Stekt brysselkål med fetaost och granatäpple
7
Innehåll
Till julen så är det rätt så vanligt att man äter en del brysselkål och även granatäpple. Tillsammans är det två saker som passar riktigt bra ihop och i detta receptet så får du stekt brysselkål med fetaost och granatäpple.
En riktigt god och smakrik blandning som passar toppen på julbordet.
Detta kan du välja att servera nystekt och varmt, eller så förbereder du allt innan och serverar det kallt.
Total tid: 20 minuter
Portioner: 4
Ingredienser
- 500 g Färsk brysselkål
- 2 msk Smör
- 1 st Vitlöksklyfta
- 150 g Fetaost
- 1 st Granatäpple
- Färsk mynta
- Flingsalt
- nymalen svartpeppar
- Olivolja
- Pressad citron
Instruktioner
- Börja med att rensa och putsa brysselkålen. Dela dom sedan på mitten. Om det är väldigt stora brysselkål kan du behöva dela dom i kvartar istället.
- Värm en stekpanna, gärna med höga kanter och tillsätt smör.
- Bryn brysselkålen i smöret så att den får fin färg.
- Tillsätt hackad/riven vitlök och salta och peppra lite.
- Häll upp brysselkålen i ett fint serveringsfat och toppa med smulad fetaost, kärnorna från granatäpplet och lite färsk hackad mynta.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!