Superenkel vaniljsås

star iconstar iconstar iconstar iconstar half icon 43 röster - Betygsätt

Vaniljsås är ett måste till alla sorters pajer. På bilden ser du en fantastisk rabarberpaj som är min favorit på sommaren. Med en rejäl klick…

Läs mer 3 kommentarer Skriv ut
Superenkel vaniljsås
ANNONS
72efd48ce9d45167c3ffe95f334cc4c7?s=96&d=mm&r=gSkapareLCHF-arkivetFörberedelse5 minTillagning5 minTotalt10 min

Beskrivning - Information

Vaniljsås är ett måste till alla sorters pajer. På bilden ser du en fantastisk rabarberpaj som är min favorit på sommaren. Med en rejäl klick LCHF-vänlig vaniljsås tar du pajen till en helt ny nivå.

Min vaniljsås är enkel att göra och det behövs inte alls många ingredienser. Det är därför ett enkelt val att välja den istället för de såser du kan köpa i matbutiken.

Innehållsförteckning

  1. Hemlagad eller köpesås
  2. Smaksättning
  3. Serveringsförslag
  4. Näringsvärden
  5. Ingredienser
  6. Instruktioner
ANNONS

Om du äter LCHF så är det viktigt att du undviker såväl socker som kolhydrater. Det är helt enkelt bäst både för din vikt och för din hälsa. Det är därför roligt att kunna presentera ett så bra alternativ att servera till dina goda efterrättspajer.

Min receptinspiration kommer från Yvette.

Min vaniljsås versus en köpesås

Att köpa vaniljsås i affären är inte bra eftersom den innehåller en massa socker. Det gäller både färdiga såser och pulversåser som du själv blandar ihop.

Men det går faktiskt riktigt snabbt att göra en egen vaniljsås och det kräver ingen vidare ansträngning av dig som hemmakock. Ibland kan man helt enkelt bli förvånad över hur lätt det är att tillreda vissa saker i köket!

Det här är inte som en riktigt vaniljsås som man kokar upp och tempererar, utan det är en snabbvariant av vaniljsås. Men visst är snabbt och enkelt ibland faktiskt det bästa och godaste?

ANNONS

Smaksättning av min LCHF-vänliga sås

I receptet så använder jag både vaniljpulver och vaniljextrakt, men det funkar bra att endast använda vaniljextrakt. Du behöver alltså inte ila iväg till affären om du saknar vaniljpulver hemma.

Jag tycker att det är trevligt om man faktiskt ser att såsen innehåller vanilj, vilket man ser om man har lite vaniljpulver i. Men det är som sagt inget måste. Det jag syftar på är att man får de svarta vaniljprickarna i, vilket skänker lite lyx till ögonen.

Det är en smaksak helt enkelt. Om du utesluter vaniljpulvret så ta lite mer vaniljextrakt istället. Se till att smaka av hela tiden, för olika märken kan ha olika stark vaniljsmak.

Vad ska jag servera till min goda vaniljsås?

Så, om du nu har vispat ihop ett riktigt god dessertsås, vad ska du då servera till? Som tur är har jag gott om fina recept här på sidan med LCHF-pajer. Det mest klassiska är dock att servera såsen till en krispig och god smulpaj.

Om du vill ha några förslag på goda pajer så kan du testa de här:

Mer somriga pajer än dessa går knappast att hitta, eller hur?

ANNONS

Näringsvärde

Eftersom såsen består av hela fyra portioner i receptet så innehåller den inte alls många kolhydrater per portion. Det är alltså ett ypperligt tillbehör till en LCHF-paj när det vankas efterrätt. Kolhydraterna i receptet kommer i princip ifrån grädden, och vi vet ju alla att grädde innebär gott om nyttigt fett i din LCHF-kost.

Näringsvärden för denna vaniljsås.
(Näringsvärden från Kostbevakningen)

Sockret är borttaget från det här receptet och istället använder jag sötning från Nick’s Use Like Sugar. Det är ett mycket smart och smidigt sötningsmedel som finns i de flesta välsorterade matbutiker.

Givetvis gör det såsen söt, så om du har problem med söta smaker bör du se upp. Men det är ett av de bästa alternativen till äkta socker.

ANNONS

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 2 Äggulor
 0,50 tsk Vaniljextrakt
 0,50 tsk Vaniljpulver
 2 msk Sötning
 2 deciliter Grädde
ANNONS

Gör så här:

1

Vispa äggulor, sötning och vanilj till ett pösigt skum.
Använd gärna elvisp, så att du får det riktigt fluffigt.

2

Vispa grädden lätt i en egen burk. Det ska inte vara hårt vispat.

3

Blanda sen ihop grädden och äggvispet och smaka av.

4

Servera till en god paj!

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.8 / 5. Antal röster: 43

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 2 Äggulor
 0,50 tsk Vaniljextrakt
 0,50 tsk Vaniljpulver
 2 msk Sötning
 2 deciliter Grädde

Instruktioner

1

Vispa äggulor, sötning och vanilj till ett pösigt skum.
Använd gärna elvisp, så att du får det riktigt fluffigt.

2

Vispa grädden lätt i en egen burk. Det ska inte vara hårt vispat.

3

Blanda sen ihop grädden och äggvispet och smaka av.

4

Servera till en god paj!

Superenkel vaniljsås

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/
ANNONS

Kommentarer

  • Jag har en fundering: Varför både vaniljpulver och och vaniljextrakt? Kan man inte använda antingen den ena eller den andra? Båda kostar ju en del och jag har användning av dem särskilt ofta, så känns som en onödig kostnad att köpa båda.

  • Fruktansvärt slarvigt skrivet såg jag efter att jag skickat kommentaren. Har INTE användning av dem särskilt ofta, skulle det så klart vara! 😏

  • Och idag, när jag faktiskt läste hela texten så såg jag ju svaret på min fråga! Du får gärna radera mina kommentarer. 😏
    MVH Slarvmaja

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*Namn
*Email
Hemsida