Superenkel zucchinisallad

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Denna superenkla zucchinisalladen är en perfekt kompanjon till allt gott du äter på sommaren. Zucchini är en av de grönsaker som oftare tillagas än äts…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Superenkel zucchinisallad | LCHF-arkivet
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse3 minTillagning2 minTotalt5 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Denna superenkla zucchinisalladen är en perfekt kompanjon till allt gott du äter på sommaren.

Zucchini är en av de grönsaker som oftare tillagas än äts rå. Men, om du kombinerar tunt skivad zucchini med färsk citronjuice, god olivolja, havssalt och gröna örter som mynta, basilika eller persilja, så har du en vacker, sallad som smakar sommar.

Vad jag älskar med denna zucchinisallad

- Den är superenkel och visar verkligen upp grönsaken! Perfekt för att använda när zucchini är i säsong.
- Snabb och enkel, tar bara 5 minuter på ett ungefär och kräver få ingredienser.
- Den passar i stort sett alla dieter från Paleo och LCHF till Keto och Vegan - perfekt att förbereda för vilken middagsbjudning som helst!
- Den passar till nästan allt. Njut av den tillsammans med nygrillad fisk, kött eller växtbaserat protein.

Vad du behöver för att göra rå zucchinisallad

Du kan använda små eller medelstora gröna zucchinis (även kända som sommarsquash). Jag brukar räkna med 1 medelstor zucchini per person som en sidorätt. Om du gör det som en huvudrätt - med protein på toppen - så kanske du vill ha 2 zucchinis per portion, beroende på deras storlek.

Bra olivolja är verkligen viktigt här eftersom den ger mycket smak. Jag rekommenderar att investera i bra kallpressad olivolja att använda i råa rätter som denna. Du kan välja fruktig eller kryddig. Färsk mynta, salt och citron och du är redo att gå.

Förbereda zucchinin

Det finns lite olika alternativ här. Du kan använda en grönsakssvarv för att skära zucchinin i nudlar eller spiraler. Att använda en vanlig potatisskalare ger också tunna skivade zucchinistrimlor. Alternativt kan du skiva den i tunna skivor med en vanlig kniv.

Denna zucchinisalladen är bäst att göra precis innan servering så att zucchinin behåller sin knaprighet och färskhet. Du kan förbereda zucchinin i förväg, men blanda inte ihop den med dressingen för tidigt! Då kommer det vätska sig.

TIPS: För en varm zucchinisallad, grilla skivad zucchini först och blanda sedan med citron, mynta och olivolja.
TIPS 2: Tillsätt lite smulad fetaost eller riven färsk parmesanost och kanske lite färsk sparris. Supergott!

Förslag på rätter denna zucchinisallad passar bra till:

- Grekiska kycklingspett
- Lax i ugn
- Helgrillad fläskfilé

 

Ingredienser

Mängd6 Portioner
 4 st ZucchiniMindre storlek, eller två normalstora.
 3 msk Pressad citron
 2 msk Olivolja
 0,50 tsk Salt
 Nymalen svartpepparEfter smak
 3 msk Hackade färska örterVälj örter du tycker om, till exempel mynta, basilika, persilja, dill.

 

Gör så här:

1

Börja med att hyvla zucchinin i önskad form.

2

Lägg den hyvlade zucchinin i en stor bunke.

3

Blanda ner övriga ingredienser och blanda runt så att allt får smak av den goda dressingen.

4

Lägg upp på ett fint serveringsfat och garnera med lite citron och färska örter.

Servera direkt!

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 4 st ZucchiniMindre storlek, eller två normalstora.
 3 msk Pressad citron
 2 msk Olivolja
 0,50 tsk Salt
 Nymalen svartpepparEfter smak
 3 msk Hackade färska örterVälj örter du tycker om, till exempel mynta, basilika, persilja, dill.

Instruktioner

1

Börja med att hyvla zucchinin i önskad form.

2

Lägg den hyvlade zucchinin i en stor bunke.

3

Blanda ner övriga ingredienser och blanda runt så att allt får smak av den goda dressingen.

4

Lägg upp på ett fint serveringsfat och garnera med lite citron och färska örter.

Servera direkt!

Superenkel zucchinisallad
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida