Tacogratäng med blandsallad, avokado och bluecheesedressing

star iconstar iconstar iconstar iconstar empty icon 1 röster - Betygsätt

Jag tycker det är hopplöst tråkigt att äta samma mat två dagar i rad. Efter en tacomiddag då jag hade tacoköttfärs, salsa, och grönsaker kvar…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Tacogratäng med blandsallad, avokado och bluecheesedressing
ANNONS
cooked user 9100SkapareFett bra mat - HelenaFörberedelse15 minTillagning40 minTotalt55 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Jag tycker det är hopplöst tråkigt att äta samma mat två dagar i rad. Efter en tacomiddag då jag hade tacoköttfärs, salsa, och grönsaker kvar blev det en variant på tacomiddag i form av en tacogratäng.

Mina rester kom från en god måltid där vi avnjöt Tanyas Tacosallad med krispigt ostchips toppat med pumpafrön och bluecheesedressing. Det receptet hittar du på min Instagram @Fett_bra_mat

Om du inte har färdig tacofärs och har tänkt steka lite för att göra denna goda tacogratäng, så glöm inte bort att du kan göra egen tacokrydda.

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 250 g Tacofärs
 ½ dl Jalapeños, inlagd
 0,50 dl Röd paprika, hackad
 0,50 dl Gul paprika, hackad
 1 st Rödlök, skivad
 4 st Ägg
 1,50 deciliter Grädde
 150 g Riven ost, t ex cheddar och mozarella
 3 msk Salsa eller tacosås
 1 st Tomat, skivad
Tillbehör
 1 st Färdigsköljd sallad, påse
 2 st Avokado, skivad
Blue cheesedressingen
 150 g Kvibille gräddädel
 0,50 dl Majonnäs
 0,50 dl Créme Fraîche
 Vatten
 Svartpeppar, nymald

 

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Grunda en liten ugnsform med den färdigstekta tacoköttfärsen. Toppa med jalapeños, paprikan och löken.

3

Vispa ihop ägg, grädde, ost och salsa till äggstanningen. Jag brukar också ta en nypa salt och peppar.

4

Häll över stanningen i formen. Toppa med tomatskivor. Krydda tomaterna med lite salt och peppar.

5

Ställ formen mitt i ugnen och grädda i 200 grader tills stanningen har stannat och fått fin färg. Det tar cirka 40 minuter. Jag brukar servera med blandsallad, avokado och bluecheesedressing.

Dressingen
6

Dressingen gör du lätt genom att mosa ädelosten tillsammans med majonnäs och crème fraiche. Blanda ut med vatten tills du fått den konsistens du önskar. Smaka av med örtsalt, lökpulver och svartpeppar.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 250 g Tacofärs
 ½ dl Jalapeños, inlagd
 0,50 dl Röd paprika, hackad
 0,50 dl Gul paprika, hackad
 1 st Rödlök, skivad
 4 st Ägg
 1,50 deciliter Grädde
 150 g Riven ost, t ex cheddar och mozarella
 3 msk Salsa eller tacosås
 1 st Tomat, skivad
Tillbehör
 1 st Färdigsköljd sallad, påse
 2 st Avokado, skivad
Blue cheesedressingen
 150 g Kvibille gräddädel
 0,50 dl Majonnäs
 0,50 dl Créme Fraîche
 Vatten
 Svartpeppar, nymald

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Grunda en liten ugnsform med den färdigstekta tacoköttfärsen. Toppa med jalapeños, paprikan och löken.

3

Vispa ihop ägg, grädde, ost och salsa till äggstanningen. Jag brukar också ta en nypa salt och peppar.

4

Häll över stanningen i formen. Toppa med tomatskivor. Krydda tomaterna med lite salt och peppar.

5

Ställ formen mitt i ugnen och grädda i 200 grader tills stanningen har stannat och fått fin färg. Det tar cirka 40 minuter. Jag brukar servera med blandsallad, avokado och bluecheesedressing.

Dressingen
6

Dressingen gör du lätt genom att mosa ädelosten tillsammans med majonnäs och crème fraiche. Blanda ut med vatten tills du fått den konsistens du önskar. Smaka av med örtsalt, lökpulver och svartpeppar.

Tacogratäng med blandsallad, avokado och bluecheesedressing
Profilbild för Fett bra mat - Helena

Recept av: Fett bra mat - Helena

Visa alla recept från Fett bra mat - Helena Hemsida

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida