Smörstekta champinjoner med vitlök och persilja

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Upptäck en himmelsk smakupplevelse med vårt otroliga recept på smörstekta champinjoner med vitlök och persilja! Denna fantastiska rätt är inte bara läcker, den är också…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Smörstekta champinjoner med vitlök och persilja | LCHF-arkivet
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivet
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Upptäck en himmelsk smakupplevelse med vårt otroliga recept på smörstekta champinjoner med vitlök och persilja! Denna fantastiska rätt är inte bara läcker, den är också perfekt för dig som följer en LCHF eller keto-livsstil.

Ta ett gäng färska champinjoner och låt dem dansa i smörets gyllene sällskap i en stekpanna. Med varje stekta skiva av dessa läckra svampar, kommer du att avnjuta en underbar konsistens som smälter i munnen och avslöjar sin milda och naturliga smak.

Men det blir ännu bättre! Den finhackade vitlöken spelar huvudrollen och ger en djup och aromatisk ton till rätten. När den stekas tillsammans med champinjonerna, skapas en symfoni av dofter och smaker som kommer att få dina smaklökar att jubla.

Och för att höja njutningen till max, kommer den färska persiljan in på scenen. Dess friska och uppfriskande smak ger en touch av liv och ger rätten en extra dimension. Hackad till perfektion, smyger sig persiljan in i varje tugga och skapar en harmoni som är oemotståndlig.

Det bästa av allt är att detta recept är helt anpassat för LCHF och keto-diet. Du kan njuta av dessa smörstekta champinjoner med gott samvete, eftersom de är låga i kolhydrater och rika på hälsosamma fetter.

Så oavsett om du vill ha dem som ett lyxigt tillbehör till ditt favoritkött, en smakrik följeslagare till din grillade kyckling eller som en lättsam och näringsrik måltid på en salladsbädd, kommer dessa champinjoner att trollbinda dina smaklökar och ge dig en smakupplevelse du sent kommer att glömma.

Ge dig själv en present och låt denna läckra rätt bli stjärnan på ditt bord. Upplev smaken av smörstekta champinjoner med vitlök och persilja - en LCHF- eller keto-vänlig maträtt som kommer att föra dig till matparadisets yttersta gränser!

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 500 g Färska champinjonerGärna mindre i storlek.
 4 st Vitlöksklyftor, finhackade
 2 msk Smör
 2 msk Olivolja
 1 tsk Tamarisoja
 2 msk Hackad persilja
 SaltEfter smak.
 Svartpeppar, nymalenEfter smak.
Du behöver

 

Gör så här:

1

Börja med att putsa champinjonerna från eventuell jord och smuts.
Skölj inte, då blir dom blöta och inte lika lätta att steka.

Du kan använda en svampkniv som har borste på sig.

2

Välj om du vill ha skivade, delade eller hela champinjoner. Det är lite av en smaksak och beror kanske lite på vad du ska servera dom till.

3

Ta fram en stekpanna som håller värmen bra. Gärna en traktörpanna, men det funkar bra med en kolstålspanna med.

4

Sätt igång spisen på medelhög värme, tänk 7/10 på ett ungefär.

5

Tillsätt smör och olivolja i stekpannan.

6

När smöret har slutat att puttra, så tillsätter du dina champinjoner och låter dessa brynas till fin färg i cirka 5 minuter.
Var noga med att inte röra om för snabbt i pannan, för då kommer du att istället frigöra massor av vätska och få kokta champinjoner istället.

7

Tillsätt hackad vitlök och låt den fräsa med några minuter.

8

Sedan så häller du på tamarisoja och balsamvinäger och blandar snabbt ihop allt.

9

Blanda ner den hackade persiljan och smaka av med salt och peppar.

10

Servera direkt!

Vill du toppa det ytterligare så kan du även riva lite färsk parmesanost på toppen! Mums!

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 500 g Färska champinjonerGärna mindre i storlek.
 4 st Vitlöksklyftor, finhackade
 2 msk Smör
 2 msk Olivolja
 1 tsk Tamarisoja
 2 msk Hackad persilja
 SaltEfter smak.
 Svartpeppar, nymalenEfter smak.
Du behöver

Instruktioner

1

Börja med att putsa champinjonerna från eventuell jord och smuts.
Skölj inte, då blir dom blöta och inte lika lätta att steka.

Du kan använda en svampkniv som har borste på sig.

2

Välj om du vill ha skivade, delade eller hela champinjoner. Det är lite av en smaksak och beror kanske lite på vad du ska servera dom till.

3

Ta fram en stekpanna som håller värmen bra. Gärna en traktörpanna, men det funkar bra med en kolstålspanna med.

4

Sätt igång spisen på medelhög värme, tänk 7/10 på ett ungefär.

5

Tillsätt smör och olivolja i stekpannan.

6

När smöret har slutat att puttra, så tillsätter du dina champinjoner och låter dessa brynas till fin färg i cirka 5 minuter.
Var noga med att inte röra om för snabbt i pannan, för då kommer du att istället frigöra massor av vätska och få kokta champinjoner istället.

7

Tillsätt hackad vitlök och låt den fräsa med några minuter.

8

Sedan så häller du på tamarisoja och balsamvinäger och blandar snabbt ihop allt.

9

Blanda ner den hackade persiljan och smaka av med salt och peppar.

10

Servera direkt!

Vill du toppa det ytterligare så kan du även riva lite färsk parmesanost på toppen! Mums!

Smörstekta champinjoner med vitlök och persilja
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida