En otroligt lättbakad och supergod chokladkaka hittar du här.
Väldigt få ingredienser och en smak som är sagolik. Självklart så är den helt anpassad för dig som äter lchf. Äter du strikt, då för du kanske inte äta denna.
Är man sugen på en riktigt kladdig kaka låter man den svalna en stund och sedan serverar den direkt men vill man däremot ha en krämigare, mousseliknande kaka låter man den stå i kylen några timmar innan servering!
Recept och bild: Sofie
Sätt igång ugnen på 200 grader.
Smält smöret och chokladen på låg värme. Använd gärna vattenbad.
Vispa ägg, sötning och vaniljpulver till en riktigt krämig och fluffig äggsmet.
Vispa ner den smälta chokladen och smöret i äggvispet.
Häll upp smeten i en springform.
Ställ in i ugnen och grädda i cirka 6 minuter.
Den kommer att se ogräddad ut i mitten, men det är precis så den ska vara.
Låt svalna en aning, eller låt den kallna helt i kylen beroende på hur du vill ha den.
Servera med bär och grädde.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Sätt igång ugnen på 200 grader.
Smält smöret och chokladen på låg värme. Använd gärna vattenbad.
Vispa ägg, sötning och vaniljpulver till en riktigt krämig och fluffig äggsmet.
Vispa ner den smälta chokladen och smöret i äggvispet.
Häll upp smeten i en springform.
Ställ in i ugnen och grädda i cirka 6 minuter.
Den kommer att se ogräddad ut i mitten, men det är precis så den ska vara.
Låt svalna en aning, eller låt den kallna helt i kylen beroende på hur du vill ha den.
Servera med bär och grädde.