Spenatsoppa med bacon och ägghalvor

star iconstar iconstar iconstar iconstar half icon 3 röster - Betygsätt

Spenatsoppa är otroligt gott och enkelt att göra. För att få den lite mer matig så är lite knaperstekt bacon och några ägghalvor är helt…

Läs mer 1 kommentarer Skriv ut
Spenatsoppa med bacon och ägghalvor
72efd48ce9d45167c3ffe95f334cc4c7?s=96&d=mm&r=gSkapareLCHF-arkivetFörberedelse5 minTillagning20 minTotalt25 min

Beskrivning - Information

Spenatsoppa är otroligt gott och enkelt att göra. För att få den lite mer matig så är lite knaperstekt bacon och några ägghalvor är helt perfekt att slänga i.
Den här soppan svänger du ihop i ett nafs och den mättar gott.

Receptet är för 2 rejäla portioner, eller 3-4 normala portioner.

Recept och bild: Peggy

Kategori,
ANNONS

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 500 g Frusen hackad spenat
 2 msk Smör
 0,50 st Gul lök
 1 tsk GrönsaksbuljongstärningEller två msk koncentrerad grönsaksfond.
 1 Vitlöksklyfta
 3 deciliter Vatten
 3 deciliter Grädde
 100 g Färskost
 1 tsk Riven muskot
 Salt och peppar
 1 Paket bacon
 Kokta ägg
ANNONS

Gör så här:

1

Koka äggen till den konsistens du önskar. Skala och ställ åt sidan.

2

Strimla baconet och knaperstekt det. Ställ åt sidan under tiden du gör soppan.

3

Färs spenaten i smöret så den tinar helt.

4

Mixa eller finhacka lök och vitlök. Blanda ihop med spenaten och låt den fräsa med några minuter.

5

Slå på vatten och buljong och koka upp. Låt allt småputtra i cirka 10 minuter.

6

Krydda med muskotnöt och tillsätt grädde och färskost.
Låt puttra några minuter till.

7

Smaka av med salt och peppar.

8

Servera soppan med lite bacon och ett par ägghalvor.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.7 / 5. Antal röster: 3

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 500 g Frusen hackad spenat
 2 msk Smör
 0,50 st Gul lök
 1 tsk GrönsaksbuljongstärningEller två msk koncentrerad grönsaksfond.
 1 Vitlöksklyfta
 3 deciliter Vatten
 3 deciliter Grädde
 100 g Färskost
 1 tsk Riven muskot
 Salt och peppar
 1 Paket bacon
 Kokta ägg

Instruktioner

1

Koka äggen till den konsistens du önskar. Skala och ställ åt sidan.

2

Strimla baconet och knaperstekt det. Ställ åt sidan under tiden du gör soppan.

3

Färs spenaten i smöret så den tinar helt.

4

Mixa eller finhacka lök och vitlök. Blanda ihop med spenaten och låt den fräsa med några minuter.

5

Slå på vatten och buljong och koka upp. Låt allt småputtra i cirka 10 minuter.

6

Krydda med muskotnöt och tillsätt grädde och färskost.
Låt puttra några minuter till.

7

Smaka av med salt och peppar.

8

Servera soppan med lite bacon och ett par ägghalvor.

Spenatsoppa med bacon och ägghalvor

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/
ANNONS

Kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida