Detta receptet på somrig gurksallad kom jag på när vi hade massor av egenodlad gurka som jag ville göra något spännande av.
Det är en gurksallad som jag tycker hämtar smakerna från Grekland lite med fetaost, oliver, mynta och citron.
Ett väldigt gott och fräscht tillbehör som passar till det mesta i matväg. Du kan även ställa en skål på vilken sommarbuffé som helst!
Detta är en laktovegetarisk anrättning. Om du vill ha den helt vegetarisk kan du utesluta fetaosten eller byta ut den mot något annat som passar just dig.
Dela gurkan på mitten och gröp ur kärnorna med en sked.
Skiva upp gurkan i cirka 1 cm tjocka skivor.
Skiva rödlöken fint, dela ner fetaosten i bitar och hacka myntan.
Blanda ihop samtliga ingredienser, salta och peppra efter behov och smak.
Lägg upp i en skål eller ett fat och servera!
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Instruktioner
Dela gurkan på mitten och gröp ur kärnorna med en sked.
Skiva upp gurkan i cirka 1 cm tjocka skivor.
Skiva rödlöken fint, dela ner fetaosten i bitar och hacka myntan.
Blanda ihop samtliga ingredienser, salta och peppra efter behov och smak.
Lägg upp i en skål eller ett fat och servera!