Superenkel bärpaj
2
Detta är en otroligt enkel bärpaj i form av smulpaj som du kan variera lite som du vill med olika bär. Den funkar jättebra till att göra rabarberpaj med om man vill, men testa dig fram lite. Blåbär, vinbär, jordgubbar, krusbär eller något annat gott som du kommer på.
Servera med lite vispad grädde med lite vanilj i.
Recept och bild: Peggy
Vill du ha ett färdigt recept på en underbart god paj med rabarber, så testa denna: Lite nyttigare rabarberpaj.
Total tid: 25 minuter
Portioner: 3
Ingredienser
- 300 g Bär
- Ev. sötning
Smulpajen
- 125 g Smör
- 2 dl Mandelmjöl
- 1 dl Kokosmjöl
- 0,5 dl Riven kokos
- 2 msk Sötning
- Kokoschips till topping
Servera med…
- Enkel och god vaniljsås
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Häll upp bären i en pajform. Om du har väldigt sura bär, blanda de med lite sötning då.
- Smält smöret och häll sedan i resterande ingredienser och rör om tills det blivit en jämn smet.
- Fördela smulpajen jämnt över bären. Toppa med lite kokoschips om du så önskar.
- Ställ in i ugnen och grädda i cirka 20 minuter.
- Servera med vaniljgrädde.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
Det blev en supergod efterrätt med lättvispad grädde. Jag använde vita vinbär. Nu står i ugnen en laddning till med röda vinbär. Mums 😋😋