SkapareJohanFörberedelse15 minTillagning2 timTotalt2 tim 15 min~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~
Beskrivning - Information
En köttgryta som flirtar med det italienska köket.
Du kan använda älg som i receptet eller så tar du något nötkött istället.
Ingredienser
Mängd4 Portioner
500 g Grytbitar av älg eller andra grytbitar.
1 st Märgben
3,50 deciliter Rödvin
3 st Själkar selleri
3 msk Älgfond eller oxbuljong.
Gör så här:
1Börja med att hacka upp allt.
3Stek sedan grönsakerna, tomatpurén och köttet i en gryta.
4Tillsätt resterande ingredienserna utom timjan och låt stå och puttra under lock i två timmar. Löken ska koka sönder och reda grytan. Tillsätt timjan mot slutet.
Galleri
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
500 g Grytbitar av älg eller andra grytbitar.
1 st Märgben
3,50 deciliter Rödvin
3 st Själkar selleri
3 msk Älgfond eller oxbuljong.
Instruktioner
1Börja med att hacka upp allt.
3Stek sedan grönsakerna, tomatpurén och köttet i en gryta.
4Tillsätt resterande ingredienserna utom timjan och låt stå och puttra under lock i två timmar. Löken ska koka sönder och reda grytan. Tillsätt timjan mot slutet.