Supergod Laxsida
0
SUPERGOD LAXSIDA
Receptet är på en halv laxsida.
Vill ni göra en hel, dubblerar ni allt bara.
🙂
Den här funkar bra att äta både varm som kall. Om du får något över, vilket iofs är tveksamt, då kan du ha den på en macka eller varför inte göra en sallad.
Följ mig gärna på Instagram @ninis74.lchf
#lchf #lchfsverige
Total tid: 35 minuter
Portioner: 6
Ingredienser
- 750 g Laxsida
- 1 msk Citronsaft
- 0,75 tsk Spiskummin
- 0,75 msk Soja
- 0,75 msk salt
- 0,75 msk Svartpeppar
- 0,75 msk Olivolja
- 0,50 tsk Rivet citronskal ( inte det vita för då blir det beskt )
- 0,75 dl Finhackad dill
- 0,75 dl Finhackad gräslök
- 5 st Citronskivor
- 1 dl Vatten
Tips på tillbehör
- Sandefjordsås
Instruktioner
- Lägg laxsidan på ett foliepapper på en ugnsplåt och vik upp kanterna på foliepappret runt laxen.
- Pensla på marinaden på laxen, strö på citronskal, dill och gräslök.
- Värm ugnen till 180°.
- Ställ i kylen några timmar eller direkt in i ugnen.
- Precis innan laxen ska in i ugnen, toppa med citronskivor och lägg vatten runt om laxen på folien. ( INTE PÅ LAXEN )
- Grädda mitt i ugnen ca 30 min. Smaklig måltid.
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!