Solrosbullar

star iconstar iconstar iconstar iconstar half icon 15 röster - Betygsätt

Dessa solrosbullarna är mitt första försök att baka med ett för mig helt nytt mjöl, nämligen solrosmjöl. Vilket otroligt bra resultat det blev. Utan att…

Läs mer 10 kommentarer Skriv ut
Solrosbullar
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse15 minTillagning25 minTotalt40 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Dessa solrosbullarna är mitt första försök att baka med ett för mig helt nytt mjöl, nämligen solrosmjöl.
Vilket otroligt bra resultat det blev. Utan att skoja så är det topp 3 av alla bröd jag bakat inom lchf-världen.
Jag kan varmt rekommendera att köpa på dig lite solrosmjöl och experimentera lite med, men först ska du självklart baka dessa bullarna.

Receptet ger ungefär 7-8 bullar.

Solrosmjöl kan du köpa här: Köp solrosmjöl

En delad bulle så man kan se insidan

Kategori

 

Ingredienser

Mängd8 Portioner
 100 g Solrosmjöl
 150 g Keso
 2 Ägg
 1 dl Vatten
 2 tsk Bakpulver
 0,50 tsk Salt
 0,25 dl Linfrön
 0,50 dl Sesamfrön
 50 g Smält smör
 1 msk Psylliumhusk
 1 msk Xantangummi

 

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Blanda keso, ägg, vatten och solrosmjöl i en bunke och mixa ihop den till en jämn smet.

3

Tillsätt det smälta smöret och mixa ihop allt.

4

Blanda sedan de kvarvarande torra ingredienserna i en egen skål.

5

Vispa ner de torra ingredienserna i smeten. Det ska bara blandas ihop snabbt.
Du kan med fördel blanda ihop det sista med en slickepott.

6

Låt smeten stå och dra 5-10 minuter.

7

Forma nu 7-8 stycken lika stora bollar. Du kan med fördel fukta händerna med vatten så är det lättare att forma utan att de klibbar fast i händerna.

8

Lägg ut de på en plåt med bakplåtspapper, platta till de lite och strö på lite solroskärnor.

9

Ställ in i mitten av ugnen och grädda i 22-25 minuter.

10

Ta ut och låt de svalna på ett galler.
Fast, passa på att äta en innan den svalnar helt, med rikligt av smör på.

Solrosbullar

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.6 / 5. Antal röster: 15

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 100 g Solrosmjöl
 150 g Keso
 2 Ägg
 1 dl Vatten
 2 tsk Bakpulver
 0,50 tsk Salt
 0,25 dl Linfrön
 0,50 dl Sesamfrön
 50 g Smält smör
 1 msk Psylliumhusk
 1 msk Xantangummi

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Blanda keso, ägg, vatten och solrosmjöl i en bunke och mixa ihop den till en jämn smet.

3

Tillsätt det smälta smöret och mixa ihop allt.

4

Blanda sedan de kvarvarande torra ingredienserna i en egen skål.

5

Vispa ner de torra ingredienserna i smeten. Det ska bara blandas ihop snabbt.
Du kan med fördel blanda ihop det sista med en slickepott.

6

Låt smeten stå och dra 5-10 minuter.

7

Forma nu 7-8 stycken lika stora bollar. Du kan med fördel fukta händerna med vatten så är det lättare att forma utan att de klibbar fast i händerna.

8

Lägg ut de på en plåt med bakplåtspapper, platta till de lite och strö på lite solroskärnor.

9

Ställ in i mitten av ugnen och grädda i 22-25 minuter.

10

Ta ut och låt de svalna på ett galler.
Fast, passa på att äta en innan den svalnar helt, med rikligt av smör på.

Solrosbullar

Solrosbullar
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/