En spenatsoppa är något som går otroligt snabbt att göra, och det är dessutom väldigt gott!
Några kokta ägghalvor i soppan gör den mer matig och mättande.
Om du inte skulle bli tillräckligt mätt, så kan jag varmt rekommendera lite pannkaka till efterrätt. Det är ju helt perfekt efter en soppa.
Hacka löken och vitlöken och fräs den tillsammans med spenaten i lite smör.
Slå på vatten, grädde och tillsätt buljongtärningen.
Låt det hela koka upp och puttra några minuter. Blanda ner crème fraichen och krydda med lite muskot och några varv på pepparkvarnen.
Kör soppan i en mixer så att den blir lite mer slät. Smaka av med salt.
Servera med några ägghalvor
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Hacka löken och vitlöken och fräs den tillsammans med spenaten i lite smör.
Slå på vatten, grädde och tillsätt buljongtärningen.
Låt det hela koka upp och puttra några minuter. Blanda ner crème fraichen och krydda med lite muskot och några varv på pepparkvarnen.
Kör soppan i en mixer så att den blir lite mer slät. Smaka av med salt.
Servera med några ägghalvor