När det kommer till tillbehör till lchf-mat, så tycker jag att det absolut enklaste kan vara det godaste med.
Just smörstekt brysselkål, morot och rödkål är en grej som jag ofta gör. Det är enkelt, snabbt att tillaga och går att göra rätt mycket av på en gång.
Vill man nu minska ner lite på kolhydraterna lite så kan man byta ut morot mot något annan grönsak som har mindre kolhydrater.
Sen så kan man utan bekymmer krydda upp det hela lite med färska örter t ex. Allt beror på vad du ska ha det till.
Ansa och halvera brysselkålen.
Skala morötterna och skär de i tärningar.
Skär ner rödkålen i lagom stora bitar.
Skiva/hacka vitlöken.
Värm olivolja i en stekpanna på medelhög/hög värme.
Lägg i samtliga grönsaker och stek så de får lite färg.
Tillsätt smöret och sänk värmen något.
Salta och peppra.
Låt steka tills det att grönsakerna är al dente, dvs mjuka men har lite tuggmotstånd.
Servera direkt.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Ansa och halvera brysselkålen.
Skala morötterna och skär de i tärningar.
Skär ner rödkålen i lagom stora bitar.
Skiva/hacka vitlöken.
Värm olivolja i en stekpanna på medelhög/hög värme.
Lägg i samtliga grönsaker och stek så de får lite färg.
Tillsätt smöret och sänk värmen något.
Salta och peppra.
Låt steka tills det att grönsakerna är al dente, dvs mjuka men har lite tuggmotstånd.
Servera direkt.