Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Susannes tunnbröd

4,12 av 18 röster
Susannes tunnbröd

Ett recept på tunnbröd som experimenterats fram av Susanne. Funkar för dig som äter LCHF och Paleo.

Total tid: 50 minuter
Portioner: 10
Författare: Susanne Lindstrom

Ingredienser

Instruktioner

  • Blötlägg chiafrön i 2 dl vatten i 10 minuter. Om de är väldigt geléeiga, mixa med resten av vattnet innan allt blandas noga. Låt stå 10 minuter. dela i 10 delar som kavlas tunt. Grädda i torr stekpanna på medelvärme, tills de fått färg på båda sidor.
  • Ät och njut! 🙂
  • Hela satsen innehåller 15 g kolhydrater så ca 1,5 g kolhydrater/tunnbröd.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

1 response to “Susannes tunnbröd”

  1. 4 stars
    Har nu bakat detta för andra gången och modifierart receptet lite då jag tyckte att det vara alldeles för mycket olja och lite svårt att kavla. Jag bytte en dl av pofibret mot kikärtsmjöl samt tillsatte en tsk Xantangummi för att det dels skulle hålla ihop bättre dels få ett lite segare bett. Jag drog ned oljan till ca 2 msk. Det blev lättare att baka ut och bra i smaken, kan nog öka till 2 tsk Xantangummi.
    I alla fall ett inspirerande recept och klart bra lchf-alternativ till vanilgt tunnbröd.

4,12 from 18 votes (17 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg