Hoppa till innehåll
Open navigation

Somrig gurksallad

5 av 2 röster
Sparat av: st
Somrig gurksallad

Detta receptet på somrig gurksallad kom jag på när vi hade massor av egenodlad gurka som jag ville göra något spännande av.
Det är en gurksallad som jag tycker hämtar smakerna från Grekland lite med fetaost, oliver, mynta och citron.

Ett väldigt gott och fräscht tillbehör som passar till det mesta i matväg. Du kan även ställa en skål på vilken sommarbuffé som helst!

Somrig gurksallad | LCHF-arkivet

Detta är en laktovegetarisk anrättning. Om du vill ha den helt vegetarisk kan du utesluta fetaosten eller byta ut den mot något annat som passar just dig.

Total tid: 10 minuter
Portioner: 4
Författare: LCHF-arkivet

Ingredienser

Instruktioner

  • Dela gurkan på mitten och gröp ur kärnorna med en sked.
    Somrig gurksallad
  • Skiva upp gurkan i cirka 1 cm tjocka skivor.
    Somrig gurksallad
  • Skiva rödlöken fint, dela ner fetaosten i bitar och hacka myntan.
  • Blanda ihop samtliga ingredienser, salta och peppra efter behov och smak.
  • Lägg upp i en skål eller ett fat och servera!
    Somrig gurksallad
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg