Souvlaki är smakrika, väldigt fräscha grekiska grillspett som har marinerats i en härlig marinad i några timmar innan de hamnar på grillen.
Man brukar göra souvlaki på antingen fläskkött, så som fläskfilé, benfri kotlettrad eller fläskkarré, men även på olika lammstyckdelar. Det är lite av en smaksak. Själv kan jag tycka att det är trevligt att blanda både fläsk och lamm på samma spett.
Till detta så måste man ju nästan servera en god sallad och sen tzatziki, men självklart kan man ha andra goda tillbehör till om man vill det.
Recept och bild: Alla Goda Ting
Blanda ihop marinaden i en skål.
Putsa köttet och skär det i tärningar. 3x3 cm är en rätt så lagom storlek.
Lägg köttet i en plastpåse, typ en större fryspåse och slå marinaden över.
Sen kan du knyta ihop påsen och knåda påsen lite så allt blandas väl.
Låt allt ligga och marineras minst 2-3 timmar, gärna längre.
Om du använder grillspett av trä, lägg de i blöt under tiden som du marinerar köttet. Då kommer de klara av att grillas bättre.
Trä nu på köttet på grillspetten.
Grilla sedan spetten antingen på kol/gasolgrill eller så kör du på grillpannan inne.
Ge de lite yta och lägg de sedan på indirekt värme tills de är klara.
Servera direkt med goda tillbehör.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Blanda ihop marinaden i en skål.
Putsa köttet och skär det i tärningar. 3x3 cm är en rätt så lagom storlek.
Lägg köttet i en plastpåse, typ en större fryspåse och slå marinaden över.
Sen kan du knyta ihop påsen och knåda påsen lite så allt blandas väl.
Låt allt ligga och marineras minst 2-3 timmar, gärna längre.
Om du använder grillspett av trä, lägg de i blöt under tiden som du marinerar köttet. Då kommer de klara av att grillas bättre.
Trä nu på köttet på grillspetten.
Grilla sedan spetten antingen på kol/gasolgrill eller så kör du på grillpannan inne.
Ge de lite yta och lägg de sedan på indirekt värme tills de är klara.
Servera direkt med goda tillbehör.