Spenatsoppa med ägg

star iconstar iconstar iconstar iconstar empty icon 1 röster - Betygsätt

En spenatsoppa är något som går otroligt snabbt att göra, och det är dessutom väldigt gott! Några kokta ägghalvor i soppan gör den mer matig…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Spenatsoppa med ägg
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning15 minTotalt25 min

Beskrivning - Information

En spenatsoppa är något som går otroligt snabbt att göra, och det är dessutom väldigt gott!

Några kokta ägghalvor i soppan gör den mer matig och mättande.

ANNONS

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 400 g Spenat
 50 g Lök (gul)
 3 dl Vatten
 1 knivsudd Muskot (Malen)
 30 g Smör
 4 Ägg (kokta)
ANNONS

 

Gör så här:

1

Hacka löken och vitlöken och fräs den tillsammans med spenaten i lite smör.

2

Slå på vatten, grädde och tillsätt buljongtärningen.

3

Låt det hela koka upp och puttra några minuter. Blanda ner crème fraichen och krydda med lite muskot och några varv på pepparkvarnen.

4

Kör soppan i en mixer så att den blir lite mer slät. Smaka av med salt.

5

Servera med några ägghalvor

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 400 g Spenat
 50 g Lök (gul)
 3 dl Vatten
 1 knivsudd Muskot (Malen)
 30 g Smör
 4 Ägg (kokta)

Instruktioner

1

Hacka löken och vitlöken och fräs den tillsammans med spenaten i lite smör.

2

Slå på vatten, grädde och tillsätt buljongtärningen.

3

Låt det hela koka upp och puttra några minuter. Blanda ner crème fraichen och krydda med lite muskot och några varv på pepparkvarnen.

4

Kör soppan i en mixer så att den blir lite mer slät. Smaka av med salt.

5

Servera med några ägghalvor

Spenatsoppa med ägg
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/
ANNONS

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida