En söt, mjuk vinbärskaka möter syrliga vinbär, knaprig mandel och len kardemumma. En magiskt god kaka som kommer gå hem hos hela familjen! Servera med en klick vispad grädde eller är som den är.
Besök mig gärna på Instagram för mer inspiration: @lchfchristine
Sätt ugnen på 175°c (något högre vid vanlig ugn) och ta fram en ugnsform som mäter ca 33x23 cm
Blanda alla torra ingredienser i en bunke (ej mandelspån & kardemumma)
Smält smöret
Vispa ner smöret och sedan mjölblandningen
Häll över smeten i formen. Fördela ut vinbären samt mandelspånen
Hyvla smör och lägg över med jämna mellanrum, avsluta med att strö över lite kardemumma
Grädda i 30 minuter. Ta ut och låt svalna. Njut!❤️☀️
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 175°c (något högre vid vanlig ugn) och ta fram en ugnsform som mäter ca 33x23 cm
Blanda alla torra ingredienser i en bunke (ej mandelspån & kardemumma)
Smält smöret
Vispa ner smöret och sedan mjölblandningen
Häll över smeten i formen. Fördela ut vinbären samt mandelspånen
Hyvla smör och lägg över med jämna mellanrum, avsluta med att strö över lite kardemumma
Grädda i 30 minuter. Ta ut och låt svalna. Njut!❤️☀️
Pia says:
Hej
Efter mängd på sötning så står inte någon dl, ml eller liknande. Går det att lägga till i receptet?
LCHF-arkivet says:
Så, jag har fixat det. Hade nog bara missats i all hast. Tack för att du påpekade det. 🙂