Smörstekt torskryggfilé med pepparrot och blomkålspuré
1
Det här är ett komplett LCHF-recept som du kan bjuda vänner och bekanta på och verkligen imponera.
Smörstekt torskryggfilé med pepparrot, skirat smör och blomkålspuré, det är en verklig höjdare som är väldigt enkelt att laga.
Jag räknar med cirka 200 gram fisk per portion, men det kan räcka med 150 om man vill.
Självklart ska du välja torsk som är MSC-märkt.
Tycker du att det är läskigt att steka torsken och att riskera att den blir överstekt, då kan du utan problem tillaga din torsk i ugn.
Total tid: 35 minuter
Portioner: 4
Ingredienser
Fisken
- 800 g Torskryggfilé
Blomkålspuré
- 400 g Blomkål
- 3 dl Grädde
- 1 nypa salt
- 1 nypa nymalen svartpeppar
Instruktioner
BLOMKÅLSPURÉN
SKIRAT SMÖR
- Lägg smöret i en kastrull och ställ den på plattan på låg värme så att det får smälta lugnt och stilla. Spara lite smör för att steka fisken i.
TORSKEN
- Skär torsken i fyra fina bitar eller åtta mindre bitar. Torka av dem med papper.
- Stek i rejält med smör i en het stekpanna. Stek tills det att fisken har fått en fin gyllene färg och vänd sedan på dem. Sänk värmen och ös dem med smöret som finns i pannan. När de är så gott som genomstekta är det dags att servera.i:9a
SERVERING
- Lägg upp torsken mitt på en stor tallrik. Använd gärna varma tallrikar. Det funkar fint att värma dem i micron eller i ugnen.
- Lägg ut några klickar av blomkålspurén så det ser snyggt ut.
- Häll rejält med skirat smör över fisken (det är bara det gula smöret som du skall använda dig av. Om det är lite skum uppe på ytan tar du bort det först. Den vita sörjan i botten skall du inte använda dig av)
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!