Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Spenatwrap

4,67 av 3 röster
Spenatwrap

Med bara två ingredienser så kan du göra dessa spenatwraps som är lite som gröna tortillas. Dom funkar jättebra att använda till allt som man vill göra wraps av, oavsett om det är tacos eller bara för att göra en wrap till en picknick.

Det är otroligt fräscht att fylla dom med massor av grönsaker, som strimlad kål, avokado, rödlök, tomat, gurka och sen kan man välja någon typ av protein om man vill det. Nån god skinka, lite ost eller så. Toppa med lite scrirachamajonnäs så är du hemma!

Spenatwrap fylld med massor av grönsaker på en träbricka.

Det här receptet blir som bäst om du använder dig av färsk babyspenat. Det går nog att använda frusen babyspenat med, men då måste man justera mängden lite, tina upp det och se till att pressa ur så mycket vätska man bara kan.

Av detta receptet så får du ut ungefär 2 wraps, lite beroende på hur stor stekpanna du använder dig av.

Total tid: 11 minuter
Portioner: 2
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Mixa ihop ägg och babyspenat i en mixer. Du kan säkert använda en stavmixer med om du inte har en vanlig mixer.
  • Värm en stekpanna som du vet att det inte fastnar så lätt i och tillsätt lite olja.
  • Häll i smet i stekpannan och stek som en pannkaka typ. Cirka 3-4 minuter tills det att du ser att smeten har stelnat och sen vänder du på wrapen och steker ytterligare 2-3 minuter.
  • Lägg åt sidan och stek nästa wrap.Låt dom svalna något innan du fyller med godsaker.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

2 kommentarer till “Spenatwrap”

4,67 from 3 votes (1 rating without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg