Svartpeppargryta

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

En köttgryta som flirtar med det italienska köket. Du kan använda älg som i receptet eller så tar du något nötkött istället.

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Svartpeppargryta
ANNONS
c5b97e549bb28ea812d5c750fbdf5c86?s=96&d=mm&r=gSkapareJohanFörberedelse15 minTillagning2 timTotalt2 tim 15 min

Beskrivning - Information

En köttgryta som flirtar med det italienska köket.
Du kan använda älg som i receptet eller så tar du något nötkött istället.

ANNONS

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 500 g Grytbitar av älg eller andra grytbitar.
 1 st Märgben
 3,50 deciliter Rödvin
 2 msk Tomatpuré
 3 st Själkar selleri
 2 st Gul lök
 3 msk Älgfond eller oxbuljong.
 100 g Champinjoner
 3 st Lagerblad
 2 st Vitlöksklyftor
 1 msk Timjan
 Salt och peppar
 3 st Morötter
ANNONS

Gör så här:

1

Börja med att hacka upp allt.

2

Bryn märgbenen.

3

Stek sedan grönsakerna, tomatpurén och köttet i en gryta.

4

Tillsätt resterande ingredienserna utom timjan och låt stå och puttra under lock i två timmar. Löken ska koka sönder och reda grytan. Tillsätt timjan mot slutet.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 500 g Grytbitar av älg eller andra grytbitar.
 1 st Märgben
 3,50 deciliter Rödvin
 2 msk Tomatpuré
 3 st Själkar selleri
 2 st Gul lök
 3 msk Älgfond eller oxbuljong.
 100 g Champinjoner
 3 st Lagerblad
 2 st Vitlöksklyftor
 1 msk Timjan
 Salt och peppar
 3 st Morötter

Instruktioner

1

Börja med att hacka upp allt.

2

Bryn märgbenen.

3

Stek sedan grönsakerna, tomatpurén och köttet i en gryta.

4

Tillsätt resterande ingredienserna utom timjan och låt stå och puttra under lock i två timmar. Löken ska koka sönder och reda grytan. Tillsätt timjan mot slutet.

Svartpeppargryta
ANNONS

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*Namn
*Email
Hemsida