Hoppa till innehåll
Open navigation

Starkvinsglögg

Inga röster än
Sparat av: st
Starkvinsglögg

Här hittar du ett recept på starkvinsglögg utan tillsatt socker, som istället är sötat med sötningsmedel.

Det är en i stort sett sockerfri glögg, beroende på vad du väljer för vin, men att få en helt kolhydratsfri glögg, det går nog inte. Men, med ett bra vin så kommer man rätt nära.

Ett enkelt recept som du kan välja att spetsa så mycket du känner för, men 1 dl vodka räcker nog rätt så bra. För mycket vodka gör att det blir på tok för starkt (smakmässigt).

När det gäller russinen, så får du själv avgöra hur du vill göra med dom. Jag anser att dom ger väldigt fin smak och att man kan ha med några russin. Det behöver absolut inte vara alla som är med i påsen.

Ska vi vara ärliga, så är det inte mycket av kolhydraterna i russinen som kommer att hamna i glöggen ändå. Men, det är helt och hållet upp till dig själv.

Receptinspo: Sockertjocken.se

Total tid: 20 minuter
Författare: LCHF-arkivet

Ingredienser

Instruktioner

  • Häll vinet i en kastrull. Sätt på spisen på medelvärme och häll i sötning.
  • Rör runt tills sötningen har smält.
  • Tillsätt glöggkryddorna. Värm detta 10 minuter. Vinet får absolut inte koka. Har du en stektermometer så kan du hålla lite koll. Se till att hålla dig under 75°C.
  • Häll därefter ner vodkan och dra kastrullen från värmen.
  • Låt kryddorna ligga kvar och dra i ett dygn ungefär (i kylen), innan du silar av glöggen en finmaskig sil för att sedan hälla upp den färdiga glöggen på en snygg flaska.Smaka gärna på glöggen innan du silar av den, för om du inte tycker att den smakar tillräckligt av kryddorna, så låter du helt enkelt den stå kallt i ytterligare ett dygn. Ju längre, desto mer smak helt enkelt.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg