Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Smörstekt vitkål

5 av 2 röster
Smörstekt vitkål

Smörstekt vitkål är ett tillbehör som jag använder mig av otroligt ofta.
Det är en bra kompanjon till väldigt mycket och om jag gör en god pastasås så brukar jag ha smörstekt vitkål istället för pasta.

När det gäller smaksättningen, så kan man variera smakerna hur mycket som helst. Testa att ha i lite färska örter, eller kanske lite hetta genom lite sambal oelek.

Total tid: 20 minuter
Portioner: 4
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Strimla vitkålen, löken och hacka vitlöken.
  • Värm upp en stekpanna eller gjutjärnsgryta på medelvärme och tillsätt lite olivolja.
  • Lägg i grönsakerna och bryn dom försiktigt. Se till att röra om lite då och då så att det inte blir bränt.
  • När kålen börjar att bli mjuk så kan du tillsätta smöret, salta och peppra och sedan låta allt puttra på svag värme i cirka 10 minuter till.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg