Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Solfröotto

5 av 1 röst
Solfröotto

Solfröotto är en risotto med solrosfrön istället för ris.
Både jag och familjen tycker det här var både spännande och gott.
Man kan naturligtvis skippa både den friterade ramslöken och sparrisen och servera solfröotton som tillbehör till vilket protein som helst.

Receptet hittades på Alltomat.se och bilden är min egen.
Följ mig gärna på Instagram för mer inspiration:
https://www.instagram.com/amonazon/

Total tid: 1 timme 5 minuter
Portioner: 4
Författare: Amonazon

Ingredienser

Fritering

  • 12 st små ramslöksblad
  • 5 dl rapsolja

Solfröotto

  • 8 st små ramslöksblad
  • 5 dl vatten
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 2 st schalottenlökar
  • 2 msk smör
  • 4 dl Solroskärnor
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 25 g riven parmesan
  • 500 g grön sparris
  • 1 krm nymald svartpeppar

Garnering

Instruktioner

Fritering

  • Hetta upp oljan till 180°.
  • Fritera 12 ramslöksblad och låt rinna av på hushållspapper.

Solfröotto

  • Hacka 8 ramslöksblad.
  • Koka upp vatten och buljongtärning. Skala och finhacka löken.
  • Fräs löken i smör ca 2 min.
  • Tillsätt solrosfröna och fräs ytterligare 1 minut.
  • Häll på vinet och låt det koka in.
  • Späd med buljongen i omgångar under omrörning.
  • Koka utan lock ca 30 min.
  • Blanda ned parmesan och hackade ramslöksblad i risotton.

Sparris

  • Skala sparrisen och koka den i lättsaltat vatten ca 3 min.
  • Låt den rinna av.

Servera

  • Servera fröotton rykande varm, toppad med parmesan och friterad ramslök tillsammans med sparrisen.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg