Stekt fläsk med löksås

star iconstar iconstar iconstar iconstar empty icon 32 röster - Betygsätt

Finns det något godare än klassisk husmanskost? Fläsk med löksås kan avnjutas trots att du äter LCHF och givetvis behöver du inte oroa dig för…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Stekt fläsk med löksås

LCHF-arkivet TV: Klipp om mat & dryck

Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning20 minTotalt30 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Finns det något godare än klassisk husmanskost? Fläsk med löksås kan avnjutas trots att du äter LCHF och givetvis behöver du inte oroa dig för vare sig vetemjöl eller en för stor mängd kolhydrater. Eftersom det framförallt är gul lök som ger smak till såsen så innehåller den få ingredienser. Enklare än så här kan det knappast bli att slänga ihop en sås.

Innehållsförteckning

  1. Den godaste LCHF-såsen med lök
  2. Vad ska jag servera till fläsk med löksås?
  3. Mina bästa knep för såsen
  4. Näringsvärde
  5. Ingredienser
  6. Instruktioner

ANNONS


Här kommer mitt godaste och bästa LCHF-recept på löksås. Jag lovar nästan garantera att hela familjen kommer att tycka om smaken.

Den godaste LCHF-såsen med lök

Fläsk med en riktigt god sås är något som äts ofta hemma hos oss. Det är trots allt ett riktigt bra livsmedel för LCHF eftersom fläsk har en så pass hög fetthalt. Tillsammans med en gräddig sås så har du definitivt uppnått rätt fettmängd för en komplett måltid.

För en riktigt god LCHF-vänlig löksås behöver du inte alls många ingredienser. Jag använder bara gul lök, smör och grädde till grunden. Sedan får jag lite extra smak från köttfond och svartpeppar. Det behövs alltså ingen redning, istället kan du låta såsen puttra ihop till rätt konsistens. Tänk på att även smör och grädde bidrar till en god smak och såsen känns len och härlig i munnen.

Vad ska jag servera till fläsk med löksås?

Känner du att du vill ha något att äta till ditt fläsk? Jag personligen behöver inte något annat till maträtten, men om det är så att du saknar potatis så kan du testa att koka lite blomkål till.

Fläsk, sås och potatis är trots allt en given kombination när det gäller svensk husmanskost. Därför blir blomkål ett av de bästa alternativen. Blomkål passar dessutom utmärkt tillsammans med en mild sås.
Ett annat alternativ är att göra ett gott blomkålsmos, som kommer att kunna hjälpa till att samla upp den goda löksåsen.

Mina bästa knep för löksåsen

Vanlig hederlig husmanskost är så galet gott och att äta stekt fläsk med löksås, det kan man göra även om man äter LCHF. Med hur ska du lyckas få löken sådär riktigt mjuk och god? Mitt tips är att skiva den i tunna skivor och låta den svettas och bryna länge i stekpannan innan du häller i grädden.

Näringsvärde

En snabb titt på Kostbevakningens hemsida ger oss ett bra näringsvärde för den här goda LCHF-maten. Hela maträtten innehåller runt 7 gram kolhydrater per portion och de kommer från grädden och löken.

naringsvarde stekt flask loksas Stekt fläsk med löksås

Fettnivån är desto högre tack vare fläsket, smöret och grädden. Du får hela 111 gram fett per portion när du äter fläsk med löksås. Det är otroligt bra, även för dig som äter strikt LCHF. Det här är alltså en måltid som du kan njuta av ofta och du behöver inte oroa dig för att fetthalten ska bli för låg.

ANNONS

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
Fläsket
 600 g Rimmat sidfläsk
Löksåsen
 200 g Lök (gul)
 50 g Smör
 1 msk Köttfond (koncentrerad)
 1 nypa Svartpeppar (malen)
ANNONS

 

Gör så här:

Löksåsen
1

Hacka löken fint och fräs den i smöret. Den skall in få färg utan bara bli mjuk.

2

Slå på grädden och lägg i buljongen, peppra lite.Låt koka upp och sedan stå och reducera tills såsen har rätt konsistens. För att snabba på det hela kan du göra såsen i en stekpanna av djupare modell.

Fläsket
3

Knaperstek fläsket i en het stekpanna. Du kan med fördel ha lite smör i pannan, det ger en fin smak.

4

Smaka av såsen och om det fattas salt kan du hälla i lite av stekfettet i såsen. Tänk på att det kan vara väldigt salt, så häll lite åt gången.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.2 / 5. Antal röster: 32

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Fläsket
 600 g Rimmat sidfläsk
Löksåsen
 200 g Lök (gul)
 50 g Smör
 1 msk Köttfond (koncentrerad)
 1 nypa Svartpeppar (malen)

Instruktioner

Löksåsen
1

Hacka löken fint och fräs den i smöret. Den skall in få färg utan bara bli mjuk.

2

Slå på grädden och lägg i buljongen, peppra lite.Låt koka upp och sedan stå och reducera tills såsen har rätt konsistens. För att snabba på det hela kan du göra såsen i en stekpanna av djupare modell.

Fläsket
3

Knaperstek fläsket i en het stekpanna. Du kan med fördel ha lite smör i pannan, det ger en fin smak.

4

Smaka av såsen och om det fattas salt kan du hälla i lite av stekfettet i såsen. Tänk på att det kan vara väldigt salt, så häll lite åt gången.

Stekt fläsk med löksås
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/
ANNONS

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida