Hoppa till innehåll
Open navigation

Supergod chokladmousse

3,88 av 8 röster
Sparat av: st
Supergod chokladmousse

Det här är en supergod och lätt chokladmousse som tar cirka 20 minuter att förbereda. Därefter behöver den bara stelna en stund i kylskåpet eller i frysen innan den är redo att äta. En snabbare och godare LCHF-vänlig dessert än så här kan du knappast hitta! Dessutom är ingredienserna få och enkla att hitta i matbutiken.

Innehållsförteckning

 1. Få till en perfekt mousse
 2. Näringsvärden
 3. Ingredienser
 4. Instruktioner

Om du vill få till en nyans till i smaken, så kan du tillsätta en matsked rom, whiskey eller annan sprit. Dock så tycker jag inte att man behöver det då smaken på chokladmoussen är god nog som den är.

Receptinspiration: Baker vs runner

Få till en perfekt chokladmousse

Om man äter enligt LCHF eller keto så är desserter inget som står på matschemat varje dag, men alla vill vi lyxa till det ibland vid helger och högtidsdagar.

Den här chokladmoussen är enkel att fixa och du kan förbereda den dagen innan den ska serveras. Det är perfekt om du väntar många gäster och vill servera en LCHF-dessert.

Tricket för att få till en perfekt chokladmousse är att vända ner grädden i chokladen så att den behåller sin fluffighet. Du ska alltså inte röra ner den något, utan allt ska vändas mjukt.

Chokladmoussen behöver lite tid för att stelna och sätta sig när du är färdig. Det är då den får sin mjuka, fluffiga konsistens. Om du har gott om tid så kan du ställa in moussen i kylskåpet. Om du däremot är riktigt sugen så kan du förkorta väntetiden genom att istället ställa in moussen i frysen i cirka 30 minuter.

Näringsvärden

Vi tar en titt på näringsvärde i den här LCHF-vänliga chokladmoussen genom att kolla på Kostbevakningen. Givetvis finns det ingen direkt näring i en dessert, men det kan ändå vara intressant att kika på hur mycket fett det finns versus kolhydrater.

Näringsvärden för detta receptet på chokladmousse

Moussen innehåller 214 gram fett, vilket ger 36 gram fett per portion. Kom ihåg att alltid använda fullfeta mejeriprodukter, både för fettet och den goda smakens skull. Det är 17 gram kolhydrater per portion och de flesta kommer från den mörka chokladen. Kika runt bland de mörka chokladkakorna på butikshyllan och välj med fördel en choklad med så få kolhydrater som möjligt.

Total tid: 20 minuter
Portioner: 6
Författare: LCHF-arkivet

Ingredienser

Instruktioner

 • Smält choklad och smör i mikron eller i ett vattenbad. Om du använder mikron, så kör i omgångar och rör om mellan gångerna. När det har smält, häll i kaffet och blanda ihop. Ställ åt sidan och låt svalna lite.
 • Vispa grädde, sukrin och vaniljpulver. Inte för hårt vispat utan det ska precis bli lite toppar på grädden.
 • Separera äggen och blanda ner gulorna i grädden.
 • Vispa äggvitorna med en nypa salt till ett fast marängskum.
 • Vänd ner 1/3 av grädden i chokladen. OBS, vänd ner, inte röra. Vänd sedan ner chokladen i resten av grädden. Sist så vänder du ner äggvitorna i chokladblandningen.
 • Portionera upp i passliga formar och ställ in i frysen i cirka 30 minuter. Har du gott om tid innan den ska ätas så kan du absolut ställa in den i kylen istället, men det tar lite längre tid för den att sätta sig då. Om du ställer den i frysen, så kan du efter 30 minuter ställa den och förvara den i kylen.
 • Ta ut och pudra kakao över. Det är något man inte bör skippa även om man kan göra det, för det sätter en väldigt fin smak. Vill du kan du toppa med lite vispad grädde och några bär.
  Supergod chokladmousse
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg