Stracciatellamousse
0
Innehåll
Mousse är alltid en efterrätt som funkar till de flesta tillfällen och denna stracciatellamoussen är inte något undantag.
En väldigt lätt och god dessert som du med fördel kan förbereda innan middagen.
Ett tips man kan göra med, är att blanda ner lite espressosnabbkaffepulver i moussen, det tillför en riktigt fin smak, om man nu tycker om kaffe.
Recept och bild: Peggy
Om du vill testa en inte lika tung mousse så kanske Ingelas citronmousse är ett bra alternativ.
Total tid: 40 minuter
Portioner: 2
Ingredienser
- 50 g Mörk choklad (minst 70%)
- 1 dl Grädde
- 125 g Kesella (10%)
- 1-2 msk Sötning
- 1 tsk Vaniljpulver
Instruktioner
- Hacka chokladen i rätt så fina bitar. Antingen med kniv, eller så lägger du chokladen i en kökshandduk och bankar på den med en kastrull eller liknande.
- Vispa grädden lagom tjock. Det ska bli små toppar på den. Men, vispa inte för hårt!
- Vänd ner kesellablandningen i grädden så att den fortfarande håller sig fluffig.
- Fördela smeten i ett par snygga glas och strö över lite mer hackad choklad.
- Ställ in i kylen minst 30 minuter så det får sätta sig.
- Ta ut och servera. Om du vill så kan du ha lite färska bär till.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!