Svartvinbärssorbet

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 2 röster - Betygsätt

Jag klurade på vad man kan göra med svarta vinbär förutom saft och gelé och kom fram till att en svartvinbärssorbet måste ju vara helt…

Läs mer 1 kommentarer Skriv ut
Svartvinbärssorbet
ANNONS
72efd48ce9d45167c3ffe95f334cc4c7?s=96&d=mm&r=gSkapareLCHF-arkivetFörberedelse15 minTillagning1 timTotalt1 tim 15 min

Beskrivning - Information

Jag klurade på vad man kan göra med svarta vinbär förutom saft och gelé och kom fram till att en svartvinbärssorbet måste ju vara helt perfekt att göra med tanke på hur mycket smak det är i bären.

Sagt och gjort, jag googlade lite efter recept och hittade lite olika varianter, men de måste ju konverteras till lchf med. Men, det är ju det jag gör! 🙂

Innehållsförteckning

  1. En sockerfri svartvinbärssorbet
  2. Varför är det gelatin i
  3. Behöver jag glassmaskin
  4. Ingredienser
  5. Instruktioner
ANNONS

Jag fick helt enkelt plocka lite godbitar från olika håll och slutresultatet blev fantastiskt gott!

om du inte har svarta vinbär, så kanske du kan använda röda vinbär eller vita vinbär. Dessa är dock lite surare än svarta vinbär, vilket innebär att du kanske måste justera mängden sötning lite för att möta upp syrligheten lite.

Svartvinbärssorbet på en vit djup tallrik.

Sockerfri svartvinbärssorbet

Normalt sett så använder man vanligt socker för att göra en god sorbet, men med tanke på att vi ska göra en sockerfri sorbet, så får vi använda oss av något annat istället, nämligen sötningsmedel.
Du kan använda den sötning som du själv tycker om, men jag använde Nick's use Like Sugar som jag tycker är toppen.

Är det så att du hänger här på LCHF-arkivet utan att äta LCHF, så kan du självklart använda vilken sötning du vill, men för oss som äter LCHF så är det någon typ av sötningsmedel som gäller och tro mig, det blir riktigt bra!

svartvinbarssorbet1

Varför gelatin i sorbet?

Jag använder mig ofta av gelatin när jag gör glass, speciellt i olika sorbeter och denna svartvinbärssorbet är inget undantag. Gelatinet hjälper till att sänka fryspunkten, minska mängden iskristaller och för att sorbeten eller glassen inte smälter lika snabbt.

Har du inte gelatinpulver så kan du istället ta ett gelatinblad, då har du motsvarande mängd. Glöm bara inte bort att blötlägga gelatinbladet i kallt vatten först.

Vill du göra en vegetarisk/vegansk svartvinbärssorbet så kan du ta Agar Agar istället. Använd den mängd som motsvarar ett gelatinblad.

När det gäller kokosmjölken, så har jag den i för att mjuka upp färgen lite och för att ge lite annan textur. Den ger inte någon direkt smak av kokos, men vill du inte ha med den så går den absolut att utesluta.

ANNONS

Glassmaskin eller inte?

Ja, detta är en återkommande fråga när jag publicerar glassrecept. Mitt svar är ofta detsamma. Man MÅSTE inte ha en glassmaskin, men det underlättar enormt mycket. Det finns ju anledningar till att glassmakare använder glassmaskin istället för att bara frysa in sin glassmet.

Jag själv använder en glassmaskin som heter Princess Deluxe som är en större glassmaskin med kompressor. Tycker du den är dyr, spana in Wilfa som lite då och då finns till bra pris och har fått bäst i test många gånger.

Har du inte en glassmaskin, då får du frysa in din sorbet i en bunke och sedan röra om i den med jämna mellanrum tills det att den har frusit.

ANNONS

Ingredienser

Mängd6 Portioner
 400 g Svarta vinbär
 2 deciliter Vatten
 1,50 deciliter Sötning
 0,50 tsk GelatinpulverEller ett gelatinblad.
ANNONS

Gör så här:

1

Blanda bär, sötning och vatten i en kastrull.

2

Koka upp och låt koka cirka fem minuter så att bären mjuknar.

Svartvinbärssorbet

3

Dra kastrullen från värmen och tillsätt gelatinet och rör om tills det att gelatinet har lösts upp.

4

Mixa bären till en slät puré.

Svartvinbärssorbet

5

Sila bären genom en finmaskig sil.

Svartvinbärssorbet

6

Blanda ner kokosmjölk och pressad citron och rör om så allt blandas.

Svartvinbärssorbet

7

Kör nu smeten i din glassmaskin enligt just din maskins instruktioner.

8

Servera direkt, eller häll upp i en bunke eller annan förpackning och förvara den i frysen.

Tänk på att ta fram din svartvinsbärssorbet i god tid innan du ska äta den om du har haft den i frysen. Direkt ur frysen så är den stenhård.

Svartvinbärssorbet

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 2

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 400 g Svarta vinbär
 2 deciliter Vatten
 1,50 deciliter Sötning
 0,50 tsk GelatinpulverEller ett gelatinblad.

Instruktioner

1

Blanda bär, sötning och vatten i en kastrull.

2

Koka upp och låt koka cirka fem minuter så att bären mjuknar.

Svartvinbärssorbet

3

Dra kastrullen från värmen och tillsätt gelatinet och rör om tills det att gelatinet har lösts upp.

4

Mixa bären till en slät puré.

Svartvinbärssorbet

5

Sila bären genom en finmaskig sil.

Svartvinbärssorbet

6

Blanda ner kokosmjölk och pressad citron och rör om så allt blandas.

Svartvinbärssorbet

7

Kör nu smeten i din glassmaskin enligt just din maskins instruktioner.

8

Servera direkt, eller häll upp i en bunke eller annan förpackning och förvara den i frysen.

Tänk på att ta fram din svartvinsbärssorbet i god tid innan du ska äta den om du har haft den i frysen. Direkt ur frysen så är den stenhård.

Svartvinbärssorbet

Svartvinbärssorbet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/
ANNONS

Kommentarer

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*Namn
*Email
Hemsida