Spenatsoppa med ägg

star iconstar iconstar iconstar iconstar empty icon 1 röster - Betygsätt

En spenatsoppa är något som går otroligt snabbt att göra, och det är dessutom väldigt gott! Några kokta ägghalvor i soppan gör den mer matig…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Spenatsoppa med ägg - spenatsoppa - LCHF-arkivet
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning15 minTotalt25 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

En spenatsoppa är något som går otroligt snabbt att göra, och det är dessutom väldigt gott!

Några kokta ägghalvor i soppan gör den mer matig och mättande.

Om du inte skulle bli tillräckligt mätt, så kan jag varmt rekommendera lite pannkaka till efterrätt. Det är ju helt perfekt efter en soppa.

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 400 g Spenat
 50 g Lök (gul)
 3 dl Vatten
 1 knivsudd Muskot (Malen)
 30 g Smör
 4 Ägg (kokta)

 

Gör så här:

1

Hacka löken och vitlöken och fräs den tillsammans med spenaten i lite smör.

2

Slå på vatten, grädde och tillsätt buljongtärningen.

3

Låt det hela koka upp och puttra några minuter. Blanda ner crème fraichen och krydda med lite muskot och några varv på pepparkvarnen.

4

Kör soppan i en mixer så att den blir lite mer slät. Du väljer själv hur mycket du vill mixa soppan, det är en ren smaksak.

Smaka av med salt.

5

Servera med några ägghalvor

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 400 g Spenat
 50 g Lök (gul)
 3 dl Vatten
 1 knivsudd Muskot (Malen)
 30 g Smör
 4 Ägg (kokta)

Instruktioner

1

Hacka löken och vitlöken och fräs den tillsammans med spenaten i lite smör.

2

Slå på vatten, grädde och tillsätt buljongtärningen.

3

Låt det hela koka upp och puttra några minuter. Blanda ner crème fraichen och krydda med lite muskot och några varv på pepparkvarnen.

4

Kör soppan i en mixer så att den blir lite mer slät. Du väljer själv hur mycket du vill mixa soppan, det är en ren smaksak.

Smaka av med salt.

5

Servera med några ägghalvor

Spenatsoppa med ägg
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida