Syrlig vinbärskaka

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 1 röster - Betygsätt

En söt, mjuk vinbärskaka möter syrliga vinbär, knaprig mandel och len kardemumma. En magiskt god kaka som kommer gå hem hos hela familjen! Servera med…

Läs mer 2 kommentarer Skriv ut
Syrlig vinbärskaka
ANNONS
cooked user 25Skapare@lchfchristineFörberedelse10 minTillagning30 minTotalt40 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

En söt, mjuk vinbärskaka möter syrliga vinbär, knaprig mandel och len kardemumma. En magiskt god kaka som kommer gå hem hos hela familjen! Servera med en klick vispad grädde eller är som den är.

Besök mig gärna på Instagram för mer inspiration: @lchfchristine

 

Ingredienser

Mängd1 Portion
 6 st Ägg
 6 msk Kokosmjöl
 3,50 deciliter Mandelmjöl
 2 tsk Bakpulver
 150 g Normalsaltat smör
 1,50 deciliter Sötning
 1 dl Vatten
 1,50 deciliter Röda och svarta vinbär
 1 dl Mandelspån eller den mängd du själv önskar

 

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 175°c (något högre vid vanlig ugn) och ta fram en ugnsform som mäter ca 33x23 cm

2

Blanda alla torra ingredienser i en bunke (ej mandelspån & kardemumma)

3

Smält smöret

4

Vispa ägg + vatten fluffigt med en elvisp

5

Vispa ner smöret och sedan mjölblandningen

6

Häll över smeten i formen. Fördela ut vinbären samt mandelspånen

7

Hyvla smör och lägg över med jämna mellanrum, avsluta med att strö över lite kardemumma

8

Grädda i 30 minuter. Ta ut och låt svalna. Njut!❤️☀️

Syrlig vinbärskaka

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 6 st Ägg
 6 msk Kokosmjöl
 3,50 deciliter Mandelmjöl
 2 tsk Bakpulver
 150 g Normalsaltat smör
 1,50 deciliter Sötning
 1 dl Vatten
 1,50 deciliter Röda och svarta vinbär
 1 dl Mandelspån eller den mängd du själv önskar

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 175°c (något högre vid vanlig ugn) och ta fram en ugnsform som mäter ca 33x23 cm

2

Blanda alla torra ingredienser i en bunke (ej mandelspån & kardemumma)

3

Smält smöret

4

Vispa ägg + vatten fluffigt med en elvisp

5

Vispa ner smöret och sedan mjölblandningen

6

Häll över smeten i formen. Fördela ut vinbären samt mandelspånen

7

Hyvla smör och lägg över med jämna mellanrum, avsluta med att strö över lite kardemumma

8

Grädda i 30 minuter. Ta ut och låt svalna. Njut!❤️☀️

Syrlig vinbärskaka

Syrlig vinbärskaka
Profilbild för @lchfchristine

Recept av: Christine Lundin

”Den bästa LCHF är den som blir av” Det är tankesättet som hållit mig sockerfri och välmående (med undantag för graviditet) sedan 2017. Jag lagar enkel, snabb och god lchf-mat som passar in i en vardag fylld av allt en vardag är fylld av.

Visa alla recept från Christine Lundin Hemsida https://www.instagram.com/lchfchristine/

Kommentarer

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida