Smörstekt vitkål
4
Innehåll
Smörstekt vitkål är ett tillbehör som jag använder mig av
otroligt ofta.
Det är en bra kompanjon till väldigt mycket och om jag gör en god
pastasås så brukar jag ha smörstekt vitkål istället för pasta.
När det gäller smaksättningen, så kan man variera smakerna hur mycket som helst. Testa att ha i lite färska örter, eller kanske lite hetta genom lite sambal oelek.
Total tid:
20 minuter
Portioner: 4
Ingredienser
- 600 g Vitkål
- 3 msk Olivolja
- 70 g Gul lök
- 1 st Vitlöksklyfta
- Örtsalt
- nymalen svartpeppar
- 50 g Smör
Instruktioner
- Strimla vitkålen, löken och hacka vitlöken.
- Värm upp en stekpanna eller gjutjärnsgryta på medelvärme och tillsätt lite olivolja.
- Lägg i grönsakerna och bryn dom försiktigt. Se till att röra om lite då och då så att det inte blir bränt.
- När kålen börjar att bli mjuk så kan du tillsätta smöret, salta och peppra och sedan låta allt puttra på svag värme i cirka 10 minuter till.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!