Solfröotto är en risotto med solrosfrön istället för ris.
Både jag och familjen tycker det här var både spännande och gott.
Man kan naturligtvis skippa både den friterade ramslöken och sparrisen och servera solfröotton som tillbehör till vilket protein som helst.
Receptet hittades på Alltomat.se och bilden är min egen.
Följ mig gärna på Instagram för mer inspiration:
https://www.instagram.com/amonazon/
Hetta upp oljan till 180°.
Fritera 12 ramslöksblad och låt rinna av på hushållspapper.
Hacka 8 ramslöksblad.
Koka upp vatten och buljongtärning. Skala och finhacka löken.
Fräs löken i smör ca 2 min.
Tillsätt solrosfröna och fräs ytterligare 1 minut.
Häll på vinet och låt det koka in.
Späd med buljongen i omgångar under omrörning.
Koka utan lock ca 30 min.
Blanda ned parmesan och hackade ramslöksblad i risotton.
Skala sparrisen och koka den i lättsaltat vatten ca 3 min.
Låt den rinna av.
Servera fröotton rykande varm, toppad med parmesan och friterad ramslök tillsammans med sparrisen.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Hetta upp oljan till 180°.
Fritera 12 ramslöksblad och låt rinna av på hushållspapper.
Hacka 8 ramslöksblad.
Koka upp vatten och buljongtärning. Skala och finhacka löken.
Fräs löken i smör ca 2 min.
Tillsätt solrosfröna och fräs ytterligare 1 minut.
Häll på vinet och låt det koka in.
Späd med buljongen i omgångar under omrörning.
Koka utan lock ca 30 min.
Blanda ned parmesan och hackade ramslöksblad i risotton.
Skala sparrisen och koka den i lättsaltat vatten ca 3 min.
Låt den rinna av.
Servera fröotton rykande varm, toppad med parmesan och friterad ramslök tillsammans med sparrisen.