Sockertjockens LCHF-granola

star iconstar iconstar iconstar iconstar empty icon 2 röster - Betygsätt

En god LCHF-granola är inte så himla svårt att göra om man verkligen saknar att äta flingor eller müsli på morgonen. Det gäller dock att…

Läs mer 0 kommentarer
Sockertjockens LCHF-granola
72efd48ce9d45167c3ffe95f334cc4c7?s=96&d=mm&r=gSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning20 minTotalt30 min

Beskrivning - Information

En god LCHF-granola är inte så himla svårt att göra om man verkligen saknar att äta flingor eller müsli på morgonen. Det gäller dock att vara lite återhållsam med att äta det för ofta, då från och nötter innehåller en hel del kolhydrater, men det är inte så mycket man behöver ha per portion.

Beställ ingredienser online till bra priser och fraktfritt:

- Mandel (ekologiska)
- Hasselnötter (ekologiska)
- Valnötter (ekologiska)
- Sesamfrön (ekologiska)
- Pumpafrön (ekologiska)
- Mandelmjöl (ekologiskt)
- Kanel (ekologisk)
- Kokosolja (olika varianter)
- Kokoschips (ekologiska)

Vilka frön och vilka nötter du vill använda är helt upp till dig själv. Gör en Granola som du tycker är god helt enkelt.

Recept och bild: Sockertjocken

Kategori

Ingredienser

Mängd8 Portioner
 3 dl Nötter (blandade)
 1 dl Frön (blandade)
 1 dl Kokoschips
 1 st Äggvita

Gör så här:

1

Hacka nötterna grovt och blanda ihop dem med alla de torra ingredienserna.

2

Vispa äggvitan tills den är riktigt fluffig. Liknande maräng.

3

Blanda ihop äggvitan med de torra ingredienserna och blanda ner kokosoljan i allt. Blanda väl.

4

Lägg ut blandningen på en plåt med bakplåtspapper på. Fördela det över hela plåten och ta i sönder större bitar.

5

Ställ in i ugnen på 150 grader och grädda i 20 minuter. Vänd runt i granolan efter halva tiden.

6

Ta ut och låt allt svalna. Förvara i en glasburk.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4 / 5. Antal röster: 2

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 3 dl Nötter (blandade)
 1 dl Frön (blandade)
 1 dl Kokoschips
 1 st Äggvita

Instruktioner

1

Hacka nötterna grovt och blanda ihop dem med alla de torra ingredienserna.

2

Vispa äggvitan tills den är riktigt fluffig. Liknande maräng.

3

Blanda ihop äggvitan med de torra ingredienserna och blanda ner kokosoljan i allt. Blanda väl.

4

Lägg ut blandningen på en plåt med bakplåtspapper på. Fördela det över hela plåten och ta i sönder större bitar.

5

Ställ in i ugnen på 150 grader och grädda i 20 minuter. Vänd runt i granolan efter halva tiden.

6

Ta ut och låt allt svalna. Förvara i en glasburk.

Sockertjockens LCHF-granola

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida