Smörstekt svamp med löjrom

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 2 röster - Betygsätt

Enkel mat med bra råvaror är bland det bästa som finns. Detta är en sådan förrätt som jag gjorde efter en dag i skogen då…

Läs mer 1 kommentarer Skriv ut
Smörstekt svamp med löjrom
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning10 minTotalt20 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Enkel mat med bra råvaror är bland det bästa som finns. Detta är en sådan förrätt som jag gjorde efter en dag i skogen då vi hittade lite Karl-Johan och kantareller.
Man kan nog använda egentligen vilken svamp som helst, men att använda dessa två tillsammans var en riktigt god kombination.
Jag anger inga mått alls i ingredienslistan, utan det här får man köra lite på känn beroende på hur mycket mat man vill äta.
Tanken är att ge en känsla av smakkombinationen.

 

Ingredienser

Mängd1 Portion
 Färsk svamp (kantareller och Karl-Johan funkar kanon)
 Löjrom
 Smör till stekning
 Salt och peppar
 Dillkvist
 Hyvlad/grovt riven västerbottensost
 Salladslök

 

Gör så här:

1

Rensa och skär svampen i lagom stora bitar.

2

Bryn svampen i löjliga mängder smör. Salta och peppra lite. Tillsätt lite finskuren salladslök och låt den gå med tills den mjuknat.

3

Lägg upp den nystekta svampen på en tallrik. Häll eventuellt fett över svampen.
Lägg på en klick med löjrom uppe på.
Riv/hyvla lite västerbottensost ovanpå.
Pressa lite citron över och garnera med lite dill.
Servera och njut direkt!

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 2

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 Färsk svamp (kantareller och Karl-Johan funkar kanon)
 Löjrom
 Smör till stekning
 Salt och peppar
 Dillkvist
 Hyvlad/grovt riven västerbottensost
 Salladslök

Instruktioner

1

Rensa och skär svampen i lagom stora bitar.

2

Bryn svampen i löjliga mängder smör. Salta och peppra lite. Tillsätt lite finskuren salladslök och låt den gå med tills den mjuknat.

3

Lägg upp den nystekta svampen på en tallrik. Häll eventuellt fett över svampen.
Lägg på en klick med löjrom uppe på.
Riv/hyvla lite västerbottensost ovanpå.
Pressa lite citron över och garnera med lite dill.
Servera och njut direkt!

Smörstekt svamp med löjrom
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Kommentarer

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida