Sockerfri inlagd sill

star iconstar iconstar iconstar iconstar empty icon 13 röster - Betygsätt

Sill är ju ett måste när det kommer till högtider som midsommar, påsk och julafton. Tyvärr så innehåller de köpta sillsorterna en massa socker och…

Läs mer 4 kommentarer Skriv ut
Sockerfri inlagd sill
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse5 minTillagning5 minTotalt10 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Sill är ju ett måste när det kommer till högtider som midsommar, påsk och julafton. Tyvärr så innehåller de köpta sillsorterna en massa socker och andra tillsatser och för att undvika detta när man äter LCHF så kan man göra egen sockerfri inlagd sill som man sedan kan göra egna sillsorter av. Den går självklart att äta som den är med om man tycker om det.

Detta är alltså ett grundrecept på inlagd sill, sedan får man göra olika smaksättningar själv, t ex vitlökssill, senapssill med mera.

Recept: Fanny

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 220 g Inläggningssill, urvattnad (avrunnen)
 1 1/2 dl Vatten
 40 g Rödlök
 40 g Morot
 10 g Ingefära (färsk)
 3 st Lagerblad

 

Gör så här:

1

Koka upp vatten, ättika och sötning tills det att sötningen har lösts upp. Låt det svalna.

2

Skölj av sillfiléerna ordentligt och skär dem i lagom stora bitar (efter smak och tycke).

3

Varva sill och övriga ingredienser i en burk. Slå på lagen över det hela och sätt på lock.

4

Låt stå i kyl 1-2 dygn innan den skall ätas eller användas till annan inläggning.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.3 / 5. Antal röster: 13

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 220 g Inläggningssill, urvattnad (avrunnen)
 1 1/2 dl Vatten
 40 g Rödlök
 40 g Morot
 10 g Ingefära (färsk)
 3 st Lagerblad

Instruktioner

1

Koka upp vatten, ättika och sötning tills det att sötningen har lösts upp. Låt det svalna.

2

Skölj av sillfiléerna ordentligt och skär dem i lagom stora bitar (efter smak och tycke).

3

Varva sill och övriga ingredienser i en burk. Slå på lagen över det hela och sätt på lock.

4

Låt stå i kyl 1-2 dygn innan den skall ätas eller användas till annan inläggning.

Sockerfri inlagd sill
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Kommentarer

    • Sötning är ett övergripande namn för olika sorters sötning. Det skall motsvara samma mängd som vanligt socker. Då det är så många olika varianter av sötning som finns och de har olika styrka, så får man anpassa det lite själv. Dock brukar jag använda mig av sötströ. Jag kan ändra till “sötning motsvarande samma mängd i socker” så kanske det blir lättare att tyda.

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida