Stir fry nudlar med Biff & Savoykål

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 1 röster - Betygsätt

Stir fry är en kinesisk matlagningsteknik, som betyder att man snabbsteker mat i mindre bitar på en hög värme, under kort tid och ofta tillsätter…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Stir fry nudlar med Biff & Savoykål
ANNONS
cooked_user_8139SkapareLinnea BerggrenFörberedelse10 minTillagning10 minTotalt20 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Stir fry är en kinesisk matlagningsteknik, som betyder att man snabbsteker mat i mindre bitar på en hög värme, under kort tid och ofta tillsätter vätska emot slutet. Denna stir fry är väldigt enkel, smakrik och mättande. Denna rätt kan man variera på både köttet och grönsaker efter smak. Savoykålen kan man gärna byta ut mot kinakål, romansallad eller pak choi.

Kolla gärna in min instagram för mer inspiration lchf.nea.

 

Ingredienser

Mängd3 Portioner
 1 msk Oxfond
 1 msk Sesamolja
 3 msk Sesamfrön
 1 msk Chiliolja
 3 st Savoykålsblad
 ½ st Zucchini
 ½ st Spetspaprika
 300 g Flankstek (eller mör biff)
 1 tsk Tamarisoja
 3 msk Sesamolja (till stekning)Eller kokosolja/rapsolja
 3 msk Smör (till stekning)
 1 dl Vatten

 

Gör så här:

1

Förberedning, börja med att skära alla grönsaker till mindre bitar. Skölj av sjögräsnudlarna noga under kallvatten. Salta och peppra köttet.

2

Sätt två stekpannor på hög värme med smör i ena och rapsoljan i andra. När stekpannorna är varma lägger man köttet i den med smör, stek köttet i 3-4 minuter på varje sida.

3

I stekpannan med rapsolja tillsätter man alla grönsaker, rör hela tiden. Tillsätt oxfonden, chilioljan, sesamoljan och vattnet. Direkt efter tillsätter man sjögräsnudlarna. Rör hela tiden så nudlarna suger upp vätskan medans den reduceras.

4

När vätskan reducerats är wooken klar, toppa den med sesamfröna. Skär upp biffen. Avnjuts direkt.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1 msk Oxfond
 1 msk Sesamolja
 3 msk Sesamfrön
 1 msk Chiliolja
 3 st Savoykålsblad
 ½ st Zucchini
 ½ st Spetspaprika
 300 g Flankstek (eller mör biff)
 1 tsk Tamarisoja
 3 msk Sesamolja (till stekning)Eller kokosolja/rapsolja
 3 msk Smör (till stekning)
 1 dl Vatten

Instruktioner

1

Förberedning, börja med att skära alla grönsaker till mindre bitar. Skölj av sjögräsnudlarna noga under kallvatten. Salta och peppra köttet.

2

Sätt två stekpannor på hög värme med smör i ena och rapsoljan i andra. När stekpannorna är varma lägger man köttet i den med smör, stek köttet i 3-4 minuter på varje sida.

3

I stekpannan med rapsolja tillsätter man alla grönsaker, rör hela tiden. Tillsätt oxfonden, chilioljan, sesamoljan och vattnet. Direkt efter tillsätter man sjögräsnudlarna. Rör hela tiden så nudlarna suger upp vätskan medans den reduceras.

4

När vätskan reducerats är wooken klar, toppa den med sesamfröna. Skär upp biffen. Avnjuts direkt.

Stir fry nudlar med Biff & Savoykål
Profilbild för Linnea Berggren

Recept av: Linnea Berggren

Visa alla recept från Linnea Berggren Hemsida

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida