Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Stekt brysselkål med fetaost och granatäpple

5 av 1 röst
Stekt brysselkål med fetaost och granatäpple

Till julen så är det rätt så vanligt att man äter en del brysselkål och även granatäpple. Tillsammans är det två saker som passar riktigt bra ihop och i detta receptet så får du stekt brysselkål med fetaost och granatäpple.

En riktigt god och smakrik blandning som passar toppen på julbordet.

Detta kan du välja att servera nystekt och varmt, eller så förbereder du allt innan och serverar det kallt.

Total tid: 20 minuter
Portioner: 4
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Börja med att rensa och putsa brysselkålen. Dela dom sedan på mitten. Om det är väldigt stora brysselkål kan du behöva dela dom i kvartar istället.
  • Värm en stekpanna, gärna med höga kanter och tillsätt smör.
  • Bryn brysselkålen i smöret så att den får fin färg.
  • Tillsätt hackad/riven vitlök och salta och peppra lite.
  • Häll upp brysselkålen i ett fint serveringsfat och toppa med smulad fetaost, kärnorna från granatäpplet och lite färsk hackad mynta.
  • Avsluta med att pressa lite citron över allt och ringla på lite olivolja.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg