Superfrölimpan
17
Det godaste och hälsosammaste brödet bakar man själv! Självklart sockerfritt, glutenfritt och lowcarb. Jag var så sugen på ett grovt bröd med nötter och fröer och här är resultatet, nämligen superfrölimpan.
Det blev riktigt gott och mättande!
Ett annat grovt bröd att testa om du vill, det är detta nötbröd som även det är riktigt gott.
Total tid: 1 timme 20 minuter
Portioner: 20 skivor
Kalorier: 210kcal
Utrustning
- Brödform
Ingredienser
- 0,5 dl valnötter
- 0,5 dl hasselnötter
- 1 dl skalade sesamfrön
- 1 dl solroskärnor
- 2,5 dl linfrön
- 1 dl pumpakärnor
- 4 msk psylliumhusk
- 2 tsk bakpulver
- 3 krm salt
- 6 st ägg
- 50 g smält smör
- 1 dl crème fraiche
- 300 g keso
Instruktioner
- Börja med att lägga hasselnötter, valnötter, sesamfrön och solroskärnor i en matberedare och kör till ett mjöl.
- Blanda alla torra ingredienser väl.
- Smält smöret och vispa samman alla blöta ingredienser innan man rör samman med dom torra.
- Ta fram en brödform 28*10 cm. Täck med bakplåtspapper och häll i degen/smeten.
- Strö på vallmofrön.
- In i ugnen på 175 grader i ca 60 minuter, därefter stänger man av värmen på ugnen och låter brödet gå på eftervärme i ca 10-15 minuter.
- Ta ut brödet och låt det svalna helt.
- Jag skar brödet i skivor och det blev 20 stycken.
Näringsinnehåll
Kalorier: 210kcal | Kolhydrater: 6g | Protein: 8g | Fett: 18g | Fiber: 5g
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
Väldigt gott. Det kommer jag att göra om 😋
Jätte gott , har gjort detta bröd flera gånger.