Tacogömma

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Tacogömma är ett perfekt alternativ till tacos om ni vill testa något nytt. Toppen för dig som äter lchf eller keto och vill vara lite…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Tacogömma
cooked user 9036SkapareLchf MorsanFörberedelse15 minTillagning10 minTotalt25 min

Beskrivning - Information

Tacogömma är ett perfekt alternativ till tacos om ni vill testa något nytt. Toppen för dig som äter lchf eller keto och vill vara lite svinnsmart dessutom.
Har du rester sen gårdagens tacokväll eller kanske vill förbereda inköp inför helgen. Här kommer mitt lchf recept på Tacogömma.

Servera gärna med min hemmagjorda vitlökssås.

Följ mig gärna på Instagram för fler smarriga recept, matinspiration eller tips. @lchf_morsan

ANNONS

Ingredienser

Mängd1 Portion
Ingredienser
 4 skivor Ost (jag använder Port Salut)
 1,50 deciliter Tacofärs (varm eller kall)
 1 nypa Flingsalt
 Olivolja
Förslag till fyllning utöver tacofärs
 Salladsblad
 Champinjoner (skivade)
 Tomat (skivade)
 Jalapenos (skivade inlagda i lag)
 Paprika (skivade)
 Gullök (skivade)
 Gurka (hackad)
ANNONS

Gör så här:

1

Värm din ugn till 225c grader

2

För 1 portion
Lägg 4-5st skivor ost (tex Port Salut) lite lätt omlott på varandra på ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.

3

Ringla lite olivolja över osten och strö på lite flingsalt.
(självklart valfritt)

Tacogömma

4

Lägg salladsblad på dina ostskivor.
(på dessa har jag använt en egenodlad sallad, går att använda vilken som efter smak och tycke)

Tacogömma

5

Har du rester av tacofärs fungerar det toppen att ha på direkt.
(på dessa bilder har jag använt kall färdigstekt tacofärs)
Ungefär 1-1.5 dl (välj efter eget tycke av mängd)

Har du inte rester så vore det en bra idé att steka tacoköttfärsen innan du fixar detta recept.
(Använder du nygjord tacofärs så se till att inte få med så mycket vätska när du lägger över på osten)

Tacogömma

6

Nu väljer du vad du vill fylla din tacogömma med.
På denna bild har jag valt att lägga på skivade champinjoner och jalapenos på den ena och jalapenos med tomatskivor på den andra. ( bilden visar två portioner)

Tacogömma

7

När du nu har lagt på innehållet så ska du avsluta med att lägga på ytterligare 4-5st ostskivor ovanpå allt.
Toppa med lite olivolja och liten nypa flingsalt.

Tacogömma

8

Stoppa in ugnsplåten i mitten av ugnen (225c grader) i 10 minuter eller tills osten fått fin gyllenbrun färg.

Tacogömma

9

Servera gärna tillsammans med min hemmagjorda vitlökssås.
(recept hittar du här inne på lchf arkivet, finns att se i mitt album)

Tacogömma

Lycka Till & Smaklig Måltid!

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Ingredienser
 4 skivor Ost (jag använder Port Salut)
 1,50 deciliter Tacofärs (varm eller kall)
 1 nypa Flingsalt
 Olivolja
Förslag till fyllning utöver tacofärs
 Salladsblad
 Champinjoner (skivade)
 Tomat (skivade)
 Jalapenos (skivade inlagda i lag)
 Paprika (skivade)
 Gullök (skivade)
 Gurka (hackad)

Instruktioner

1

Värm din ugn till 225c grader

2

För 1 portion
Lägg 4-5st skivor ost (tex Port Salut) lite lätt omlott på varandra på ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.

3

Ringla lite olivolja över osten och strö på lite flingsalt.
(självklart valfritt)

Tacogömma

4

Lägg salladsblad på dina ostskivor.
(på dessa har jag använt en egenodlad sallad, går att använda vilken som efter smak och tycke)

Tacogömma

5

Har du rester av tacofärs fungerar det toppen att ha på direkt.
(på dessa bilder har jag använt kall färdigstekt tacofärs)
Ungefär 1-1.5 dl (välj efter eget tycke av mängd)

Har du inte rester så vore det en bra idé att steka tacoköttfärsen innan du fixar detta recept.
(Använder du nygjord tacofärs så se till att inte få med så mycket vätska när du lägger över på osten)

Tacogömma

6

Nu väljer du vad du vill fylla din tacogömma med.
På denna bild har jag valt att lägga på skivade champinjoner och jalapenos på den ena och jalapenos med tomatskivor på den andra. ( bilden visar två portioner)

Tacogömma

7

När du nu har lagt på innehållet så ska du avsluta med att lägga på ytterligare 4-5st ostskivor ovanpå allt.
Toppa med lite olivolja och liten nypa flingsalt.

Tacogömma

8

Stoppa in ugnsplåten i mitten av ugnen (225c grader) i 10 minuter eller tills osten fått fin gyllenbrun färg.

Tacogömma

9

Servera gärna tillsammans med min hemmagjorda vitlökssås.
(recept hittar du här inne på lchf arkivet, finns att se i mitt album)

Tacogömma

Lycka Till & Smaklig Måltid!
Tacogömma

Recept av: lchf morsan

Erika Pettersson [35år] Fyrbarnsmamma som brinner för att inspirera andra inom matlagning och bakning. Utbildad kock och en kreativ mångsysslare. Lagar och äter lchf & keto.

Visa alla recept från lchf morsan Hemsida https://www.instagram.com/lchf_morsan
ANNONS

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida