Stracciatellamousse

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Mousse är alltid en efterrätt som funkar till de flesta tillfällen och denna stracciatellamoussen är inte något undantag. En väldigt lätt och god dessert som…

Läs mer 0 kommentarer
Stracciatellamousse
72efd48ce9d45167c3ffe95f334cc4c7?s=96&d=mm&r=gSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning30 minTotalt40 min

Beskrivning - Information

Mousse är alltid en efterrätt som funkar till de flesta tillfällen och denna stracciatellamoussen är inte något undantag.
En väldigt lätt och god dessert som du med fördel kan förbereda innan middagen.

Ett tips man kan göra med, är att blanda ner lite espressosnabbkaffepulver i moussen, det tillför en riktigt fin smak, om man nu tycker om kaffe.

Recept och bild: Peggy

Om du vill testa en inte lika tung mousse så kanske Ingelas citronmousse är ett bra alternativ.

Ingredienser

Mängd2 Portioner
 50 g Mörk choklad (minst 70%)
 1 dl Grädde
 1 tsk Vaniljpulver

Gör så här:

1

Hacka chokladen i rätt så fina bitar.
Antingen med kniv, eller så lägger du chokladen i en kökshandduk och bankar på den med en kastrull eller liknande.

2

Vispa grädden lagom tjock. Det ska bli små toppar på den. Men, vispa inte för hårt!

3

Blanda kesella, sötning, vaniljpulver och drygt hälften av chokladen. Vispa ihop försiktigt.

4

Vänd ner kesellablandningen i grädden så att den fortfarande håller sig fluffig.

5

Fördela smeten i ett par snygga glas och strö över lite mer hackad choklad.

6

Ställ in i kylen minst 30 minuter så det får sätta sig.

7

Ta ut och servera. Om du vill så kan du ha lite färska bär till.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 50 g Mörk choklad (minst 70%)
 1 dl Grädde
 1 tsk Vaniljpulver

Instruktioner

1

Hacka chokladen i rätt så fina bitar.
Antingen med kniv, eller så lägger du chokladen i en kökshandduk och bankar på den med en kastrull eller liknande.

2

Vispa grädden lagom tjock. Det ska bli små toppar på den. Men, vispa inte för hårt!

3

Blanda kesella, sötning, vaniljpulver och drygt hälften av chokladen. Vispa ihop försiktigt.

4

Vänd ner kesellablandningen i grädden så att den fortfarande håller sig fluffig.

5

Fördela smeten i ett par snygga glas och strö över lite mer hackad choklad.

6

Ställ in i kylen minst 30 minuter så det får sätta sig.

7

Ta ut och servera. Om du vill så kan du ha lite färska bär till.

Stracciatellamousse

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida