Sockertjockens chèvrebollar med valnötter är ett litet gott snacks man kan göra och ha till kvällsmyset på helgen. De funkar fint att äta ljumna eller kalla.
Receptet ger ungefär 25 bollar.
Recept och bild: Sockertjocken
Blanda ihop mandelmjöl och smör. Tillsätt äggulan och se till att du blandar allt till en jämn smet.
Tillsätt getosten och blanda in den i smeten med en gaffel. Ställ i kylen i cirka en timme.
Sätt ugnen på 200 grader.
Rulla cirka 25 bollar med händerna och placera dem på en plåt med bakplåtspapper på. Tryck i en halv valnöt på toppen av varje boll och strö lite flingsalt över alla bollar.
Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter.
Ta ut och låt svalna lite och njut sedan.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Blanda ihop mandelmjöl och smör. Tillsätt äggulan och se till att du blandar allt till en jämn smet.
Tillsätt getosten och blanda in den i smeten med en gaffel. Ställ i kylen i cirka en timme.
Sätt ugnen på 200 grader.
Rulla cirka 25 bollar med händerna och placera dem på en plåt med bakplåtspapper på. Tryck i en halv valnöt på toppen av varje boll och strö lite flingsalt över alla bollar.
Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter.
Ta ut och låt svalna lite och njut sedan.