Stora saftiga älgköttbullar i tomatsås

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 1 röster - Betygsätt

Stora saftiga köttbullar i tomatsås som inspirerats av Italien.

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Stora saftiga älgköttbullar i tomatsås
c5b97e549bb28ea812d5c750fbdf5c86?s=96&d=mm&r=gSkapareJohanFörberedelse15 minTillagning40 minTotalt55 min

Beskrivning - Information

Stora saftiga köttbullar i tomatsås som inspirerats av Italien.

ANNONS

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 1 kg Älgfärs
 3 st Ägg
 3 msk Creme fraiche
 2 msk Dijonsenap
 2 st Vitlöksklyftor
 1 st Gul lök
 1 st Fetaost
 5 msk Hackade oliver
 1 msk Timjan
 1 msk Rosmarin
 Persilja
 Salt och peppar
Tomatsås
 2 st Krossade tomater
 2 msk Tomatpuré
 1 st Lök
 2 st Vitlöksklyftor
 4 st Lagerblad
 500 g Creame fraiche
 1 msk Timjan
 1 st Hackade persilja
 1 st Köttbuljongtärning (eller egengjord fond)
ANNONS

Gör så här:

Köttbullarna
1

Blanda samman allt till köttbullarna och stek de i olivolja och en klick smör

Såsen
2

Stek löken, vitlöken och tomatpurén i olivolja.
Tillsätt krossade tomaterna och lagerblad. Låt koka typ 20 minuter. Tillsätt sedan grädden och kryddorna och koka till önskad konsistens. Häll över köttbullarna och låt de få värme i såsen.

Jag stekte vitkål till och serverade med en fetaostkräm till.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1 kg Älgfärs
 3 st Ägg
 3 msk Creme fraiche
 2 msk Dijonsenap
 2 st Vitlöksklyftor
 1 st Gul lök
 1 st Fetaost
 5 msk Hackade oliver
 1 msk Timjan
 1 msk Rosmarin
 Persilja
 Salt och peppar
Tomatsås
 2 st Krossade tomater
 2 msk Tomatpuré
 1 st Lök
 2 st Vitlöksklyftor
 4 st Lagerblad
 500 g Creame fraiche
 1 msk Timjan
 1 st Hackade persilja
 1 st Köttbuljongtärning (eller egengjord fond)

Instruktioner

Köttbullarna
1

Blanda samman allt till köttbullarna och stek de i olivolja och en klick smör

Såsen
2

Stek löken, vitlöken och tomatpurén i olivolja.
Tillsätt krossade tomaterna och lagerblad. Låt koka typ 20 minuter. Tillsätt sedan grädden och kryddorna och koka till önskad konsistens. Häll över köttbullarna och låt de få värme i såsen.

Jag stekte vitkål till och serverade med en fetaostkräm till.

Stora saftiga älgköttbullar i tomatsås
ANNONS

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida