Spenat- och getostpaj

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 1 röster - Betygsätt

Denna spenat- och getostpaj är en sån där paj som är lite mer åt det lyxiga hållet. En riktig smakbomb om du tycker om getost/chevré.…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Spenat- och getostpaj
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse30 minTillagning45 minTotalt1 tim 15 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Denna spenat- och getostpaj är en sån där paj som är lite mer åt det lyxiga hållet. En riktig smakbomb om du tycker om getost/chevré.

Precis som alltid inom lchf och keto, så är pajskalet glutenfritt och med mindre mängd kolhydrater.
Är det några ingredienser i skalet du inte tycker om eller har, så finns här ett par andra alternativ på lchf-vänliga pajskal:

- <a href="https://www.lchfarkivet.se/recept/pajskal-matpaj/"<Bästa lchf-pajbotten
- Pajbotten utan mandelmjöl

Tycker du inte om spenat, så kan du även testa att göra den med grönkål eller svartkål kanske. Jag kan även tänka mig att savoykål skulle kunna vara gott.

Pajen ger cirka 4-6 bitar beroende på hur mycket man skall äta. Är det på en buffé med annat att äta dessutom så kan man göra upp till 10 bitar av den kanske.

Recept och bild: Sofie

 

Ingredienser

Mängd6 Portioner
Pajskal
 50 g Smör
 3 deciliter Mandelmjöl
 0,50 dl Sesammjöl
 1 Ägg
 1 msk Fiberhusk
 0,50 tsk Salt
Fyllning
 200 g Färsk spenat
 1 krm Malen muskotnöt
 150 g Getost
 Nymalen svartpeppar
 Smör att steka i
Äggstanning
 100 g Riven ost
 4 Ägg
 2 deciliter Grädde
 Nymalen svartpeppar

 

Gör så här:

Pajskalet
1

Blanda ihop alla ingredienser. använd gärna en matberedare.

2

Tryck ut degen i en springform eller om du hellre vill använda en pajform så tar du det. Jag tycker att en springform är smidigare.
Storlek, ca 24 cm i diameter.

3

Ställ in pajformen i kylen cirka 30 minuter.
Sätt ugnen på 175 grader.

4

Ta ut skalet och grädda det cirka 10 minuter tills den har fått fin färg. Ta ut och låt den svalna lite.

Fyllningen
5

Hacka spenaten grovt och finhacka löken.

6

Bryn löken i smör och tillsätt sedan spenaten och fräs ihop.
Smaksätt med lite salt och peppar.

7

Lägg spenaten i botten av pajskalet.

Äggstanningen
8

Vispa ihop äggstanningen och häll den ovanpå spenaten.

9

Skiva getosten och lägg den ovanpå stanningen.

10

Ställ in i ugnen och grädda cirka 35-45 minuter.

11

Tag ut och njut!

spenat getostpaj3

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Pajskal
 50 g Smör
 3 deciliter Mandelmjöl
 0,50 dl Sesammjöl
 1 Ägg
 1 msk Fiberhusk
 0,50 tsk Salt
Fyllning
 200 g Färsk spenat
 1 krm Malen muskotnöt
 150 g Getost
 Nymalen svartpeppar
 Smör att steka i
Äggstanning
 100 g Riven ost
 4 Ägg
 2 deciliter Grädde
 Nymalen svartpeppar

Instruktioner

Pajskalet
1

Blanda ihop alla ingredienser. använd gärna en matberedare.

2

Tryck ut degen i en springform eller om du hellre vill använda en pajform så tar du det. Jag tycker att en springform är smidigare.
Storlek, ca 24 cm i diameter.

3

Ställ in pajformen i kylen cirka 30 minuter.
Sätt ugnen på 175 grader.

4

Ta ut skalet och grädda det cirka 10 minuter tills den har fått fin färg. Ta ut och låt den svalna lite.

Fyllningen
5

Hacka spenaten grovt och finhacka löken.

6

Bryn löken i smör och tillsätt sedan spenaten och fräs ihop.
Smaksätt med lite salt och peppar.

7

Lägg spenaten i botten av pajskalet.

Äggstanningen
8

Vispa ihop äggstanningen och häll den ovanpå spenaten.

9

Skiva getosten och lägg den ovanpå stanningen.

10

Ställ in i ugnen och grädda cirka 35-45 minuter.

11

Tag ut och njut!

spenat getostpaj3

Spenat- och getostpaj
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida