Spenat- och getostpaj
Denna spenat- och getostpaj är en sån där paj som är lite mer åt det lyxiga hållet. En riktig smakbomb om du tycker om getost/chevré.
Precis som alltid inom lchf och keto, så är pajskalet
glutenfritt och med mindre mängd kolhydrater.
Är det några ingredienser i skalet du inte tycker om eller har, så
finns här ett par andra alternativ på lchf-vänliga pajskal:
– Bästa
lchf-pajbotten
–
Pajbotten utan mandelmjöl
Tycker du inte om spenat, så kan du även testa att göra den med grönkål eller svartkål kanske. Jag kan även tänka mig att savoykål skulle kunna vara gott.
Pajen ger cirka 4-6 bitar beroende på hur mycket man skall äta. Är det på en buffé med annat att äta dessutom så kan man göra upp till 10 bitar av den kanske.
Recept och bild: Sofie
Ingredienser
Pajskal
- 50 g Smör
- 3 dl Mandelmjöl
- 0,5 dl Sesammjöl
- 1 ägg
- 1 msk Fiberhusk
- 0,5 tsk salt
Fyllning
- 200 g Färsk spenat
- 1 Vitlöksklyfta
- 1 krm Malen muskotnöt
- 150 g Getost
- salt
- nymalen svartpeppar
- Smör att steka i
Instruktioner
Pajskalet
- Blanda ihop alla ingredienser. använd gärna en matberedare.
- Tryck ut degen i en springform eller om du hellre vill använda en pajform så tar du det. Jag tycker att en springform är smidigare. Storlek, ca 24 cm i diameter.
- Ställ in pajformen i kylen cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 175 grader.
- Ta ut skalet och grädda det cirka 10 minuter tills den har fått fin färg. Ta ut och låt den svalna lite.
Fyllningen
- Hacka spenaten grovt och finhacka löken.
- Lägg spenaten i botten av pajskalet.