Supergod chokladkaka

star iconstar iconstar iconstar iconstar half icon 10 röster - Betygsätt

En otroligt lättbakad och supergod chokladkaka hittar du här. Väldigt få ingredienser och en smak som är sagolik. Självklart så är den helt anpassad för…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Supergod chokladkaka
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning6 minTotalt16 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

En otroligt lättbakad och supergod chokladkaka hittar du här.
Väldigt få ingredienser och en smak som är sagolik. Självklart så är den helt anpassad för dig som äter lchf. Äter du strikt, då för du kanske inte äta denna.

Är man sugen på en riktigt kladdig kaka låter man den svalna en stund och sedan serverar den direkt men vill man däremot ha en krämigare, mousseliknande kaka låter man den stå i kylen några timmar innan servering!

Recept och bild: Sofie

 

Ingredienser

Mängd8 Portioner
 200 g Smör
 1 tsk Vaniljpulver
 4 st Ägg
Servera med
 Vispad grädde med vanilj
 Färska bär

 

Gör så här:

1

Sätt igång ugnen på 200 grader.

2

Smält smöret och chokladen på låg värme. Använd gärna vattenbad.

3

Vispa ägg, sötning och vaniljpulver till en riktigt krämig och fluffig äggsmet.

4

Vispa ner den smälta chokladen och smöret i äggvispet.

5

Häll upp smeten i en springform.

6

Ställ in i ugnen och grädda i cirka 6 minuter.
Den kommer att se ogräddad ut i mitten, men det är precis så den ska vara.

7

Låt svalna en aning, eller låt den kallna helt i kylen beroende på hur du vill ha den.
Servera med bär och grädde.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.6 / 5. Antal röster: 10

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 200 g Smör
 1 tsk Vaniljpulver
 4 st Ägg
Servera med
 Vispad grädde med vanilj
 Färska bär

Instruktioner

1

Sätt igång ugnen på 200 grader.

2

Smält smöret och chokladen på låg värme. Använd gärna vattenbad.

3

Vispa ägg, sötning och vaniljpulver till en riktigt krämig och fluffig äggsmet.

4

Vispa ner den smälta chokladen och smöret i äggvispet.

5

Häll upp smeten i en springform.

6

Ställ in i ugnen och grädda i cirka 6 minuter.
Den kommer att se ogräddad ut i mitten, men det är precis så den ska vara.

7

Låt svalna en aning, eller låt den kallna helt i kylen beroende på hur du vill ha den.
Servera med bär och grädde.

Supergod chokladkaka
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida