Här hittar du ett recept på starkvinsglögg utan tillsatt socker, som istället är sötat med sötningsmedel.
Det är en i stort sett sockerfri glögg, beroende på vad du väljer för vin, men att få en helt kolhydratsfri glögg, det går nog inte. Men, med ett bra vin så kommer man rätt nära.
Ett enkelt recept som du kan välja att spetsa så mycket du känner för, men 1 dl vodka räcker nog rätt så bra. För mycket vodka gör att det blir på tok för starkt (smakmässigt).
När det gäller russinen, så får du själv avgöra hur du vill göra med dom. Jag anser att dom ger väldigt fin smak och att man kan ha med några russin. Det behöver absolut inte vara alla som är med i påsen.
Ska vi vara ärliga, så är det inte mycket av kolhydraterna i russinen som kommer att hamna i glöggen ändå. Men, det är helt och hållet upp till dig själv.
Receptinspo: Sockertjocken.se
Häll vinet i en kastrull.
Sätt på spisen på medelvärme och häll i sötning.
Rör runt tills sötningen har smält.
Tillsätt glöggkryddorna. Värm detta 10 minuter. Vinet får absolut inte koka. Har du en stektermometer så kan du hålla lite koll. Se till att hålla dig under 75°C.
Häll därefter ner vodkan och dra kastrullen från värmen.
Låt kryddorna ligga kvar och dra i ett dygn ungefär (i kylen), innan du silar av glöggen en finmaskig sil för att sedan hälla upp den färdiga glöggen på en snygg flaska.
Smaka gärna på glöggen innan du silar av den, för om du inte tycker att den smakar tillräckligt av kryddorna, så låter du helt enkelt den stå kallt i ytterligare ett dygn. Ju längre, desto mer smak helt enkelt.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Häll vinet i en kastrull.
Sätt på spisen på medelvärme och häll i sötning.
Rör runt tills sötningen har smält.
Tillsätt glöggkryddorna. Värm detta 10 minuter. Vinet får absolut inte koka. Har du en stektermometer så kan du hålla lite koll. Se till att hålla dig under 75°C.
Häll därefter ner vodkan och dra kastrullen från värmen.
Låt kryddorna ligga kvar och dra i ett dygn ungefär (i kylen), innan du silar av glöggen en finmaskig sil för att sedan hälla upp den färdiga glöggen på en snygg flaska.
Smaka gärna på glöggen innan du silar av den, för om du inte tycker att den smakar tillräckligt av kryddorna, så låter du helt enkelt den stå kallt i ytterligare ett dygn. Ju längre, desto mer smak helt enkelt.