Snabb köttfärssås

star iconstar iconstar iconstar iconstar empty icon 4 röster - Betygsätt

Vill du tillaga en snabb köttfärssås som inte bara smakar riktigt gott utan som även är LCHF-vänlig? Då har jag det bästa receptet för dig.…

Läs mer 3 kommentarer Skriv ut
Snabb köttfärssås
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning20 minTotalt30 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Vill du tillaga en snabb köttfärssås som inte bara smakar riktigt gott utan som även är LCHF-vänlig? Då har jag det bästa receptet för dig. Den här goda grytan innehåller nämligen gott om goda kryddor och behöver dessutom inte puttra allt för länge på spisen.

Innehållsförteckning

  1. LCHF köttfärssås med goda smaker
  2. Vad kan jag servera till?
  3. Näringsvärde
  4. Ingredienser
  5. Instruktioner

Köttfärssås är en standardrätt i många svenska hushåll. Det är en rätt som både kräsna barn och hungriga vuxna tycker om samtidigt som ingredienserna både är billiga och ofta finns hemma. Dessutom är det ju så enkelt att låta kött, grönsaker och kryddor puttra ihop på spisen. Ingredienserna i det här receptet behöver inte puttra i mer än 10-15 minuter. Men givetvis blir smaken godare ju längre de får mysa i värmen.

LCHF köttfärssås med goda smaker

Alla har sin egen variant på köttfärssås och hemligheten bakom alla goda recept där ute ligger i kryddsättningen. Vissa har grädde i såsen, andra kryddar med allt från basilika till kryddpeppar. När det gäller en klassisk bolognese så är smaken helt enkelt som baken – delad!

I mitt goda LCHF-recept smaksätter jag med örterna timjan, basilika och oregano. Dessutom innehåller såsen gott om vitlök, kalvfond och sambal oelek. Givetvis har jag även tillsatt grädde, både för smakens och fetthaltens skull! Välj 40% grädde, det är alltid bäst för LCHF.

Gillar du lite hetare mat så kan du öka på mängden sambal oelek. På så sätt får du en maträtt som passar just dina smaklökar. Glöm inte att servera maträtten med nyriven parmesan. Då får du en god, lyxig touch.

Vad kan jag servera till?

Brukar du servera pasta till din köttfärssås? Då är det dags att kika på lite nya alternativ. Pasta gjord på någon sorts vete är nämligen allt för kolhydratrikt för att platsa i en LCHF kost, dessutom är inte gluten ok inom lchf heller. Även pasta gjort på ris eller majs innehåller för många kolhydrater, så alla glutenfria alternativ försvinner då.

Mitt förslag är istället att du serverar din köttfärssås med shiratakinudlar. Då får du inte i dig några onödiga kolhydrater. Om du istället vill testa grönsaker som tillbehör så är mitt favoritförslag strimlad vitkål. Det är både gott, enkelt och nyttigt. Du kan antingen servera vitkålen rå eller ånga den lite snabbt tills den mjuknar.

Faktum är att de flesta ovanjordgrönsaker passar perfekt på tallriken när du serverar en god köttfärssås. Basen på finkrossade tomater och grädde skapar nämligen en smak som gifter sig med såväl broccoli som olika kålsorter i munnen.

Näringsvärde

Låt oss ta en titt på näringsvärdet för min goda köttfärssås. Här får du nämligen i dig gott om protein och viktiga näringsämnen samtidigt som kolhydratsnivån är försvinnande låg. Kom ihåg att alltid välja vispgrädde på 40 % till dina LCHF-recept. Det är så du får upp fetthalten.

Näringsvärden för detta receptet på köttfärssås.
(Näringsvärden hämtade från Kostbevakningen.)

Mitt LCHF recept på köttfärssås räcker till fyra portioner. Det innebär att varje portion innehåller 27 gram protein, 54 gram fett och 14 gram kolhydrater. Många av kolhydraterna kommer dock från de olika kryddorna, så dessa kan du ha överseende med. Tack vare det finns näringsvärdet kan den här maträtten utgöra basen för en god LCHF kost.

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 500 g Köttfärs
 50 g Lök
 15 g Vitlök
 1 tsk Timjan
 1 msk Basilika
 0,5 tsk Svartpeppar (malen)
 25 g Smör

 

Gör så här:

1

Hacka löken och vitlöken.

2

Bryn köttfärsen i smöret tillsammans med löken och vitlöken,

3

Slå på tomaterna och grädden och alla kryddorna och rör om ordentligt. Låt puttra cirka 10-15 minuter.

4

Smaka av med salt och peppar och servera sen.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4 / 5. Antal röster: 4

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 500 g Köttfärs
 50 g Lök
 15 g Vitlök
 1 tsk Timjan
 1 msk Basilika
 0,5 tsk Svartpeppar (malen)
 25 g Smör

Instruktioner

1

Hacka löken och vitlöken.

2

Bryn köttfärsen i smöret tillsammans med löken och vitlöken,

3

Slå på tomaterna och grädden och alla kryddorna och rör om ordentligt. Låt puttra cirka 10-15 minuter.

4

Smaka av med salt och peppar och servera sen.

Snabb köttfärssås
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Kommentarer

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida