Smörstekt vitkål är ett tillbehör som jag använder mig av otroligt ofta.
Det är en bra kompanjon till väldigt mycket och om jag gör en god pastasås så brukar jag ha smörstekt vitkål istället för pasta.
När det gäller smaksättningen, så kan man variera smakerna hur mycket som helst. Testa att ha i lite färska örter, eller kanske lite hetta genom lite sambal oelek.
Strimla vitkålen, löken och hacka vitlöken.
Värm upp en stekpanna eller gjutjärnsgryta på medelvärme och tillsätt lite olivolja.
Lägg i grönsakerna och bryn dom försiktigt.
Se till att röra om lite då och då så att det inte blir bränt.
När kålen börjar att bli mjuk så kan du tillsätta smöret, salta och peppra och sedan låta allt puttra på svag värme i cirka 10 minuter till.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Strimla vitkålen, löken och hacka vitlöken.
Värm upp en stekpanna eller gjutjärnsgryta på medelvärme och tillsätt lite olivolja.
Lägg i grönsakerna och bryn dom försiktigt.
Se till att röra om lite då och då så att det inte blir bränt.
När kålen börjar att bli mjuk så kan du tillsätta smöret, salta och peppra och sedan låta allt puttra på svag värme i cirka 10 minuter till.