Syrlig vinbärskaka
1
Innehåll
En söt, mjuk vinbärskaka möter syrliga vinbär, knaprig mandel och len kardemumma. En magiskt god kaka som kommer gå hem hos hela familjen! Servera med en klick vispad grädde eller är som den är.
Besök mig gärna på Instagram för mer inspiration: @lchfchristine
Total tid: 40 minuter
Ingredienser
- 6 st ägg
- 6 msk Kokosmjöl
- 3,5 dl Mandelmjöl
- 2 tsk Bakpulver
- 150 g Normalsaltat smör
- 1,5 dl Sötning
- 1 krm Vaniljextrakt
- 1 dl Vatten
- Ca 1,5 dl Röda och svarta vinbär
- Ca 1 dl Mandelspån eller den mängd du själv önskar
- Kardemumma
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°c (något högre vid vanlig ugn) och ta fram en ugnsform som mäter ca 33×23 cm
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke (ej mandelspån & kardemumma)
- Smält smöret
- Vispa ner smöret och sedan mjölblandningen
- Häll över smeten i formen. Fördela ut vinbären samt mandelspånen
- Hyvla smör och lägg över med jämna mellanrum, avsluta med att strö över lite kardemumma
- Grädda i 30 minuter. Ta ut och låt svalna. Njut!❤️☀️
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!