Denna spenat- och getostpaj är en sån där paj som är lite mer åt det lyxiga hållet. En riktig smakbomb om du tycker om getost/chevré.
Precis som alltid inom lchf och keto, så är pajskalet glutenfritt och med mindre mängd kolhydrater.
Är det några ingredienser i skalet du inte tycker om eller har, så finns här ett par andra alternativ på lchf-vänliga pajskal:
- <a href="https://www.lchfarkivet.se/recept/pajskal-matpaj/"<Bästa lchf-pajbotten
- Pajbotten utan mandelmjöl
Tycker du inte om spenat, så kan du även testa att göra den med grönkål eller svartkål kanske. Jag kan även tänka mig att savoykål skulle kunna vara gott.
Pajen ger cirka 4-6 bitar beroende på hur mycket man skall äta. Är det på en buffé med annat att äta dessutom så kan man göra upp till 10 bitar av den kanske.
Recept och bild: Sofie
Blanda ihop alla ingredienser. använd gärna en matberedare.
Tryck ut degen i en springform eller om du hellre vill använda en pajform så tar du det. Jag tycker att en springform är smidigare.
Storlek, ca 24 cm i diameter.
Ställ in pajformen i kylen cirka 30 minuter.
Sätt ugnen på 175 grader.
Ta ut skalet och grädda det cirka 10 minuter tills den har fått fin färg. Ta ut och låt den svalna lite.
Hacka spenaten grovt och finhacka löken.
Lägg spenaten i botten av pajskalet.
Vispa ihop äggstanningen och häll den ovanpå spenaten.
Skiva getosten och lägg den ovanpå stanningen.
Ställ in i ugnen och grädda cirka 35-45 minuter.
Tag ut och njut!
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Blanda ihop alla ingredienser. använd gärna en matberedare.
Tryck ut degen i en springform eller om du hellre vill använda en pajform så tar du det. Jag tycker att en springform är smidigare.
Storlek, ca 24 cm i diameter.
Ställ in pajformen i kylen cirka 30 minuter.
Sätt ugnen på 175 grader.
Ta ut skalet och grädda det cirka 10 minuter tills den har fått fin färg. Ta ut och låt den svalna lite.
Hacka spenaten grovt och finhacka löken.
Lägg spenaten i botten av pajskalet.
Vispa ihop äggstanningen och häll den ovanpå spenaten.
Skiva getosten och lägg den ovanpå stanningen.
Ställ in i ugnen och grädda cirka 35-45 minuter.
Tag ut och njut!