Solfröotto

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 1 röster - Betygsätt

Solfröotto är en risotto med solrosfrön istället för ris. Både jag och familjen tycker det här var både spännande och gott. Man kan naturligtvis skippa…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Solfröotto - Ett riktigt gott alternativ till risotto, men för lchf.
ANNONS
cooked_user_7403SkapareAmonazonFörberedelse30 minTillagning35 minTotalt1 tim 5 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Solfröotto är en risotto med solrosfrön istället för ris.
Både jag och familjen tycker det här var både spännande och gott.
Man kan naturligtvis skippa både den friterade ramslöken och sparrisen och servera solfröotton som tillbehör till vilket protein som helst.

Receptet hittades på Alltomat.se och bilden är min egen.
Följ mig gärna på Instagram för mer inspiration:
https://www.instagram.com/amonazon/

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
Fritering
 12 små ramslöksblad
 5 dl rapsolja
Solfröotto
 8 små ramslöksblad
 5 dl vatten
 1 hönsbuljongtärning
 2 schalottenlökar
 2 msk smör
 4 dl solrosfrön
 1 dl torrt vitt vin
 500 g grön sparris
 1 krm nymald svartpeppar
Garnering
 25 g riven parmesan

 

Gör så här:

Fritering
1

Hetta upp oljan till 180°.

2

Fritera 12 ramslöksblad och låt rinna av på hushållspapper.

Solfröotto
3

Hacka 8 ramslöksblad.

4

Koka upp vatten och buljongtärning. Skala och finhacka löken.

5

Fräs löken i smör ca 2 min.

6

Tillsätt solrosfröna och fräs ytterligare 1 minut.

7

Häll på vinet och låt det koka in.

8

Späd med buljongen i omgångar under omrörning.

9

Koka utan lock ca 30 min.

10

Blanda ned parmesan och hackade ramslöksblad i risotton.

Sparris
11

Skala sparrisen och koka den i lättsaltat vatten ca 3 min.

12

Låt den rinna av.

Servera
13

Servera fröotton rykande varm, toppad med parmesan och friterad ramslök tillsammans med sparrisen.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Fritering
 12 små ramslöksblad
 5 dl rapsolja
Solfröotto
 8 små ramslöksblad
 5 dl vatten
 1 hönsbuljongtärning
 2 schalottenlökar
 2 msk smör
 4 dl solrosfrön
 1 dl torrt vitt vin
 500 g grön sparris
 1 krm nymald svartpeppar
Garnering
 25 g riven parmesan

Instruktioner

Fritering
1

Hetta upp oljan till 180°.

2

Fritera 12 ramslöksblad och låt rinna av på hushållspapper.

Solfröotto
3

Hacka 8 ramslöksblad.

4

Koka upp vatten och buljongtärning. Skala och finhacka löken.

5

Fräs löken i smör ca 2 min.

6

Tillsätt solrosfröna och fräs ytterligare 1 minut.

7

Häll på vinet och låt det koka in.

8

Späd med buljongen i omgångar under omrörning.

9

Koka utan lock ca 30 min.

10

Blanda ned parmesan och hackade ramslöksblad i risotton.

Sparris
11

Skala sparrisen och koka den i lättsaltat vatten ca 3 min.

12

Låt den rinna av.

Servera
13

Servera fröotton rykande varm, toppad med parmesan och friterad ramslök tillsammans med sparrisen.

Solfröotto
Profilbild för Amonazon

Recept av: AmonazonEdman

LCHF sedan jan 2015 Laktosfritt jan 2016 Karragenanfritt juli 2017 Mamma Matte Maka Stockholm Sweden

Visa alla recept från AmonazonEdman Hemsida

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida