Sofies krämiga Carbonara
0
Ok, vi börjar med att klargöra att detta är en variant av Carbonara för att den ska funka bättre tillsammans med nudlarna och överlag som lchf-recept.
Se det mer som en gräddonara än en Carbonara.
Men, jag behåller namnet krämig Carbonara för att det är lättare för folk att hitta receptet då.
En äkta Carbonara görs med panchetta och innehåller inte grädde alls. Denna gör vi på bacon och med lite grädde.
Med det klargjort så kan vi återgå till receptet i sig som är helt fantastiskt gott!
Det är superenkelt att laga och riktigt mättande.
Recept och bild: Sofie
Total tid: 20 minuter
Portioner: 2
Ingredienser
- 200 g Shiratakinudlar
- 140 g Bacon
- 2 ägg
- 0,5 dl Grädde
- 0,5 dl Majonnäs
- 80 g Parmesanost (riven)
- 40 g Gräddost (riven)
- salt
- nymalen svartpeppar
Instruktioner
- Börja med att skölja nudlarna i kallt vatten. Låt de rinna av så mycket som möjligt. Du kan även försöka att pressa ut så mycket vätska som möjligt.
- Skär baconet i små bitar och knaperstek det.
- Tillsätt nudlarna och låt de steka med baconet en liten stund. Sänk sedan värmen.
- Blanda och värm försiktigt på medelhög värme. Rör om hela tiden. Peppra ordentligt, det ska vara en tydlig ton av svartpeppar. (tycker du inte om peppar så tar du inte så mycket)
- Smaka av med salt om det behövs.
- Portionera upp i tallrikar och riv liten parmesan över. För extra krämighet, servera med en äggula till, precis som på bilden. Ät direkt!
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!