Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Smörstekt svamp med löjrom

5 av 4 röster
Smörstekt svamp med löjrom

Enkel mat med bra råvaror är bland det bästa som finns. Detta är en sådan förrätt som jag gjorde efter en dag i skogen då vi hittade lite Karl-Johan och kantareller.
Man kan nog använda egentligen vilken svamp som helst, men att använda dessa två tillsammans var en riktigt god kombination.
Jag anger inga mått alls i ingredienslistan, utan det här får man köra lite på känn beroende på hur mycket mat man vill äta.
Tanken är att ge en känsla av smakkombinationen.

Total tid: 20 minuter
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

  • Färsk svamp (kantareller och Karl-Johan funkar kanon)
  • Löjrom
  • Smör till stekning
  • Nypressad citron
  • Salt och peppar
  • Dillkvist
  • Hyvlad/grovt riven västerbottensost
  • Salladslök

Instruktioner

  • Rensa och skär svampen i lagom stora bitar.
  • Bryn svampen i löjliga mängder smör. Salta och peppra lite. Tillsätt lite finskuren salladslök och låt den gå med tills den mjuknat.
  • Lägg upp den nystekta svampen på en tallrik. Häll eventuellt fett över svampen. Lägg på en klick med löjrom uppe på. Riv/hyvla lite västerbottensost ovanpå. Pressa lite citron över och garnera med lite dill. Servera och njut direkt!
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
5 from 4 votes (4 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg