Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Solrosbullar

4,55 av 11 röster
Solrosbullar

Dessa solrosbullarna är mitt första försök att baka med ett för mig helt nytt mjöl, nämligen solrosmjöl.
Vilket otroligt bra resultat det blev. Utan att skoja så är det topp 3 av alla bröd jag bakat inom lchf-världen.
Jag kan varmt rekommendera att köpa på dig lite solrosmjöl och experimentera lite med, men först ska du självklart baka dessa bullarna.

Receptet ger ungefär 7-8 bullar.

Solrosmjöl kan du köpa här: Köp solrosmjöl

En delad bulle så man kan se insidan
Total tid: 40 minuter
Portioner: 8
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Blanda keso, ägg, vatten och solrosmjöl i en bunke och mixa ihop den till en jämn smet.
  • Tillsätt det smälta smöret och mixa ihop allt.
  • Blanda sedan de kvarvarande torra ingredienserna i en egen skål.
  • Vispa ner de torra ingredienserna i smeten. Det ska bara blandas ihop snabbt. Du kan med fördel blanda ihop det sista med en slickepott.
  • Låt smeten stå och dra 5-10 minuter.
  • Forma nu 7-8 stycken lika stora bollar. Du kan med fördel fukta händerna med vatten så är det lättare att forma utan att de klibbar fast i händerna.
  • Lägg ut de på en plåt med bakplåtspapper, platta till de lite och strö på lite solroskärnor.
  • Ställ in i mitten av ugnen och grädda i 22-25 minuter.
  • Ta ut och låt de svalna på ett galler. Fast, passa på att äta en innan den svalnar helt, med rikligt av smör på.
    Solrosbullar
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
4,55 from 11 votes (11 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg