Ok, vi börjar med att klargöra att detta är en variant av Carbonara för att den ska funka bättre tillsammans med nudlarna och överlag som lchf-recept.
Se det mer som en gräddonara än en Carbonara.
Men, jag behåller namnet krämig Carbonara för att det är lättare för folk att hitta receptet då.
En äkta Carbonara görs med panchetta och innehåller inte grädde alls. Denna gör vi på bacon och med lite grädde.
Med det klargjort så kan vi återgå till receptet i sig som är helt fantastiskt gott!
Det är superenkelt att laga och riktigt mättande.
Recept och bild: Sofie
Börja med att skölja nudlarna i kallt vatten. Låt de rinna av så mycket som möjligt. Du kan även försöka att pressa ut så mycket vätska som möjligt.
Skär baconet i små bitar och knaperstek det.
Tillsätt nudlarna och låt de steka med baconet en liten stund.
Sänk sedan värmen.
Blanda och värm försiktigt på medelhög värme. Rör om hela tiden.
Peppra ordentligt, det ska vara en tydlig ton av svartpeppar. (tycker du inte om peppar så tar du inte så mycket)
Smaka av med salt om det behövs.
Portionera upp i tallrikar och riv liten parmesan över.
För extra krämighet, servera med en äggula till, precis som på bilden.
Ät direkt!
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Börja med att skölja nudlarna i kallt vatten. Låt de rinna av så mycket som möjligt. Du kan även försöka att pressa ut så mycket vätska som möjligt.
Skär baconet i små bitar och knaperstek det.
Tillsätt nudlarna och låt de steka med baconet en liten stund.
Sänk sedan värmen.
Blanda och värm försiktigt på medelhög värme. Rör om hela tiden.
Peppra ordentligt, det ska vara en tydlig ton av svartpeppar. (tycker du inte om peppar så tar du inte så mycket)
Smaka av med salt om det behövs.
Portionera upp i tallrikar och riv liten parmesan över.
För extra krämighet, servera med en äggula till, precis som på bilden.
Ät direkt!
Marcus says:
En äkta carbonara görs inte med panchetta utan med guanciale (griskind). Men panchetta är ett bra alternativ till griskinden.