Souvlaki

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 1 röster - Betygsätt

Souvlaki är smakrika, väldigt fräscha grekiska grillspett som har marinerats i en härlig marinad i några timmar innan de hamnar på grillen. Man brukar göra…

Läs mer 0 kommentarer
Souvlaki
72efd48ce9d45167c3ffe95f334cc4c7?s=96&d=mm&r=gSkapareLCHF-arkivetFörberedelse3 tim 20 minTillagning10 minTotalt3 tim 30 min

Beskrivning - Information

Souvlaki är smakrika, väldigt fräscha grekiska grillspett som har marinerats i en härlig marinad i några timmar innan de hamnar på grillen.
Man brukar göra souvlaki på antingen fläskkött, så som fläskfilé, benfri kotlettrad eller fläskkarré, men även på olika lammstyckdelar. Det är lite av en smaksak. Själv kan jag tycka att det är trevligt att blanda både fläsk och lamm på samma spett.

Till detta så måste man ju nästan servera en god sallad och sen tzatziki, men självklart kan man ha andra goda tillbehör till om man vill det.

Recept och bild: Alla Goda Ting

Ingredienser

Mängd6 Portioner
 1 kg Kött
Marinad
 1,50 deciliter OlivoljaEller annan god olja.
 2 msk Pressad citron
 3 Vitlöksklyftor, hackade/rivna
 1,50 tsk Rosmarin, torkad
 1 tsk Oregano, torkad
 Salt
 Peppar
Förslag på tillbehör

Gör så här:

1

Blanda ihop marinaden i en skål.

2

Putsa köttet och skär det i tärningar. 3x3 cm är en rätt så lagom storlek.

3

Lägg köttet i en plastpåse, typ en större fryspåse och slå marinaden över.
Sen kan du knyta ihop påsen och knåda påsen lite så allt blandas väl.
Låt allt ligga och marineras minst 2-3 timmar, gärna längre.

4

Om du använder grillspett av trä, lägg de i blöt under tiden som du marinerar köttet. Då kommer de klara av att grillas bättre.

5

Trä nu på köttet på grillspetten.

6

Grilla sedan spetten antingen på kol/gasolgrill eller så kör du på grillpannan inne.
Ge de lite yta och lägg de sedan på indirekt värme tills de är klara.

7

Servera direkt med goda tillbehör.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1 kg Kött
Marinad
 1,50 deciliter OlivoljaEller annan god olja.
 2 msk Pressad citron
 3 Vitlöksklyftor, hackade/rivna
 1,50 tsk Rosmarin, torkad
 1 tsk Oregano, torkad
 Salt
 Peppar
Förslag på tillbehör

Instruktioner

1

Blanda ihop marinaden i en skål.

2

Putsa köttet och skär det i tärningar. 3x3 cm är en rätt så lagom storlek.

3

Lägg köttet i en plastpåse, typ en större fryspåse och slå marinaden över.
Sen kan du knyta ihop påsen och knåda påsen lite så allt blandas väl.
Låt allt ligga och marineras minst 2-3 timmar, gärna längre.

4

Om du använder grillspett av trä, lägg de i blöt under tiden som du marinerar köttet. Då kommer de klara av att grillas bättre.

5

Trä nu på köttet på grillspetten.

6

Grilla sedan spetten antingen på kol/gasolgrill eller så kör du på grillpannan inne.
Ge de lite yta och lägg de sedan på indirekt värme tills de är klara.

7

Servera direkt med goda tillbehör.

Souvlaki

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida