Beskrivning - Information
Det här är det absolut bästa ketobrödet jag har provat, äggsmaken är minimal vilket ofta kan vara ett problem med bröd utan kolhydrater.
Det är superenkelt ketorecept att göra och du kan variera basreceptet med precis vilka smaksättningar du vill.
Så otroligt lätt ketorecept
Alltså, detta ketoreceptet är ett av de absolut lättaste ketobröden som jag har sett. Det tar cirka fem minuter att förbereda och sen så ska det gräddas i cirka 40 minuter.
Gör det till ett nötbröd med dina favoritnötter eller smaksätt med saffran för ett perfekt saffransbröd under julen.
En skiva bröd innehåller 150 kalorier, 1g kolhydrater, 14g fett och 6g protein.
Ketorecept eller lchfrecept?
Alltså, det är inte någon större skillnad på dessa två uttryck. Ett ketorecept är ett recept som även passar dig som äter lchf. Däremot så kan ett lchfrecept kanske inte alltid passa som ett ketorecept då keto är en lite mer strikt variant av lågkolhydratkost.
Men, just detta brödet är helt och hållet anpassat för båda delar.
Om du vill hitta mer inspiration till olika ketorecept så kan du besöka mig på https://www.instagram.com/swedishketo/.
Eller på https://www.friendlyfat.co/
LCHF-arkivet TV: Klipp om mat & dryck
Ingredienser
Gör så här:
Sätt ugnen på 150°C.
Blanda alla torra ingredienser i en skål.
Vispa äggen med en elvisp tills de blir vita och fluffiga. Det ska bildas små toppar i smeten när du lyfter upp vispen. Ju fluffigare äggen blir desto saftigare blir brödet. Det brukar ta exakt 12 minuter på maxspeed.
Vänd ned in de torra ingredienserna i äggen lite i taget. Jag brukar ta en slev och hälla på ett par slevar och vänder ned och därefter fylla på med lite till tills allt är blandat. Viktigt att vända ned mjölet försiktigt för att behålla så mycket luft som möjligt i äggen för att brödet ska bli luftigt.
Klä en avlång bröd form med bakplåtspapper och häll i brödsmeten.
Stick ned hackade soltorkade tomater och färsk basilika och sprinkla över havssalt och sesamfrön.
Baka i ugnen i 35-40 minuter och låt brödet svalna innan du skär upp det.
Galleri
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Instruktioner
Sätt ugnen på 150°C.
Blanda alla torra ingredienser i en skål.
Vispa äggen med en elvisp tills de blir vita och fluffiga. Det ska bildas små toppar i smeten när du lyfter upp vispen. Ju fluffigare äggen blir desto saftigare blir brödet. Det brukar ta exakt 12 minuter på maxspeed.
Vänd ned in de torra ingredienserna i äggen lite i taget. Jag brukar ta en slev och hälla på ett par slevar och vänder ned och därefter fylla på med lite till tills allt är blandat. Viktigt att vända ned mjölet försiktigt för att behålla så mycket luft som möjligt i äggen för att brödet ska bli luftigt.
Klä en avlång bröd form med bakplåtspapper och häll i brödsmeten.
Stick ned hackade soltorkade tomater och färsk basilika och sprinkla över havssalt och sesamfrön.
Baka i ugnen i 35-40 minuter och låt brödet svalna innan du skär upp det.
Omon Norén says:
Har precis börjat med KETO saknar bröd mellan varven. Det här receptet verkar jättesmasken och jag ska absolut pröva! =)
Pernilla Skoglund says:
Efter 7 veckor med ketokost var det en riktig höjdare att få en brödbit eller 3😅 Otroligt gott och enkelt…kommer vara en helgfavorit framöver👍🏻
Rasmus says:
Hur får ni det här brödet luftigt? I andra försöket var jag försiktigare med att hälla i mjölet, men det blir ändå jätteplatt och tråkigt och går verkligen inte att hälla i formen utan det måste våldas ner med slev. Tack på förhand!
Anne says:
Du bör inte hålla i mjölet utan sila det lite i taget för att undvika klumpar och blanda försiktigt med äggsmeten. Jag tog 4 stora ägg och 2dl havremjöl och 2dl mandelmjöl. Om du endast vill baka med mandelmjöl, ta lite mindre. Tror att 4,5 dl räcker. Lycka till?
Anne says:
Hälla i skulle det stå.
Robert says:
Mitt bröd blir väldigt smuligt. Hur får jag det fastare?
Anne says:
Hej! Vispa äggen lite längre och ta mindre, kanske bara 4dl mandelmjöl. Storleken på äggen avgör hur mycket mjöl som behövs. Smeten får inte vara torr. Det går bra att byta ut en del av mandelmjölet till havremjöl eller potatisfiber. Lycka till!
Johanna says:
Jag tillsatte 1 msk erythritol strö, en påse saffran, 1 tsk vaniljpulver och lite kanel som smaksättning istället. Mmm..
Anastasia says:
Jag gissar på hur du beskriver att äggen ska vara att man bara ska använda äggvitorna?
Kristian Adolfsson says:
Undrar det samma.
Erik Norberg says:
Hej! Jag är ingen expert alls på det här, men jag kan föreställa mig att man kan separera vitan från gulorna och vispa vitorna så att de blir hårda, vilket sker när man kan vända bunken med äggvitorna upp och ner. Och sedan kan man alltså använda de i den smet man gör, samt senare, eller tidigare, tillsätta gulorna till det mjöl man använder. Vidare kan jag tänka mig att du kan ha i mjukost och även creme fraiche för att få en bättre konsistens, samt smör eller något bra fett som också brukar göra att bröd normalt inte blir så hårt. Ost innehåller också väldigt få kalorier, 1.4 kcal per 100 gram. Så om vill göra ett gott bröd till några tillfällen då och då, så kanske man kan göra den här typen av deg, som förmdligen kan användas både till frukostbröd eller formbröd, såväl som till pizza och hamburgerbröd. Kalorimängden är ju försumbar om man tar måttligt med mandelmjöl och blandar ut den med Fibrex eller Pofiber, som är fibrer från beta repsektiv potatis med få kolhydrater per gång.
Johanna says:
Vilken ost innehåller 1.4 kcal per 100 g?
Bengt says:
Flensosten…
JohannesM says:
troligen kolhydrater han pratar om
Lena says:
Tack, har bakat detta bröd en gång och det blev väldigt bra! Jag tog 4,5 dl mandelmjöl. Vispade äggen i drygt 10 minuter med elvisp och det blev fluffigt och fint. Smaksatte med persilja och vitlök så att jag fick “matbröd”. Det enda jag ska förbättra till nästa gång är att jag ska öka på saltet lite. Hade både salt i smeten och sen flingsalt ovanpå men behöver öka mängden i degen, tror jag. Det var gott som det var men när jag dagen efter tog en bit med färskost + en skiva vanlig smörgåsost på så blev det gudomligt gott! Kanske är det just att det här blev vitlöksbröd, att det passade så bra med något mer på?
abbas says:
använde du hela ägget eller vitor bara?
Lena says:
Hela äggen. Tar man bara vitan som en del verkar undra över så blir det ju typ maränger, haha. Har bakat det 3 ggr nu och blir superbra varje gång.
saga says:
ska man blanda med elvisp på slutet?
lena says:
Man måste nog ha elvisp, det blir oerhört jobbigt annars, om du ska vispa för hand
Lena says:
jaha… du kanske mer när man har hällt i alla ingredienserna? Jag har bara vänt ner med sked, som det står.
Pia N says:
Hej jag har bakat brödet två gånger både med mandelmjöl och med pofiber och det jag undra över varför blir bröden inte höger än ca 2 cm ?? finns det att köpa bröd med lite eller inget kolhydrater iså fall vad heter brödet ??? tacksam för svar..
LCHF-arkivet says:
Om du vill ha ett bröd med lite mer volym, då ska du testa detta: https://www.lchfarkivet.se/lchf-recept/laris-lchfbrod/
Gällande att köpa bröd färdigt så finns det inte… det ska i så fall vara något lokalt bageri som har valt att baka något lchfbröd i så fall.
Pia says:
Tack för svar
ska prova det
Lotta says:
Hej, jag har precis bakat detta bröd. Smakade lite sockerkaka, så helt ok.
Jag undrar nu om man ska förvara brödet i kylskåpet då det är Ägg i?
LCHF-arkivet says:
Ja, det bästa med alla lchf-bröd är att förvara de i kyl eller frys.
Pia says:
Hej eftersom det inte finns fiberhusk att köpa i nuläget så undra jag om man kan använda mandelmjöl istället? och i så fall är det samma mängt eller ??
Maria says:
Hej!
Hur många kalorier är det i detta bröd?
Sofie says:
150kcal per skiva står det
Sofie says:
Hej! Tänkte testa göra detta med saffran i, eftersom jag inte får äta några lussekatter nu. Vet någon ungefär hur mycket saffran som ska tillsättas? (Antar det ska i samtidigt som resten av de torra ingredienserna.) Aldrig bakat ned saffran innan så har ingen koll på vilken mängd som behövs för detta recept.
Gjort brödet via orginalreceptet innan, supergott!
Tack på förhand! 🙂
Linda says:
Jättegott bröd oavsett man går på på keto eller äter “vanligt”. Detta kommer jag att göra ofta 🙂 Tack för receptet!
Kerstin Weckström says:
kerstinweckstrm@gmail.com
Kerstin Weckström says:
Jättegott bröd! Räddningen för en som älskar bröd men vill följa en ketodiet. 👍😊
Kerstin Weckström says:
Jättegott bröd! Räddningen för en som älskar bröd men vill följa en ketodiet. 👍😊
Singo says:
Supergott recept som förgyllde min lördagsbrunch!! Jag lade i pecan-och macadamianötter samt lite valnötter. Såå gott!! Smorde formen med smör. Blev väldigt saftigt!
Agneta says:
Det var inget fel på smaken, och den behöll höjden. Dock var det ganska smuligt.
En undran – ska brödet helst förvaras i kylen med tanke på äggen i den?
Fredrik says:
Hur kan ägg bli ”vita och fluffiga”. Hela vispade ägg blir gula, äggvita blir vit.
Ska man vispade separat så kan äggvitan bli ”vit och fluffig”