Syltgrottor/syltkakor

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 2 röster - Betygsätt

Syltgrottor är ju en sån där kaka som är helt underbart gott att ha hemma och unna sig till eftermiddagskaffet. Dock så är ju inte…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Syltgrottor
72efd48ce9d45167c3ffe95f334cc4c7?s=96&d=mm&r=gSkapareLCHF-arkivetFörberedelse15 minTillagning15 minTotalt30 min

Beskrivning - Information

Syltgrottor är ju en sån där kaka som är helt underbart gott att ha hemma och unna sig till eftermiddagskaffet.
Dock så är ju inte vanliga syltgrottor, t ex hallongrottor eller liknande ok för oss som äter lchf då de innehåller spannmål, gluten och en massa socker.
Men, jag har tagit fram ett recept som funkar som en perfekt grund till olika syltgrottor som passar för oss på lchf och keto.
Det enda du behöver köpa till, eller göra själv, är en sockerfri sylt. Då kan du välja om du vill göra hallongrottor, blåbärsgrottor eller kanske jordgubbsgrottor. Det beror helt på vilken sylt du kan få tag i.

Om du vill göra egen sylt, så har du några olika recept här:

- Sockerfri lingonsylt
- Davinas jordgubbssylt
- Tjockkockens hallonchiasylt

Ingredienser

Mängd10 Portioner
 100 g Rumsvarmt smör
 1 dl Sötning
 1 krm Vaniljpulver
 1 Äggvita
 3 deciliter Mandelmjöl
 4 msk Kokosmjöl
 0,50 tsk Bakpulver
 1 nypa Salt
 1 krm Xantangummi
Sylt till fyllning

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 160 grader (varmluft, 175 grader på vanlig värme).

2

Vispa ihop smör, socker och vaniljpulver riktigt poröst.

3

Blanda ihop de torra ingredienserna i en egen skål.

4

Tillsätt äggvitan i smöret och vispa ihop.

5

Vispa ner mjölblandningen i smöret och blanda ihop till en jämn och fin deg.

6

Dela upp degen i 15-20 lika stora bitar och rulla de till bollar.
Lägg de på en plåt med bakplåtspapper på.

7

Tryck sen till de med tummen så att de plattas ut och får en liten grop i mitten till sylten.

8

Fyll nu på med en liten klick sylt i varje grop.

Syltgrottor

9

Ställ in i ugnen och grädda i cirka 15 minuter.
Kakorna ska ha fått en vacker gyllene färg.

10

Ta ut och låt svalna på galler.
De är mjuka till en början men stelnar till lite när de svalnar.

Läsarbilder

Har du lagat det här receptet och har någon bild som du vill dela med dig? Skicka då in den till mig så publicerar jag den här. 🙂

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 2

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 100 g Rumsvarmt smör
 1 dl Sötning
 1 krm Vaniljpulver
 1 Äggvita
 3 deciliter Mandelmjöl
 4 msk Kokosmjöl
 0,50 tsk Bakpulver
 1 nypa Salt
 1 krm Xantangummi
Sylt till fyllning

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 160 grader (varmluft, 175 grader på vanlig värme).

2

Vispa ihop smör, socker och vaniljpulver riktigt poröst.

3

Blanda ihop de torra ingredienserna i en egen skål.

4

Tillsätt äggvitan i smöret och vispa ihop.

5

Vispa ner mjölblandningen i smöret och blanda ihop till en jämn och fin deg.

6

Dela upp degen i 15-20 lika stora bitar och rulla de till bollar.
Lägg de på en plåt med bakplåtspapper på.

7

Tryck sen till de med tummen så att de plattas ut och får en liten grop i mitten till sylten.

8

Fyll nu på med en liten klick sylt i varje grop.

Syltgrottor

9

Ställ in i ugnen och grädda i cirka 15 minuter.
Kakorna ska ha fått en vacker gyllene färg.

10

Ta ut och låt svalna på galler.
De är mjuka till en början men stelnar till lite när de svalnar.

Syltgrottor/syltkakor

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida