Stekt fläsk med löksås
Finns det något godare än klassisk husmanskost? Fläsk med löksås kan avnjutas trots att du äter LCHF och givetvis behöver du inte oroa dig för vare sig vetemjöl eller en för stor mängd kolhydrater. Eftersom det framförallt är gul lök som ger smak till såsen så innehåller den få ingredienser. Enklare än så här kan det knappast bli att slänga ihop en sås.
Här kommer mitt godaste och bästa LCHF-recept på löksås. Jag lovar nästan garantera att hela familjen kommer att tycka om smaken.
Den godaste LCHF-såsen med lök
Fläsk med en riktigt god sås är något som äts ofta hemma hos oss. Det är trots allt ett riktigt bra livsmedel för LCHF eftersom fläsk har en så pass hög fetthalt. Tillsammans med en gräddig sås så har du definitivt uppnått rätt fettmängd för en komplett måltid.
För en riktigt god LCHF-vänlig löksås behöver du inte alls många ingredienser. Jag använder bara gul lök, smör och grädde till grunden. Sedan får jag lite extra smak från köttfond och svartpeppar. Det behövs alltså ingen redning, istället kan du låta såsen puttra ihop till rätt konsistens. Tänk på att även smör och grädde bidrar till en god smak och såsen känns len och härlig i munnen.
Vad ska jag servera till fläsk med löksås?
Känner du att du vill ha något att äta till ditt fläsk? Jag personligen behöver inte något annat till maträtten, men om det är så att du saknar potatis så kan du testa att koka lite blomkål till.
Fläsk, sås och potatis är trots allt en given kombination när
det gäller svensk husmanskost. Därför blir blomkål ett av de bästa alternativen. Blomkål passar dessutom utmärkt tillsammans med
en mild sås.
Ett annat alternativ är att göra ett gott
blomkålsmos, som kommer att kunna hjälpa till att samla upp den
goda löksåsen.
Mina bästa knep för löksåsen
Vanlig hederlig husmanskost är så galet gott och att äta stekt fläsk med löksås, det kan man göra även om man äter LCHF. Med hur ska du lyckas få löken sådär riktigt mjuk och god? Mitt tips är att skiva den i tunna skivor och låta den svettas och bryna länge i stekpannan innan du häller i grädden.
Näringsvärde
En snabb titt på Kostbevakningens hemsida ger oss ett bra näringsvärde för den här goda LCHF-maten. Hela maträtten innehåller runt 7 gram kolhydrater per portion och de kommer från grädden och löken.
Fettnivån är desto högre tack vare fläsket, smöret och grädden. Du får hela 111 gram fett per portion när du äter fläsk med löksås. Det är otroligt bra, även för dig som äter strikt LCHF. Det här är alltså en måltid som du kan njuta av ofta och du behöver inte oroa dig för att fetthalten ska bli för låg.
Ingredienser
Fläsket
- 600 g rimmat sidfläsk
Löksåsen
- 200 g gul lök
- 50 g smör
- 5 dl Grädde
- 1 msk kalvfond (koncentrerad)
- 1 nypa nymalen svartpeppar
Instruktioner
Löksåsen
- Hacka löken fint och fräs den i smöret. Den skall in få färg utan bara bli mjuk.
- Slå på grädden och lägg i buljongen, peppra lite.Låt koka upp och sedan stå och reducera tills såsen har rätt konsistens. För att snabba på det hela kan du göra såsen i en stekpanna av djupare modell.