Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Smörstekta champinjoner med vitlök och persilja

Inga röster än
Smörstekta champinjoner med vitlök och persilja

Upptäck en himmelsk smakupplevelse med vårt otroliga recept på smörstekta champinjoner med vitlök och persilja! Denna fantastiska rätt är inte bara läcker, den är också perfekt för dig som följer en LCHF eller keto-livsstil.

Ta ett gäng färska champinjoner och låt dem dansa i smörets gyllene sällskap i en stekpanna. Med varje stekta skiva av dessa läckra svampar, kommer du att avnjuta en underbar konsistens som smälter i munnen och avslöjar sin milda och naturliga smak.

Men det blir ännu bättre! Den finhackade vitlöken spelar huvudrollen och ger en djup och aromatisk ton till rätten. När den stekas tillsammans med champinjonerna, skapas en symfoni av dofter och smaker som kommer att få dina smaklökar att jubla.

Och för att höja njutningen till max, kommer den färska persiljan in på scenen. Dess friska och uppfriskande smak ger en touch av liv och ger rätten en extra dimension. Hackad till perfektion, smyger sig persiljan in i varje tugga och skapar en harmoni som är oemotståndlig.

Det bästa av allt är att detta recept är helt anpassat för LCHF och keto-diet. Du kan njuta av dessa smörstekta champinjoner med gott samvete, eftersom de är låga i kolhydrater och rika på hälsosamma fetter.

Så oavsett om du vill ha dem som ett lyxigt tillbehör till ditt favoritkött, en smakrik följeslagare till din grillade kyckling eller som en lättsam och näringsrik måltid på en salladsbädd, kommer dessa champinjoner att trollbinda dina smaklökar och ge dig en smakupplevelse du sent kommer att glömma.

Ge dig själv en present och låt denna läckra rätt bli stjärnan på ditt bord. Upplev smaken av smörstekta champinjoner med vitlök och persilja – en LCHF- eller keto-vänlig maträtt som kommer att föra dig till matparadisets yttersta gränser!

Portioner: 4
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Du behöver

Instruktioner

  • Börja med att putsa champinjonerna från eventuell jord och smuts. Skölj inte, då blir dom blöta och inte lika lätta att steka. Du kan använda en svampkniv som har borste på sig.
  • Välj om du vill ha skivade, delade eller hela champinjoner. Det är lite av en smaksak och beror kanske lite på vad du ska servera dom till.
  • Ta fram en stekpanna som håller värmen bra. Gärna en traktörpanna, men det funkar bra med en kolstålspanna med.
  • Sätt igång spisen på medelhög värme, tänk 7/10 på ett ungefär.
  • Tillsätt smör och olivolja i stekpannan.
  • När smöret har slutat att puttra, så tillsätter du dina champinjoner och låter dessa brynas till fin färg i cirka 5 minuter. Var noga med att inte röra om för snabbt i pannan, för då kommer du att istället frigöra massor av vätska och få kokta champinjoner istället.
  • Tillsätt hackad vitlök och låt den fräsa med några minuter.
  • Sedan så häller du på tamarisoja och balsamvinäger och blandar snabbt ihop allt.
  • Blanda ner den hackade persiljan och smaka av med salt och peppar.
  • Servera direkt! Vill du toppa det ytterligare så kan du även riva lite färsk parmesanost på toppen! Mums!
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg