Det här är ett recept på smashad blomkål med vitlök och parmesan som är ett underbart gott tillbehör att ha till det mesta egentligen, men varför inte ha det till en god grillad köttbit?
Beställ ingredienser online, fraktfritt!
- Olivolja (ekologisk)
- Örtsalt (ekologiskt)
Variera smakerna lite med olika örter eller ha med lite chili flakes för att ge en liten hetta. Variationerna är många.
Skär blomkålen i lika stora buketter. De kan vara relativt stora. Lägg dem i lättsaltat vatten och koka dem tills det att de nästan är genomkokta, det skall finnas lite kärna kvar.
Under tiden som du kokar blomkålen river du osten, hackar vitlöken, purjolöken och persiljan.:15990i
Häll av vattnet från blomkålen och ställ kastrullen på plattan igen och låt vattnet ånga av så att blomkålen är så torr som möjligt. Tillsätt sedan smöret och blanda runt så att det får smälta.:15991i
Blanda ner ost, persilja, purjolök och vitlök. Krydda med svartpeppar och örtsalt. Blanda runt ordentligt.:15992i
Häll upp allt på en plåt med bakplåtspapper och ta en gaffel och mosa till buketterna lite. Det är ganska så gott om det är ganska så stora bitar kvar ändå. Ringla lite olivolja över det hela och ställ in i ugnen på 225 grader i cirka 20 minuter, tills det har fått fin färg.:15993
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Instruktioner
Skär blomkålen i lika stora buketter. De kan vara relativt stora. Lägg dem i lättsaltat vatten och koka dem tills det att de nästan är genomkokta, det skall finnas lite kärna kvar.
Under tiden som du kokar blomkålen river du osten, hackar vitlöken, purjolöken och persiljan.:15990i
Häll av vattnet från blomkålen och ställ kastrullen på plattan igen och låt vattnet ånga av så att blomkålen är så torr som möjligt. Tillsätt sedan smöret och blanda runt så att det får smälta.:15991i
Blanda ner ost, persilja, purjolök och vitlök. Krydda med svartpeppar och örtsalt. Blanda runt ordentligt.:15992i
Häll upp allt på en plåt med bakplåtspapper och ta en gaffel och mosa till buketterna lite. Det är ganska så gott om det är ganska så stora bitar kvar ändå. Ringla lite olivolja över det hela och ställ in i ugnen på 225 grader i cirka 20 minuter, tills det har fått fin färg.:15993
Eiwor Gustafsson says:
Så gott, får ×××××
LCHF-arkivet says:
Härligt! Tack för återkopplingen.
Lyyli Lemming says:
god variant på blomkål xxxxx
Kenneth Svensson says:
Hej tack för en trevlig och bra sida.När ni skriver t.ex. 225 gr i ugnen gäller det vanlig eller varmluftsugn.Mvh Kenneth
LCHF-arkivet says:
Jag har en varmluftsugn och för mina egna recept så är det det som gäller.
Paola says:
Jättegott, men själv så ångkokar jag blomkålen så att näringen bibehålls.
😋☀️
LCHF-arkivet says:
Ja, det är smart! Borde jag lägga in som tips. 🙂
Riikka says:
Mycket gott, tack för receptet!
Riikka says:
5 stjärnor..mycket gott, passar till det mesta. Tack för recept!
Elina says:
5 stjärnor..mycket gott, passar till det mesta. Tack för recept!
Ronny says:
Mycket god! Jag gjort den några gånger nu. Dock drar jag ner örtsaltet till hälften för annars tycker jag det blir lite för salt.
Helena says:
Wow! Tack!!!