Stir fry är en kinesisk matlagningsteknik, som betyder att man snabbsteker mat i mindre bitar på en hög värme, under kort tid och ofta tillsätter vätska emot slutet. Denna stir fry är väldigt enkel, smakrik och mättande. Denna rätt kan man variera på både köttet och grönsaker efter smak. Savoykålen kan man gärna byta ut mot kinakål, romansallad eller pak choi.
Kolla gärna in min instagram för mer inspiration lchf.nea.
Förberedning, börja med att skära alla grönsaker till mindre bitar. Skölj av sjögräsnudlarna noga under kallvatten. Salta och peppra köttet.
I stekpannan med rapsolja tillsätter man alla grönsaker, rör hela tiden. Tillsätt oxfonden, chilioljan, sesamoljan och vattnet. Direkt efter tillsätter man sjögräsnudlarna. Rör hela tiden så nudlarna suger upp vätskan medans den reduceras.
När vätskan reducerats är wooken klar, toppa den med sesamfröna. Skär upp biffen. Avnjuts direkt.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Förberedning, börja med att skära alla grönsaker till mindre bitar. Skölj av sjögräsnudlarna noga under kallvatten. Salta och peppra köttet.
I stekpannan med rapsolja tillsätter man alla grönsaker, rör hela tiden. Tillsätt oxfonden, chilioljan, sesamoljan och vattnet. Direkt efter tillsätter man sjögräsnudlarna. Rör hela tiden så nudlarna suger upp vätskan medans den reduceras.
När vätskan reducerats är wooken klar, toppa den med sesamfröna. Skär upp biffen. Avnjuts direkt.