Smashad blomkål med vitlök och parmesan

star iconstar iconstar iconstar iconstar empty icon 26 röster - Betygsätt

Det här är ett recept på smashad blomkål med vitlök och parmesan som är ett underbart gott tillbehör att ha till det mesta egentligen, men…

Läs mer 12 kommentarer Skriv ut
LCHF-recept-stompad-blomkal-vitlok-parmesan
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning30 minTotalt40 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Det här är ett recept på smashad blomkål med vitlök och parmesan som är ett underbart gott tillbehör att ha till det mesta egentligen, men varför inte ha det till en god grillad köttbit?

Beställ ingredienser online, fraktfritt!
- Olivolja (ekologisk)
- Örtsalt (ekologiskt)

Variera smakerna lite med olika örter eller ha med lite chili flakes för att ge en liten hetta. Variationerna är många.

 

Ingredienser

Mängd2 Portioner
 400 g Blomkål
 40 g Purjolök
 20 g Vitlök
 70 g Smör
 2 msk Persilja (hackad)
 2 msk Olivolja

 

Gör så här:

1

Skär blomkålen i lika stora buketter. De kan vara relativt stora. Lägg dem i lättsaltat vatten och koka dem tills det att de nästan är genomkokta, det skall finnas lite kärna kvar.

3

Under tiden som du kokar blomkålen river du osten, hackar vitlöken, purjolöken och persiljan.:15990i

5

Häll av vattnet från blomkålen och ställ kastrullen på plattan igen och låt vattnet ånga av så att blomkålen är så torr som möjligt. Tillsätt sedan smöret och blanda runt så att det får smälta.:15991i

7

Blanda ner ost, persilja, purjolök och vitlök. Krydda med svartpeppar och örtsalt. Blanda runt ordentligt.:15992i

9

Häll upp allt på en plåt med bakplåtspapper och ta en gaffel och mosa till buketterna lite. Det är ganska så gott om det är ganska så stora bitar kvar ändå. Ringla lite olivolja över det hela och ställ in i ugnen på 225 grader i cirka 20 minuter, tills det har fått fin färg.:15993

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.4 / 5. Antal röster: 26

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 400 g Blomkål
 40 g Purjolök
 20 g Vitlök
 70 g Smör
 2 msk Persilja (hackad)
 2 msk Olivolja

Instruktioner

1

Skär blomkålen i lika stora buketter. De kan vara relativt stora. Lägg dem i lättsaltat vatten och koka dem tills det att de nästan är genomkokta, det skall finnas lite kärna kvar.

3

Under tiden som du kokar blomkålen river du osten, hackar vitlöken, purjolöken och persiljan.:15990i

5

Häll av vattnet från blomkålen och ställ kastrullen på plattan igen och låt vattnet ånga av så att blomkålen är så torr som möjligt. Tillsätt sedan smöret och blanda runt så att det får smälta.:15991i

7

Blanda ner ost, persilja, purjolök och vitlök. Krydda med svartpeppar och örtsalt. Blanda runt ordentligt.:15992i

9

Häll upp allt på en plåt med bakplåtspapper och ta en gaffel och mosa till buketterna lite. Det är ganska så gott om det är ganska så stora bitar kvar ändå. Ringla lite olivolja över det hela och ställ in i ugnen på 225 grader i cirka 20 minuter, tills det har fått fin färg.:15993

Smashad blomkål med vitlök och parmesan
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Kommentarer

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida