Stekt inlagd strömming (sockerfri)
Alltså, jag ljuger inte om jag säger att stekt inlagd strömming eller sill är bland det godaste jag vet på sillbordet.
Men, det stora problemet är att alla vanliga recept använder sig av en lag som innehåller socker, och det går inte riktigt hand i hand med lchf.
Så, med tanke på att jag älskar stekt inlagd strömming, så var jag tvungen att testa och se om det blir lika gott om man gör det lchf-vänligt och detta lchfreceptet är verkligen lika gott.
Som sötning använde jag mig av Nick’s Use Like Sugar som jag tycker är det absolut godaste sötningsmedlet, men det funkar säkert med Sukrin eller annat motsvarande sötningsmedel med.
Ingredienser
Ättikslag
- 1,25 dl Ättiksprit
- 1 dl Sötning
- 3 dl Vatten
- 3 st Lagerblad
- 10 st Kryddpepparkorn
- 2 st Nejlikor
- 0,5 tsk salt
Tillbehör
Instruktioner
Strömmingen
- Börja med att skölja strömmingen och klippa bort ryggfenan.
- Lägg en strömmingsfilé med skinnsidan neråt i pofibern.
- Strö lite dill över och salta och peppra lite.
- Lägg på en annan strömmingsfilé ovanpå så att köttsidorna är mot varandra och vänd sedan på det hela så att andra skinnsidan blir panerad med.
- Gör så med samtliga filéer.
- Stek dom sedan i rikligt med smör.
- Lägg åt sidan och låt svalna.
Lagen
- Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt allt få ett snabbt uppkok. Ställ åt sidan för att svalna.
Fortsätt så här
- Skiva rödlöken. Hur mycket är en smaksak, men minst en lök, men gärna två eller tre.
- Varva strömmingsflundrorna med rödlök i en form med höga kanter och lock.
- Häll den avsvalnade lagen över och ställ kallt i minst ett dygn.
Ser jättegott ut ska prova