morot och rödkål är en grej som jag ofta gör. Det är enkelt, snabbt att tillaga och går att göra rätt mycket av på en gång.
Vill man nu minska ner lite på kolhydraterna lite så kan man byta ut morot mot något annan grönsak som har mindre kolhydrater.
Sen så kan man utan bekymmer krydda upp det hela lite med färska örter t ex. Allt beror på vad du ska ha det till.

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 500 g Brysselkål
 250 g Morot
 150 g Rödkål
 Olivolja och smör till stekning
 Salt och peppar

 

Gör så här:

1

Ansa och halvera brysselkålen.
Skala morötterna och skär de i tärningar.
Skär ner rödkålen i lagom stora bitar.
Skiva/hacka vitlöken.

2

Värm olivolja i en stekpanna på medelhög/hög värme.
Lägg i samtliga grönsaker och stek så de får lite färg.
Tillsätt smöret och sänk värmen något.
Salta och peppra.
Låt steka tills det att grönsakerna är al dente, dvs mjuka men har lite tuggmotstånd.
Servera direkt.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 500 g Brysselkål
 250 g Morot
 150 g Rödkål
 Olivolja och smör till stekning
 Salt och peppar

Instruktioner

1

Ansa och halvera brysselkålen.
Skala morötterna och skär de i tärningar.
Skär ner rödkålen i lagom stora bitar.
Skiva/hacka vitlöken.

2

Värm olivolja i en stekpanna på medelhög/hög värme.
Lägg i samtliga grönsaker och stek så de får lite färg.
Tillsätt smöret och sänk värmen något.
Salta och peppra.
Låt steka tills det att grönsakerna är al dente, dvs mjuka men har lite tuggmotstånd.
Servera direkt.

Smörstekt brysselkål, morot och rödkål
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida