Susannes tunnbröd

1
Innehåll
Ett recept på tunnbröd som experimenterats fram av Susanne. Funkar för dig som äter LCHF och Paleo.
Total tid:
50 minuter
Portioner: 10
Ingredienser
Instruktioner
- Blötlägg chiafrön i 2 dl vatten i 10 minuter. Om de är väldigt geléeiga, mixa med resten av vattnet innan allt blandas noga. Låt stå 10 minuter. dela i 10 delar som kavlas tunt. Grädda i torr stekpanna på medelvärme, tills de fått färg på båda sidor.
- Ät och njut! 🙂
- Hela satsen innehåller 15 g kolhydrater så ca 1,5 g kolhydrater/tunnbröd.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
Har nu bakat detta för andra gången och modifierart receptet lite då jag tyckte att det vara alldeles för mycket olja och lite svårt att kavla. Jag bytte en dl av pofibret mot kikärtsmjöl samt tillsatte en tsk Xantangummi för att det dels skulle hålla ihop bättre dels få ett lite segare bett. Jag drog ned oljan till ca 2 msk. Det blev lättare att baka ut och bra i smaken, kan nog öka till 2 tsk Xantangummi.
I alla fall ett inspirerande recept och klart bra lchf-alternativ till vanilgt tunnbröd.