Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Stracciatellamousse

Inga röster än
Stracciatellamousse

Mousse är alltid en efterrätt som funkar till de flesta tillfällen och denna stracciatellamoussen är inte något undantag.
En väldigt lätt och god dessert som du med fördel kan förbereda innan middagen.

Ett tips man kan göra med, är att blanda ner lite espressosnabbkaffepulver i moussen, det tillför en riktigt fin smak, om man nu tycker om kaffe.

Recept och bild: Peggy

Om du vill testa en inte lika tung mousse så kanske Ingelas citronmousse är ett bra alternativ.

Total tid: 40 minuter
Portioner: 2
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Hacka chokladen i rätt så fina bitar. Antingen med kniv, eller så lägger du chokladen i en kökshandduk och bankar på den med en kastrull eller liknande.
  • Vispa grädden lagom tjock. Det ska bli små toppar på den. Men, vispa inte för hårt!
  • Blanda kesella, sötning, vaniljpulver och drygt hälften av chokladen. Vispa ihop försiktigt.
  • Vänd ner kesellablandningen i grädden så att den fortfarande håller sig fluffig.
  • Fördela smeten i ett par snygga glas och strö över lite mer hackad choklad.
  • Ställ in i kylen minst 30 minuter så det får sätta sig.
  • Ta ut och servera. Om du vill så kan du ha lite färska bär till.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg