Tacogratäng med blandsallad, avokado och bluecheesedressing
3
Jag tycker det är hopplöst tråkigt att äta samma mat två dagar i rad. Efter en tacomiddag då jag hade tacoköttfärs, salsa, och grönsaker kvar blev det en variant på tacomiddag i form av en tacogratäng.
Mina rester kom från en god måltid där vi avnjöt Tanyas Tacosallad med krispigt ostchips toppat med pumpafrön och bluecheesedressing. Det receptet hittar du på min Instagram @Fett_bra_mat
Om du inte har färdig tacofärs och har tänkt steka lite för att göra denna goda tacogratäng, så glöm inte bort att du kan göra egen tacokrydda.
Total tid: 55 minuter
Portioner: 4
Ingredienser
Tillbehör
- 1 st Färdigsköljd sallad, påse
- 2 st Avokado, skivad
Blue cheesedressingen
- 150 g Kvibille gräddädel
- 0,5 dl Majonnäs
- 0,5 dl Créme Fraîche
- Vatten
- Örtsalt
- Lökpulver
- Svartpeppar, nymald
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Grunda en liten ugnsform med den färdigstekta tacoköttfärsen. Toppa med jalapeños, paprikan och löken.
- Ställ formen mitt i ugnen och grädda i 200 grader tills stanningen har stannat och fått fin färg. Det tar cirka 40 minuter. Jag brukar servera med blandsallad, avokado och bluecheesedressing.
Dressingen
- Dressingen gör du lätt genom att mosa ädelosten tillsammans med majonnäs och crème fraiche. Blanda ut med vatten tills du fått den konsistens du önskar. Smaka av med örtsalt, lökpulver och svartpeppar.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!