Spenatsoppa med ägg
1
Innehåll
En spenatsoppa är något som går otroligt snabbt att göra, och det är dessutom väldigt gott!
Några kokta ägghalvor i soppan gör den mer matig och mättande.
Om du inte skulle bli tillräckligt mätt, så kan jag varmt rekommendera lite pannkaka till efterrätt. Det är ju helt perfekt efter en soppa.
Total tid: 25 minuter
Portioner: 4
Ingredienser
- 400 g spenat
- 50 g gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 3 dl Grädde
- 1 dl crème fraiche
- 1 msk koncentrerad grönsaksfond
- 3 dl vatten
- 1 knivsudd malen muskotnöt
- 30 g smör
- 4 st kokta ägg
Instruktioner
- Hacka löken och vitlöken och fräs den tillsammans med spenaten i lite smör.
- Slå på vatten, grädde och tillsätt buljongtärningen.
- Låt det hela koka upp och puttra några minuter. Blanda ner crème fraichen och krydda med lite muskot och några varv på pepparkvarnen.
- Kör soppan i en mixer så att den blir lite mer slät. Smaka av med salt.
- Servera med några ägghalvor
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!