Sockerfri inlagd sill
4
Innehåll
Sill är ju ett måste när det kommer till högtider som midsommar, påsk och julafton. Tyvärr så innehåller de köpta sillsorterna en massa socker och andra tillsatser och för att undvika detta när man äter LCHF så kan man göra egen sockerfri inlagd sill som man sedan kan göra egna sillsorter av. Den går självklart att äta som den är med om man tycker om det.
Detta är alltså ett grundrecept på inlagd sill, sedan får man göra olika smaksättningar själv, t ex vitlökssill, senapssill med mera.
Recept: Fanny
Total tid:
10 minuter
Portioner: 4
Ingredienser
- 220 g inläggningssill, urvattnad (avrunnen)
- 0,5 dl ättiksprit
- 1,5 dl vatten
- 2 msk sötning
- 40 g rödlök
- 40 g morot
- 10 g färsk ingefära
- 5 st kryddpepparkorn
- 7 st vitpepparkorn
- 3 st lagerblad
Instruktioner
- Skölj av sillfiléerna ordentligt och skär dem i lagom stora bitar (efter smak och tycke).
- Varva sill och övriga ingredienser i en burk. Slå på lagen över det hela och sätt på lock.
- Låt stå i kyl 1-2 dygn innan den skall ätas eller användas till annan inläggning.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
Precis vad jag letat efter.
Tack!
Måste prova.
Hur länge håller den sig i kylen?