Smörstekt vitkål

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 1 röster - Betygsätt

Smörstekt vitkål är ett tillbehör som jag använder mig av otroligt ofta. Det är en bra kompanjon till väldigt mycket och om jag gör en…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Smörstekt vitkål | LCHF-arkivet
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse5 minTillagning15 minTotalt20 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Smörstekt vitkål är ett tillbehör som jag använder mig av otroligt ofta.
Det är en bra kompanjon till väldigt mycket och om jag gör en god pastasås så brukar jag ha smörstekt vitkål istället för pasta.

När det gäller smaksättningen, så kan man variera smakerna hur mycket som helst. Testa att ha i lite färska örter, eller kanske lite hetta genom lite sambal oelek.

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 600 g Vitkål
 3 msk Olivolja
 70 g Gul lökCirka 1 lök.
 Svartpeppar, nymalen
 50 g Smör

 

Gör så här:

1

Strimla vitkålen, löken och hacka vitlöken.

2

Värm upp en stekpanna eller gjutjärnsgryta på medelvärme och tillsätt lite olivolja.

3

Lägg i grönsakerna och bryn dom försiktigt.
Se till att röra om lite då och då så att det inte blir bränt.

4

När kålen börjar att bli mjuk så kan du tillsätta smöret, salta och peppra och sedan låta allt puttra på svag värme i cirka 10 minuter till.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 600 g Vitkål
 3 msk Olivolja
 70 g Gul lökCirka 1 lök.
 Svartpeppar, nymalen
 50 g Smör

Instruktioner

1

Strimla vitkålen, löken och hacka vitlöken.

2

Värm upp en stekpanna eller gjutjärnsgryta på medelvärme och tillsätt lite olivolja.

3

Lägg i grönsakerna och bryn dom försiktigt.
Se till att röra om lite då och då så att det inte blir bränt.

4

När kålen börjar att bli mjuk så kan du tillsätta smöret, salta och peppra och sedan låta allt puttra på svag värme i cirka 10 minuter till.

Smörstekt vitkål
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida