Solrosfrökex

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Kex är något som jag kan sakna lite då och då. Dels för att ta till en kopp te, men även till ostbrickan. Här är…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Solrosfrökex
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning30 minTotalt40 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Kex är något som jag kan sakna lite då och då. Dels för att ta till en kopp te, men även till ostbrickan.

Här är ett recept på solrosfrökex som innehåller endast tre ingredienser. Otroligt lätt att baka.

Tänk på att detta är samma som med fröknäcket att det blir ganska så mycket kolhydrater, så inget man skall stoppa i sig i mängder av. Solrosfrön ligger på 20g kh/100 g, så det är en hel del. Men, något litet kex ibland är inte hela världen.

Recept och bild: KetoAdapted

 

Ingredienser

Mängd6 Portioner
 2,50 deciliter Solroskärnor
 1,25 deciliter Färsk parmesan (riven)
 5 msk Vatten

 

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 160 grader.

3

Kör solroskärnorna och osten i en matberedare tills du har ett fint mjöl.

5

Tillsätt vattnet och kör på pulsering tills du har en jämn och fin deg. Den skall vara något kladdig.

7

Lägg upp degen på ett bakplåtspapper och placera ett annat bakplåtspapper ovanpå. Kavla ut eller tryck ut den med händerna så tunt du bara kan utan att det blir några hål i den. Ju tunnare desto bättre.

9

Ta bort det översta bakplåtspappret och skär upp rutor i degen. Använd en kniv eller en pizzaskärare. Om du vill kan du trycka ner lite solroskärnor i varje kex för att få lite tuggmotstånd.

11

Grädda i ugnen i cirka 30 minuter tills de har fått en jämn och fin färg.

13

Ta ut dem och ta bort dem från bakplåtspappret. Bryt isär dem och låt svalna på galler. Förvara i en tättslutande burk.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 2,50 deciliter Solroskärnor
 1,25 deciliter Färsk parmesan (riven)
 5 msk Vatten

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 160 grader.

3

Kör solroskärnorna och osten i en matberedare tills du har ett fint mjöl.

5

Tillsätt vattnet och kör på pulsering tills du har en jämn och fin deg. Den skall vara något kladdig.

7

Lägg upp degen på ett bakplåtspapper och placera ett annat bakplåtspapper ovanpå. Kavla ut eller tryck ut den med händerna så tunt du bara kan utan att det blir några hål i den. Ju tunnare desto bättre.

9

Ta bort det översta bakplåtspappret och skär upp rutor i degen. Använd en kniv eller en pizzaskärare. Om du vill kan du trycka ner lite solroskärnor i varje kex för att få lite tuggmotstånd.

11

Grädda i ugnen i cirka 30 minuter tills de har fått en jämn och fin färg.

13

Ta ut dem och ta bort dem från bakplåtspappret. Bryt isär dem och låt svalna på galler. Förvara i en tättslutande burk.

Solrosfrökex
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida