Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Sockertjockens chèvrebollar med valnötter

5 av 3 röster
Sockertjockens chèvrebollar med valnötter

Sockertjockens chèvrebollar med valnötter är ett litet gott snacks man kan göra och ha till kvällsmyset på helgen. De funkar fint att äta ljumna eller kalla.

Receptet ger ungefär 25 bollar.

Recept och bild: Sockertjocken

Total tid: 1 timme 25 minuter
Portioner: 5
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Blanda ihop mandelmjöl och smör. Tillsätt äggulan och se till att du blandar allt till en jämn smet.
  • Tillsätt getosten och blanda in den i smeten med en gaffel. Ställ i kylen i cirka en timme.
  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Rulla cirka 25 bollar med händerna och placera dem på en plåt med bakplåtspapper på. Tryck i en halv valnöt på toppen av varje boll och strö lite flingsalt över alla bollar.
  • Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter.
  • Ta ut och låt svalna lite och njut sedan.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
5 from 3 votes (3 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg