Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Stir fry nudlar med Biff & Savoykål

5 av 1 röst
Stir fry nudlar med Biff & Savoykål

Stir fry är en kinesisk matlagningsteknik, som betyder att man snabbsteker mat i mindre bitar på en hög värme, under kort tid och ofta tillsätter vätska emot slutet. Denna stir fry är väldigt enkel, smakrik och mättande. Denna rätt kan man variera på både köttet och grönsaker efter smak. Savoykålen kan man gärna byta ut mot kinakål, romansallad eller pak choi.

Kolla gärna in min instagram för mer inspiration lchf.nea.

Total tid: 20 minuter
Portioner: 3
Författare: Linnea Berggren

Ingredienser

  • 300 g Sjögräsnudlar
  • 1 msk Oxfond
  • 1 msk Sesamolja
  • 3 msk Sesamfrön
  • 1 msk Chiliolja
  • 3 st Savoykålsblad
  • ½ st Zucchini
  • ½ st Spetspaprika
  • 300 g Flankstek (eller mör biff)
  • 1 tsk Tamarisoja
  • 3 msk Sesamolja (till stekning)
  • 3 msk Smör (till stekning)
  • 1 dl Vatten

Instruktioner

  • Förberedning, börja med att skära alla grönsaker till mindre bitar. Skölj av sjögräsnudlarna noga under kallvatten. Salta och peppra köttet.
  • Sätt två stekpannor på hög värme med smör i ena och rapsoljan i andra. När stekpannorna är varma lägger man köttet i den med smör, stek köttet i 3-4 minuter på varje sida.
  • I stekpannan med rapsolja tillsätter man alla grönsaker, rör hela tiden. Tillsätt oxfonden, chilioljan, sesamoljan och vattnet. Direkt efter tillsätter man sjögräsnudlarna. Rör hela tiden så nudlarna suger upp vätskan medans den reduceras.
  • När vätskan reducerats är wooken klar, toppa den med sesamfröna. Skär upp biffen. Avnjuts direkt.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg