Jag var sugen på nåt fika men hade inget hemma. Maken föreslog chokladmousse och med lite inspiration av flera recept blev det denna enkla mousse.
Det enda krångliga är att det går åt tre bunkar.
Moussen går att äta direkt men blir godare av att kylas en stund.
Separera vita och gula i varsin skål.
Vispa vitan med stevia till hårt skum.
I en tredje bunke vispa grädden fast men inte grynig.
Vänd ihop kakaoblandningen med grädden med en sked eller slickepott.
Vänd sist ner vitan.
Lägg i portionsformar eller serveringsskål.
Kyl i minst en timme.
Servera tex med färska hallon och vispad grädde.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Separera vita och gula i varsin skål.
Vispa vitan med stevia till hårt skum.
I en tredje bunke vispa grädden fast men inte grynig.
Vänd ihop kakaoblandningen med grädden med en sked eller slickepott.
Vänd sist ner vitan.
Lägg i portionsformar eller serveringsskål.
Kyl i minst en timme.
Servera tex med färska hallon och vispad grädde.
Ann Bergström says:
Genom att följa receptet fick jag snabbt och lätt en supergod chokladmousse!