Denna sparrispannacotta är en helt fantastisk förrätt, men kan även avnjutas i helhet som en huvudrätt om man vill det.
Toppa den gärna med lax" target="_blank" rel="nofollow">kallrökt lax eller varför inte räkor och lite löjrom eller liknande. Eller så gör du som på bilden och toppar med precis allt tillsammans! 🙂
I detta receptet som kommer från en anonym person så gör man sparrispannacottan på grön sparris, men jag kan tänka mig att man kan göra den på vit färsk sparris med om man vill.
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.
Hacka schalottenlöken fint och fräs den i lite smör eller olja.
Den ska bli lite mjuk men inte få färg.
Skär ner sparrisen i mindre bitar. Om nedre delen på sparrisen är väldigt "träig" så kan du skära bort det.
Tillsätt sparrisen till löken och slå på grädden.
Koka upp och låt sjuda 5-7 minuter.
Rör ner crème fraichen.
Mixa ihop allt till en slät "soppa".
Om du vill ha en helt slät sparrispannacotta så kan du nu sila av "soppan".
Tillsätt citron och smaka av med lite cayennepeppar och salt.
Rör ner gelatinbladen som nu har mjuknat i den varma "soppan" och rör om tills gelatinet har lösts upp.
Häll nu upp din sparrispannacotta i serveringsglas.
Ska du ha det som en förrätt, så tar du och delar upp det på 4-6 glas.
Vill du servera den som en del av en buffé, så kan du hälla upp den i typ snapsglas.
Ställ i kylen tills det att den har stelnat.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.
Hacka schalottenlöken fint och fräs den i lite smör eller olja.
Den ska bli lite mjuk men inte få färg.
Skär ner sparrisen i mindre bitar. Om nedre delen på sparrisen är väldigt "träig" så kan du skära bort det.
Tillsätt sparrisen till löken och slå på grädden.
Koka upp och låt sjuda 5-7 minuter.
Rör ner crème fraichen.
Mixa ihop allt till en slät "soppa".
Om du vill ha en helt slät sparrispannacotta så kan du nu sila av "soppan".
Tillsätt citron och smaka av med lite cayennepeppar och salt.
Rör ner gelatinbladen som nu har mjuknat i den varma "soppan" och rör om tills gelatinet har lösts upp.
Häll nu upp din sparrispannacotta i serveringsglas.
Ska du ha det som en förrätt, så tar du och delar upp det på 4-6 glas.
Vill du servera den som en del av en buffé, så kan du hälla upp den i typ snapsglas.
Ställ i kylen tills det att den har stelnat.