Här kommer ett enkelt och gott recept på en mandelmassa som är lämplig till att fylla dina semmelwraps eller semmelbullar.
Detta recept ger 2dl färdig mandelmassa.
Förvaras i kylen med förslutbart lock, håller med all säkerhet i en veckas tid, sen får man hålla koll.
4g Kolhydrater per 100g Mandelmassa (=1dl)
Vill du ha en tjockare mandelmassa.
Ta mycket mindre grädde så mandelmassan blir fastare.
Prova först 2msk och jobba fram rätt konsistens för din smak.
Besök gärna mitt instagramkonto för fler härliga tips och recept.
@lchf_morsan
Börja med att ta fram alla ingredienser.
Rör sedan samman följande ingredienser enkelt med en sked tills du ser att konsistensen blir fastare.
Ju mer du rör så känner du hur smeten blir tjockare.
Detta recept är perfekt när man vill spritsa ut eller fylla sin semmelwrap/semmelbulle.
Ställ sedan in den färdiga mandelmassan i kylen med förslutbart lock i väntan på att användas.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Börja med att ta fram alla ingredienser.
Rör sedan samman följande ingredienser enkelt med en sked tills du ser att konsistensen blir fastare.
Ju mer du rör så känner du hur smeten blir tjockare.
Detta recept är perfekt när man vill spritsa ut eller fylla sin semmelwrap/semmelbulle.
Ställ sedan in den färdiga mandelmassan i kylen med förslutbart lock i väntan på att användas.
Britt says:
Bra recept, blev riktigt bra och gott!