Sill är ju ett måste när det kommer till högtider som midsommar, påsk och julafton. Tyvärr så innehåller de köpta sillsorterna en massa socker och andra tillsatser och för att undvika detta när man äter LCHF så kan man göra egen sockerfri inlagd sill som man sedan kan göra egna sillsorter av. Den går självklart att äta som den är med om man tycker om det.
Detta är alltså ett grundrecept på inlagd sill, sedan får man göra olika smaksättningar själv, t ex vitlökssill, senapssill med mera.
Recept: Fanny
Skölj av sillfiléerna ordentligt och skär dem i lagom stora bitar (efter smak och tycke).
Varva sill och övriga ingredienser i en burk. Slå på lagen över det hela och sätt på lock.
Låt stå i kyl 1-2 dygn innan den skall ätas eller användas till annan inläggning.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Skölj av sillfiléerna ordentligt och skär dem i lagom stora bitar (efter smak och tycke).
Varva sill och övriga ingredienser i en burk. Slå på lagen över det hela och sätt på lock.
Låt stå i kyl 1-2 dygn innan den skall ätas eller användas till annan inläggning.
Jörgen Hallgren says:
Frågar mig vad “sötning” är. stevia, stösöt eller vad. Ludigt recept.
LCHF-arkivet says:
Sötning är ett övergripande namn för olika sorters sötning. Det skall motsvara samma mängd som vanligt socker. Då det är så många olika varianter av sötning som finns och de har olika styrka, så får man anpassa det lite själv. Dock brukar jag använda mig av sötströ. Jag kan ändra till “sötning motsvarande samma mängd i socker” så kanske det blir lättare att tyda.
Camilla says:
Hur länge håller sillen i kylen?