Supergod chokladkaka

1
En otroligt lättbakad och supergod chokladkaka hittar du
här.
Väldigt få ingredienser och en smak som är sagolik. Självklart så
är den helt anpassad för dig som äter lchf. Äter du strikt, då för
du kanske inte äta denna.
Är man sugen på en riktigt kladdig kaka låter man den svalna en stund och sedan serverar den direkt men vill man däremot ha en krämigare, mousseliknande kaka låter man den stå i kylen några timmar innan servering!
Recept och bild: Sofie
Total tid:
16 minuter
Portioner: 8
Ingredienser
- 200 g Smör
- 200 g Mörk choklad (minst 70%)
- 1 dl Nicks’s Use Like Sugar
- 1 tsk Vaniljpulver
- 4 st ägg
Servera med
- Vispad grädde med vanilj
- Färska bär
Instruktioner
- Sätt igång ugnen på 200 grader.
- Smält smöret och chokladen på låg värme. Använd gärna vattenbad.
- Vispa ner den smälta chokladen och smöret i äggvispet.
- Häll upp smeten i en springform.
- Ställ in i ugnen och grädda i cirka 6 minuter. Den kommer att se ogräddad ut i mitten, men det är precis så den ska vara.
- Låt svalna en aning, eller låt den kallna helt i kylen beroende på hur du vill ha den. Servera med bär och grädde.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!