Solrosbullar
0
Innehåll
Dessa solrosbullarna är mitt första försök att baka med ett för mig helt nytt mjöl, nämligen solrosmjöl.
Vilket otroligt bra resultat det blev. Utan att skoja så är det topp 3 av alla bröd jag bakat inom lchf-världen.
Jag kan varmt rekommendera att köpa på dig lite solrosmjöl och experimentera lite med, men först ska du självklart baka dessa bullarna.
Receptet ger ungefär 7-8 bullar.
Solrosmjöl kan du köpa här: Köp solrosmjöl
Total tid: 40 minuter
Portioner: 8
Ingredienser
- 100 g Solrosmjöl
- 150 g Keso
- 2 ägg
- 1 dl Vatten
- 2 tsk Bakpulver
- 0,5 tsk salt
- 0,25 dl Linfrön
- 0,5 dl Sesamfrön
- 50 g Smält smör
- 1 msk Psylliumhusk
- 1 msk Xantangummi
- Solroskärnor att toppa med
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Tillsätt det smälta smöret och mixa ihop allt.
- Blanda sedan de kvarvarande torra ingredienserna i en egen skål.
- Vispa ner de torra ingredienserna i smeten. Det ska bara blandas ihop snabbt. Du kan med fördel blanda ihop det sista med en slickepott.
- Låt smeten stå och dra 5-10 minuter.
- Forma nu 7-8 stycken lika stora bollar. Du kan med fördel fukta händerna med vatten så är det lättare att forma utan att de klibbar fast i händerna.
- Lägg ut de på en plåt med bakplåtspapper, platta till de lite och strö på lite solroskärnor.
- Ställ in i mitten av ugnen och grädda i 22-25 minuter.
- Ta ut och låt de svalna på ett galler. Fast, passa på att äta en innan den svalnar helt, med rikligt av smör på.
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!