Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Syrlig vinbärskaka

5 av 1 röst
Syrlig vinbärskaka

En söt, mjuk vinbärskaka möter syrliga vinbär, knaprig mandel och len kardemumma. En magiskt god kaka som kommer gå hem hos hela familjen! Servera med en klick vispad grädde eller är som den är.

Besök mig gärna på Instagram för mer inspiration: @lchfchristine

Total tid: 40 minuter
Författare: @lchfchristine

Ingredienser

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175°c (något högre vid vanlig ugn) och ta fram en ugnsform som mäter ca 33×23 cm
  • Blanda alla torra ingredienser i en bunke (ej mandelspån & kardemumma)
  • Smält smöret
  • Vispa ägg + vatten fluffigt med en elvisp
  • Vispa ner smöret och sedan mjölblandningen
  • Häll över smeten i formen. Fördela ut vinbären samt mandelspånen
  • Hyvla smör och lägg över med jämna mellanrum, avsluta med att strö över lite kardemumma
  • Grädda i 30 minuter. Ta ut och låt svalna. Njut!❤️☀️
    Syrlig vinbärskaka
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg