Stekt inlagd strömming (sockerfri)

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Alltså, jag ljuger inte om jag säger att stekt inlagd strömming eller sill är bland det godaste jag vet på sillbordet. Men, det stora problemet…

Läs mer 1 kommentarer Skriv ut
Stekt inlagd strömming (sockerfri)
ANNONS
72efd48ce9d45167c3ffe95f334cc4c7?s=96&d=mm&r=gSkapareLCHF-arkivetFörberedelse20 minTillagning30 minTotalt50 min

Beskrivning - Information

Alltså, jag ljuger inte om jag säger att stekt inlagd strömming eller sill är bland det godaste jag vet på sillbordet.

Men, det stora problemet är att alla vanliga recept använder sig av en lag som innehåller socker, och det går inte riktigt hand i hand med lchf.

Så, med tanke på att jag älskar stekt inlagd strömming, så var jag tvungen att testa och se om det blir lika gott om man gör det lchf-vänligt och detta lchfreceptet är verkligen lika gott.

Som sötning använde jag mig av Nick's Use Like Sugar som jag tycker är det absolut godaste sötningsmedlet, men det funkar säkert med Sukrin eller annat motsvarande sötningsmedel med.

Stekt inlagd strömming på en träbänk med lite dekorationer runt

ANNONS

Ingredienser

Mängd8 Portioner
Strömmingen
 600 g Färsk strömmingsfilé
 1 dl Pofiber
 1 tsk Salt
 0,50 dl Hackad dill
 Smör till stekning
Ättikslag
 1,25 deciliter Ättika
 1 dl Sötning
 3 deciliter Vatten
 3 st Lagerblad
 2 st Nejlikor
 0,50 tsk Salt
Tillbehör
 Rödlök
ANNONS

Gör så här:

Strömmingen
1

Börja med att skölja strömmingen och klippa bort ryggfenan.

2

Ta en tallrik och blanda salt och pofiber.

3

Lägg en strömmingsfilé med skinnsidan neråt i pofibern.

4

Strö lite dill över och salta och peppra lite.

5

Lägg på en annan strömmingsfilé ovanpå så att köttsidorna är mot varandra och vänd sedan på det hela så att andra skinnsidan blir panerad med.

6

Gör så med samtliga filéer.

7

Stek dom sedan i rikligt med smör.

8

Lägg åt sidan och låt svalna.

Lagen
9

Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt allt få ett snabbt uppkok.
Ställ åt sidan för att svalna.

Fortsätt så här
10

Skiva rödlöken. Hur mycket är en smaksak, men minst en lök, men gärna två eller tre.

11

Varva strömmingsflundrorna med rödlök i en form med höga kanter och lock.

12

Häll den avsvalnade lagen över och ställ kallt i minst ett dygn.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Strömmingen
 600 g Färsk strömmingsfilé
 1 dl Pofiber
 1 tsk Salt
 0,50 dl Hackad dill
 Smör till stekning
Ättikslag
 1,25 deciliter Ättika
 1 dl Sötning
 3 deciliter Vatten
 3 st Lagerblad
 2 st Nejlikor
 0,50 tsk Salt
Tillbehör
 Rödlök

Instruktioner

Strömmingen
1

Börja med att skölja strömmingen och klippa bort ryggfenan.

2

Ta en tallrik och blanda salt och pofiber.

3

Lägg en strömmingsfilé med skinnsidan neråt i pofibern.

4

Strö lite dill över och salta och peppra lite.

5

Lägg på en annan strömmingsfilé ovanpå så att köttsidorna är mot varandra och vänd sedan på det hela så att andra skinnsidan blir panerad med.

6

Gör så med samtliga filéer.

7

Stek dom sedan i rikligt med smör.

8

Lägg åt sidan och låt svalna.

Lagen
9

Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt allt få ett snabbt uppkok.
Ställ åt sidan för att svalna.

Fortsätt så här
10

Skiva rödlöken. Hur mycket är en smaksak, men minst en lök, men gärna två eller tre.

11

Varva strömmingsflundrorna med rödlök i en form med höga kanter och lock.

12

Häll den avsvalnade lagen över och ställ kallt i minst ett dygn.

Stekt inlagd strömming (sockerfri)

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/
ANNONS

Kommentarer

  • Pia Sturm Nordh says:

    I min familj har vi alltid hoppat över socker i inläggning. Mina föräldrar gillade inte den söta smaken.
    Inlagd sill
    Salt sill som får lakas ur.
    Lag 3 dl vatten, 1dl ättika. Lök massor nejlikor lagerblad kryddpeppar. Mamma kallade det för Bismarck herring

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*Namn
*Email
Hemsida