Enkel mat med bra råvaror är bland det bästa som finns. Detta är en sådan förrätt som jag gjorde efter en dag i skogen då vi hittade lite Karl-Johan och kantareller.
Man kan nog använda egentligen vilken svamp som helst, men att använda dessa två tillsammans var en riktigt god kombination.
Jag anger inga mått alls i ingredienslistan, utan det här får man köra lite på känn beroende på hur mycket mat man vill äta.
Tanken är att ge en känsla av smakkombinationen.
Rensa och skär svampen i lagom stora bitar.
Bryn svampen i löjliga mängder smör. Salta och peppra lite. Tillsätt lite finskuren salladslök och låt den gå med tills den mjuknat.
Lägg upp den nystekta svampen på en tallrik. Häll eventuellt fett över svampen.
Lägg på en klick med löjrom uppe på.
Riv/hyvla lite västerbottensost ovanpå.
Pressa lite citron över och garnera med lite dill.
Servera och njut direkt!
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Rensa och skär svampen i lagom stora bitar.
Bryn svampen i löjliga mängder smör. Salta och peppra lite. Tillsätt lite finskuren salladslök och låt den gå med tills den mjuknat.
Lägg upp den nystekta svampen på en tallrik. Häll eventuellt fett över svampen.
Lägg på en klick med löjrom uppe på.
Riv/hyvla lite västerbottensost ovanpå.
Pressa lite citron över och garnera med lite dill.
Servera och njut direkt!
Matti Sällberg says:
Kanongott! Perfekt som en amuse buche serverad på en stor matsked. Tack!