Somrig gurksallad

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 2 röster - Betygsätt

Detta receptet på somrig gurksallad kom jag på när vi hade massor av egenodlad gurka som jag ville göra något spännande av. Det är en…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Somrig gurksallad
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse5 minTillagning5 minTotalt10 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Detta receptet på somrig gurksallad kom jag på när vi hade massor av egenodlad gurka som jag ville göra något spännande av.
Det är en gurksallad som jag tycker hämtar smakerna från Grekland lite med fetaost, oliver, mynta och citron.

Ett väldigt gott och fräscht tillbehör som passar till det mesta i matväg. Du kan även ställa en skål på vilken sommarbuffé som helst!

somrig gurksallad Somrig gurksallad

Detta är en laktovegetarisk anrättning. Om du vill ha den helt vegetarisk kan du utesluta fetaosten eller byta ut den mot något annat som passar just dig.

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 400 g Slanggurka
 50 g Rödlök
 20 st Färska myntablad
 Rivet skal från ½ citron
 1 msk Pressad citron
 3 msk Olivolja
 150 g Fetaost
 OliverEfter smak och tycke.

 

Gör så här:

1

Dela gurkan på mitten och gröp ur kärnorna med en sked.

Somrig gurksallad

2

Skiva upp gurkan i cirka 1 cm tjocka skivor.

Somrig gurksallad

3

Skiva rödlöken fint, dela ner fetaosten i bitar och hacka myntan.

4

Blanda ihop samtliga ingredienser, salta och peppra efter behov och smak.

5

Lägg upp i en skål eller ett fat och servera!

Somrig gurksallad

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 2

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 400 g Slanggurka
 50 g Rödlök
 20 st Färska myntablad
 Rivet skal från ½ citron
 1 msk Pressad citron
 3 msk Olivolja
 150 g Fetaost
 OliverEfter smak och tycke.

Instruktioner

1

Dela gurkan på mitten och gröp ur kärnorna med en sked.

Somrig gurksallad

2

Skiva upp gurkan i cirka 1 cm tjocka skivor.

Somrig gurksallad

3

Skiva rödlöken fint, dela ner fetaosten i bitar och hacka myntan.

4

Blanda ihop samtliga ingredienser, salta och peppra efter behov och smak.

5

Lägg upp i en skål eller ett fat och servera!

Somrig gurksallad

Somrig gurksallad
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida