Hoppa till innehåll
Open navigation

Superlätt Ketobröd

3,80 av 44 röster
Sparat av: st
Superlätt Ketobröd

Det här är det absolut bästa ketobrödet jag har provat, äggsmaken är minimal vilket ofta kan vara ett problem med bröd utan kolhydrater.
Det är superenkelt ketorecept att göra och du kan variera basreceptet med precis vilka smaksättningar du vill.

Så otroligt lätt ketorecept

Alltså, detta ketoreceptet är ett av de absolut lättaste ketobröden som jag har sett. Det tar cirka fem minuter att förbereda och sen så ska det gräddas i cirka 40 minuter.

Gör det till ett nötbröd med dina favoritnötter eller smaksätt med saffran för ett perfekt saffransbröd under julen.

En skiva bröd innehåller 150 kalorier, 1g kolhydrater, 14g fett och 6g protein.

Ketorecept eller lchfrecept?

Alltså, det är inte någon större skillnad på dessa två uttryck. Ett ketorecept är ett recept som även passar dig som äter lchf. Däremot så kan ett lchfrecept kanske inte alltid passa som ett ketorecept då keto är en lite mer strikt variant av lågkolhydratkost.

Men, just detta brödet är helt och hållet anpassat för båda delar.

Om du vill hitta mer inspiration till olika ketorecept så kan du besöka mig på https://www.instagram.com/swedishketo/.

Eller på  https://www.friendlyfat.co/

Total tid: 45 minuter
Portioner: 12
Författare: CamillaHenriksen

Ingredienser

Bas

Smaksättning

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 150°C.
  • Blanda alla torra ingredienser i en skål.
  • Vispa äggen med en elvisp tills de blir vita och fluffiga. Det ska bildas små toppar i smeten när du lyfter upp vispen. Ju fluffigare äggen blir desto saftigare blir brödet. Det brukar ta exakt 12 minuter på maxspeed.
  • Vänd ned in de torra ingredienserna i äggen lite i taget. Jag brukar ta en slev och hälla på ett par slevar och vänder ned och därefter fylla på med lite till tills allt är blandat. Viktigt att vända ned mjölet försiktigt för att behålla så mycket luft som möjligt i äggen för att brödet ska bli luftigt.
  • Klä en avlång bröd form med bakplåtspapper och häll i brödsmeten.
  • Stick ned hackade soltorkade tomater och färsk basilika och sprinkla över havssalt och sesamfrön.
  • Baka i ugnen i 35-40 minuter och låt brödet svalna innan du skär upp det.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg