Dessa solrosbullarna är mitt första försök att baka med ett för mig helt nytt mjöl, nämligen solrosmjöl.
Vilket otroligt bra resultat det blev. Utan att skoja så är det topp 3 av alla bröd jag bakat inom lchf-världen.
Jag kan varmt rekommendera att köpa på dig lite solrosmjöl och experimentera lite med, men först ska du självklart baka dessa bullarna.
Receptet ger ungefär 7-8 bullar.
Solrosmjöl kan du köpa här: Köp solrosmjöl
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda keso, ägg, vatten och solrosmjöl i en bunke och mixa ihop den till en jämn smet.
Tillsätt det smälta smöret och mixa ihop allt.
Blanda sedan de kvarvarande torra ingredienserna i en egen skål.
Vispa ner de torra ingredienserna i smeten. Det ska bara blandas ihop snabbt.
Du kan med fördel blanda ihop det sista med en slickepott.
Låt smeten stå och dra 5-10 minuter.
Forma nu 7-8 stycken lika stora bollar. Du kan med fördel fukta händerna med vatten så är det lättare att forma utan att de klibbar fast i händerna.
Lägg ut de på en plåt med bakplåtspapper, platta till de lite och strö på lite solroskärnor.
Ställ in i mitten av ugnen och grädda i 22-25 minuter.
Ta ut och låt de svalna på ett galler.
Fast, passa på att äta en innan den svalnar helt, med rikligt av smör på.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda keso, ägg, vatten och solrosmjöl i en bunke och mixa ihop den till en jämn smet.
Tillsätt det smälta smöret och mixa ihop allt.
Blanda sedan de kvarvarande torra ingredienserna i en egen skål.
Vispa ner de torra ingredienserna i smeten. Det ska bara blandas ihop snabbt.
Du kan med fördel blanda ihop det sista med en slickepott.
Låt smeten stå och dra 5-10 minuter.
Forma nu 7-8 stycken lika stora bollar. Du kan med fördel fukta händerna med vatten så är det lättare att forma utan att de klibbar fast i händerna.
Lägg ut de på en plåt med bakplåtspapper, platta till de lite och strö på lite solroskärnor.
Ställ in i mitten av ugnen och grädda i 22-25 minuter.
Ta ut och låt de svalna på ett galler.
Fast, passa på att äta en innan den svalnar helt, med rikligt av smör på.