Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Somrig gurksallad

5 av 3 röster
Somrig gurksallad

Detta receptet på somrig gurksallad kom jag på när vi hade massor av egenodlad gurka som jag ville göra något spännande av.
Det är en gurksallad som jag tycker hämtar smakerna från Grekland lite med fetaost, oliver, mynta och citron.

Ett väldigt gott och fräscht tillbehör som passar till det mesta i matväg. Du kan även ställa en skål på vilken sommarbuffé som helst!

Somrig gurksallad | LCHF-arkivet

Detta är en laktovegetarisk anrättning. Om du vill ha den helt vegetarisk kan du utesluta fetaosten eller byta ut den mot något annat som passar just dig.

Total tid: 10 minuter
Servings: 4
Author: Lari Salminen

Ingredienser

Instructions

  • Dela gurkan på mitten och gröp ur kärnorna med en sked.
    Fyra skivade gurkor placerade på en vit skärbräda.
  • Skiva upp gurkan i cirka 1 cm tjocka skivor.
    Skivor av gurka placerade på en skärbräda, med en del av gurkan i mitten.
  • Skiva rödlöken fint, dela ner fetaosten i bitar och hacka myntan.
  • Blanda ihop samtliga ingredienser, salta och peppra efter behov och smak.
  • Lägg upp i en skål eller ett fat och servera!
    En skål med gurksallad innehållande skivor av gurka, druvor och nötter.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

1 response to “Somrig gurksallad”

5 from 3 votes (2 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.