Stekt brysselkål med fetaost och granatäpple

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 1 röster - Betygsätt

Till julen så är det rätt så vanligt att man äter en del brysselkål och även granatäpple. Tillsammans är det två saker som passar riktigt…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Stekt brysselkål med fetaost och granatäpple | LCHF-arkivet
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning10 minTotalt20 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Till julen så är det rätt så vanligt att man äter en del brysselkål och även granatäpple. Tillsammans är det två saker som passar riktigt bra ihop och i detta receptet så får du stekt brysselkål med fetaost och granatäpple.

En riktigt god och smakrik blandning som passar toppen på julbordet.

Detta kan du välja att servera nystekt och varmt, eller så förbereder du allt innan och serverar det kallt.

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 500 g Färsk brysselkål
 2 msk Smör
 150 g Fetaost
 Färsk mynta
 Nymalen svartpeppar
 Pressad citron

 

Gör så här:

1

Börja med att rensa och putsa brysselkålen.
Dela dom sedan på mitten. Om det är väldigt stora brysselkål kan du behöva dela dom i kvartar istället.

2

Värm en stekpanna, gärna med höga kanter och tillsätt smör.

3

Bryn brysselkålen i smöret så att den får fin färg.

4

Tillsätt hackad/riven vitlök och salta och peppra lite.

5

Häll upp brysselkålen i ett fint serveringsfat och toppa med smulad fetaost, kärnorna från granatäpplet och lite färsk hackad mynta.

6

Avsluta med att pressa lite citron över allt och ringla på lite olivolja.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 500 g Färsk brysselkål
 2 msk Smör
 150 g Fetaost
 Färsk mynta
 Nymalen svartpeppar
 Pressad citron

Instruktioner

1

Börja med att rensa och putsa brysselkålen.
Dela dom sedan på mitten. Om det är väldigt stora brysselkål kan du behöva dela dom i kvartar istället.

2

Värm en stekpanna, gärna med höga kanter och tillsätt smör.

3

Bryn brysselkålen i smöret så att den får fin färg.

4

Tillsätt hackad/riven vitlök och salta och peppra lite.

5

Häll upp brysselkålen i ett fint serveringsfat och toppa med smulad fetaost, kärnorna från granatäpplet och lite färsk hackad mynta.

6

Avsluta med att pressa lite citron över allt och ringla på lite olivolja.

Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida