Sofies krämiga Carbonara

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Ok, vi börjar med att klargöra att detta är en variant av Carbonara för att den ska funka bättre tillsammans med nudlarna och överlag som…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Sofies krämiga Carbonara
72efd48ce9d45167c3ffe95f334cc4c7?s=96&d=mm&r=gSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning10 minTotalt20 min

Beskrivning - Information

Ok, vi börjar med att klargöra att detta är en variant av Carbonara för att den ska funka bättre tillsammans med nudlarna och överlag som lchf-recept.
Se det mer som en gräddonara än en Carbonara.
Men, jag behåller namnet krämig Carbonara för att det är lättare för folk att hitta receptet då.
En äkta Carbonara görs med panchetta och innehåller inte grädde alls. Denna gör vi på bacon och med lite grädde.

Med det klargjort så kan vi återgå till receptet i sig som är helt fantastiskt gott!
Det är superenkelt att laga och riktigt mättande.

Recept och bild: Sofie

ANNONS

Ingredienser

Mängd2 Portioner
 140 g Bacon
 2 Ägg
 0,50 dl Grädde
 0,50 dl Majonnäs
 80 g Parmesanost (riven)
 40 g Gräddost (riven)
ANNONS

Gör så här:

1

Börja med att skölja nudlarna i kallt vatten. Låt de rinna av så mycket som möjligt. Du kan även försöka att pressa ut så mycket vätska som möjligt.

2

Skär baconet i små bitar och knaperstek det.

3

Tillsätt nudlarna och låt de steka med baconet en liten stund.
Sänk sedan värmen.

4

Blanda ihop grädde, ägg, majonnäs och riven ost och häll detta över nudlarna.

5

Blanda och värm försiktigt på medelhög värme. Rör om hela tiden.
Peppra ordentligt, det ska vara en tydlig ton av svartpeppar. (tycker du inte om peppar så tar du inte så mycket)

6

Smaka av med salt om det behövs.

7

Portionera upp i tallrikar och riv liten parmesan över.
För extra krämighet, servera med en äggula till, precis som på bilden.
Ät direkt!

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 140 g Bacon
 2 Ägg
 0,50 dl Grädde
 0,50 dl Majonnäs
 80 g Parmesanost (riven)
 40 g Gräddost (riven)

Instruktioner

1

Börja med att skölja nudlarna i kallt vatten. Låt de rinna av så mycket som möjligt. Du kan även försöka att pressa ut så mycket vätska som möjligt.

2

Skär baconet i små bitar och knaperstek det.

3

Tillsätt nudlarna och låt de steka med baconet en liten stund.
Sänk sedan värmen.

4

Blanda ihop grädde, ägg, majonnäs och riven ost och häll detta över nudlarna.

5

Blanda och värm försiktigt på medelhög värme. Rör om hela tiden.
Peppra ordentligt, det ska vara en tydlig ton av svartpeppar. (tycker du inte om peppar så tar du inte så mycket)

6

Smaka av med salt om det behövs.

7

Portionera upp i tallrikar och riv liten parmesan över.
För extra krämighet, servera med en äggula till, precis som på bilden.
Ät direkt!

Sofies krämiga Carbonara

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/
ANNONS

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida