Mousse är alltid en efterrätt som funkar till de flesta tillfällen och denna stracciatellamoussen är inte något undantag.
En väldigt lätt och god dessert som du med fördel kan förbereda innan middagen.
Ett tips man kan göra med, är att blanda ner lite espressosnabbkaffepulver i moussen, det tillför en riktigt fin smak, om man nu tycker om kaffe.
Recept och bild: Peggy
Om du vill testa en inte lika tung mousse så kanske Ingelas citronmousse är ett bra alternativ.
Hacka chokladen i rätt så fina bitar.
Antingen med kniv, eller så lägger du chokladen i en kökshandduk och bankar på den med en kastrull eller liknande.
Vispa grädden lagom tjock. Det ska bli små toppar på den. Men, vispa inte för hårt!
Blanda kesella, sötning, vaniljpulver och drygt hälften av chokladen. Vispa ihop försiktigt.
Vänd ner kesellablandningen i grädden så att den fortfarande håller sig fluffig.
Fördela smeten i ett par snygga glas och strö över lite mer hackad choklad.
Ställ in i kylen minst 30 minuter så det får sätta sig.
Ta ut och servera. Om du vill så kan du ha lite färska bär till.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Hacka chokladen i rätt så fina bitar.
Antingen med kniv, eller så lägger du chokladen i en kökshandduk och bankar på den med en kastrull eller liknande.
Vispa grädden lagom tjock. Det ska bli små toppar på den. Men, vispa inte för hårt!
Blanda kesella, sötning, vaniljpulver och drygt hälften av chokladen. Vispa ihop försiktigt.
Vänd ner kesellablandningen i grädden så att den fortfarande håller sig fluffig.
Fördela smeten i ett par snygga glas och strö över lite mer hackad choklad.
Ställ in i kylen minst 30 minuter så det får sätta sig.
Ta ut och servera. Om du vill så kan du ha lite färska bär till.