Detta stekpannebröd är så himla gott och görs snabbt i stekpannan. Kan smaksätts med Oliver för att få ett mer matigare bröd .
Följ gärna min Instagram där jag delar med mig av massor av recept och tips @lagatochklart.
Vispa äggen till en luftig smet i en bunke. Cirka 3 min med elvisp. Tillsätt yoghurten, rivna osten och blanda väl. Rör ihop de torra ingredienserna och blanda ner dem i smeten ordentligt. Låt smeten stå och svälla i cirka 10 min.
Häll lite olja i en medelstor stekpanna. Lägg smeten i pannan och forma den försiktigt med en stekspade till en jämt kaka. Strö över pumpakärnor och stek på medelvärme tills brödet fått fin färg cirka 5 min. passa noga så att brödet inte bränns. Vänd brödet och stek lika länge på andra sidan.
Låt svalna på galler eller ät brödet varmt
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Vispa äggen till en luftig smet i en bunke. Cirka 3 min med elvisp. Tillsätt yoghurten, rivna osten och blanda väl. Rör ihop de torra ingredienserna och blanda ner dem i smeten ordentligt. Låt smeten stå och svälla i cirka 10 min.
Häll lite olja i en medelstor stekpanna. Lägg smeten i pannan och forma den försiktigt med en stekspade till en jämt kaka. Strö över pumpakärnor och stek på medelvärme tills brödet fått fin färg cirka 5 min. passa noga så att brödet inte bränns. Vänd brödet och stek lika länge på andra sidan.
Låt svalna på galler eller ät brödet varmt
Henrietta says:
Blir det ett bröd eller tre bröd? Ser smarrigt ut!