Smörstekt torskryggfilé med pepparrot och blomkålspuré

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Det här är ett komplett LCHF-recept som du kan bjuda vänner och bekanta på och verkligen imponera. Smörstekt torskryggfilé med pepparrot, skirat smör och blomkålspuré,…

Läs mer 1 kommentarer Skriv ut
Smörstekt torskryggfilé med pepparrot och blomkålspuré
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning25 minTotalt35 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Det här är ett komplett LCHF-recept som du kan bjuda vänner och bekanta på och verkligen imponera.

Smörstekt torskryggfilé med pepparrot, skirat smör och blomkålspuré, det är en verklig höjdare som är väldigt enkelt att laga.

Jag räknar med cirka 200 gram fisk per portion, men det kan räcka med 150 om man vill.

Självklart ska du välja torsk som är MSC-märkt.

Tycker du att det är läskigt att steka torsken och att riskera att den blir överstekt, då kan du utan problem tillaga din torsk i ugn.

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
Fisken
Tillbehör
 300 g Smör
 100 g Pepparrot
Blomkålspuré
 400 g Blomkål
 3 deciliter Grädde 40%
 1 nypa Salt

 

Gör så här:

BLOMKÅLSPURÉN
1

Dela ner blomkålen i mindre bitar och lägg i en kastrull. Slå på grädden och koka upp.

2

Låt det hela koka tills det att grädden har kokat in och är simmig i konsistensen och blomkålen är mjuk.

3

Mixa ihop med en stavmixer till en slät puré och smaka av med salt och peppar. Ställ den åt sidan.

SKIRAT SMÖR
4

Lägg smöret i en kastrull och ställ den på plattan på låg värme så att det får smälta lugnt och stilla. Spara lite smör för att steka fisken i.

TORSKEN
5

Skär torsken i fyra fina bitar eller åtta mindre bitar. Torka av dem med papper.

6

Stek i rejält med smör i en het stekpanna. Stek tills det att fisken har fått en fin gyllene färg och vänd sedan på dem. Sänk värmen och ös dem med smöret som finns i pannan. När de är så gott som genomstekta är det dags att servera.i:9a

SERVERING
7

Lägg upp torsken mitt på en stor tallrik. Använd gärna varma tallrikar. Det funkar fint att värma dem i micron eller i ugnen.

8

Lägg ut några klickar av blomkålspurén så det ser snyggt ut.

9

Häll rejält med skirat smör över fisken (det är bara det gula smöret som du skall använda dig av. Om det är lite skum uppe på ytan tar du bort det först. Den vita sörjan i botten skall du inte använda dig av)

10

Strö rejält med nyriven pepparrot över fisken och garnera med lite dill. Servera direkt.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Fisken
Tillbehör
 300 g Smör
 100 g Pepparrot
Blomkålspuré
 400 g Blomkål
 3 deciliter Grädde 40%
 1 nypa Salt

Instruktioner

BLOMKÅLSPURÉN
1

Dela ner blomkålen i mindre bitar och lägg i en kastrull. Slå på grädden och koka upp.

2

Låt det hela koka tills det att grädden har kokat in och är simmig i konsistensen och blomkålen är mjuk.

3

Mixa ihop med en stavmixer till en slät puré och smaka av med salt och peppar. Ställ den åt sidan.

SKIRAT SMÖR
4

Lägg smöret i en kastrull och ställ den på plattan på låg värme så att det får smälta lugnt och stilla. Spara lite smör för att steka fisken i.

TORSKEN
5

Skär torsken i fyra fina bitar eller åtta mindre bitar. Torka av dem med papper.

6

Stek i rejält med smör i en het stekpanna. Stek tills det att fisken har fått en fin gyllene färg och vänd sedan på dem. Sänk värmen och ös dem med smöret som finns i pannan. När de är så gott som genomstekta är det dags att servera.i:9a

SERVERING
7

Lägg upp torsken mitt på en stor tallrik. Använd gärna varma tallrikar. Det funkar fint att värma dem i micron eller i ugnen.

8

Lägg ut några klickar av blomkålspurén så det ser snyggt ut.

9

Häll rejält med skirat smör över fisken (det är bara det gula smöret som du skall använda dig av. Om det är lite skum uppe på ytan tar du bort det först. Den vita sörjan i botten skall du inte använda dig av)

10

Strö rejält med nyriven pepparrot över fisken och garnera med lite dill. Servera direkt.

Smörstekt torskryggfilé med pepparrot och blomkålspuré
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Kommentarer

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida