Sockertjockens chèvrebollar med valnötter

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 2 röster - Betygsätt

Sockertjockens chèvrebollar med valnötter är ett litet gott snacks man kan göra och ha till kvällsmyset på helgen. De funkar fint att äta ljumna eller…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Sockertjockens chèvrebollar med valnötter
72efd48ce9d45167c3ffe95f334cc4c7?s=96&d=mm&r=gSkapareLCHF-arkivetFörberedelse1 tim 10 minTillagning15 minTotalt1 tim 25 min

Beskrivning - Information

Sockertjockens chèvrebollar med valnötter är ett litet gott snacks man kan göra och ha till kvällsmyset på helgen. De funkar fint att äta ljumna eller kalla.

Receptet ger ungefär 25 bollar.

Recept och bild: Sockertjocken

ANNONS

Ingredienser

Mängd5 Portioner
 100 g Chèvreost
 50 g Smör
 1 st Äggula
 13 st Valnötter
 2 msk Flingsalt
ANNONS

Gör så här:

1

Blanda ihop mandelmjöl och smör. Tillsätt äggulan och se till att du blandar allt till en jämn smet.

3

Tillsätt getosten och blanda in den i smeten med en gaffel. Ställ i kylen i cirka en timme.

5

Sätt ugnen på 200 grader.

7

Rulla cirka 25 bollar med händerna och placera dem på en plåt med bakplåtspapper på. Tryck i en halv valnöt på toppen av varje boll och strö lite flingsalt över alla bollar.

9

Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter.

11

Ta ut och låt svalna lite och njut sedan.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 2

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 100 g Chèvreost
 50 g Smör
 1 st Äggula
 13 st Valnötter
 2 msk Flingsalt

Instruktioner

1

Blanda ihop mandelmjöl och smör. Tillsätt äggulan och se till att du blandar allt till en jämn smet.

3

Tillsätt getosten och blanda in den i smeten med en gaffel. Ställ i kylen i cirka en timme.

5

Sätt ugnen på 200 grader.

7

Rulla cirka 25 bollar med händerna och placera dem på en plåt med bakplåtspapper på. Tryck i en halv valnöt på toppen av varje boll och strö lite flingsalt över alla bollar.

9

Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter.

11

Ta ut och låt svalna lite och njut sedan.

Sockertjockens chèvrebollar med valnötter

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/
ANNONS

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida